Reklama

Reklama

Maojú maó júša

(seriál)
  • Japonsko まおゆう魔王勇者 (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od propuknutí války mezi lidmi a démony uběhlo již patnáct let. Lidé vtrhli do Říše démonů a zabrali jedeno ze strategických území, nejinak si však vedli i jejich nepřátelé. Boje byly kruté a nemilosrdné a na obou stranách byly těžké ztráty. A právě tehdy povstal hrdina, který se, společně se svými třemi druhy ve zbrani, vydal na cestu, jež měla ukončit válku chrabrým vítězstvím. Nakonec se však hrdina od svých druhů oddělil a sám se vydal vstříc osudu přímo do paláce, aby tam porazil krále démonů. Když však mladík dorazil do trůnního sálu, zjistil, že ta ohavná bytost, která velí statisícové armádě bestií, je ve skutečnosti velmi půvabná mladá žena, jejíž kouzlo a přátelskost hrdinu okamžitě učarují. Je na čase odložit zbraně a začít diskutovat. Diskutovat o (ne)smyslu války mezi lidmi a démony a uzavřít dohodu, která změní dosavadní řád světa. (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

daGGos 

všechny recenze uživatele

Jakkoli by úvodní epické scény možná mohli napovídat něco jiného, je Maoyū maō yūsha spíše komorní anime, ve kterém se mluví, mluví a zase mluví, přičemž jen sporadicky přijde na řadu i nějaká akce. To rozhodně nemusí být na škodu, koneckonců, už jen samotný námět o lidském hrdinovi, který se rozhodne spolčit s vládcem démonů, zní poměrně neotřele a slibovat by mohl mimo jiné i spoustu vtipných nedorozumění, jež by ze soužití dvojice z tak odlišných světů skoro až zákonitě měly nastat, tady ovšem poprvé naráží kosa na kámen - neuvěřitelně prkenné (tím myslím charakterově, co se zevnějšku týče, o prknech řeč být rozhodně nemůže) a nezajímavé postavy, a to jak hlavní, tak až na pár (doslova) výjimek i vedlejší. A když už jsem načal to hledání much, vytáhnu rovnou i tu největší masařku - snažit se zpracovat pětidílnou knižní předlohu do dvanácti dílů lze buď s drastickým ořezáním obsahu, nebo naopak s jeho šíleným napěchováním, zde se tvůrci rozhodli pro ten druhý případ, což ve spojitosti se zmiňovanou konverzační strukturou znamená v mnoha případech naprostý chaos, kdy se v jedné epizodě souběžně odehrává pět vražedným tempem ubíhajících dějových linií, intrika tady, twist tam a divák se jen marně rozpomíná, co se odehrálo minule a jak to všechno na sebe vlastně navazuje. Přes celkově kritický podtón mého komentáře ale musím uvést věci na pravou míru, Maoyū maō yūsha rozhodně není vyloženě špatné anime. Svět, ve kterém se děj odehrává, je dost obšírně popsán a klidně bych si jej dovedl představit jako základ pro nějakou online hru, všechny ekonomické a politické děje v něm se odehrávající, jakkoli značně simplifikované (což rozhodně nepovažuji za zápor), v jádru věci dávají smysl a je prostě vidět, že s tímhle univerzem si někdo dost vyhrál. O to více však zamrzí, že při vší té námaze s omáčkou kolem jakoby se téměř zapomnělo na hlavní ingredience a výsledný pokrm je takový nemastný neslaný. Slabší *** ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Maoyuu Maou Yuusha rozhodně není špatný seriál, jakkoliv by začátek mohl mluvit o něčem docela jiném. Svět, který spíše načrtává, než nějak barvitěji vykresluje, v té své základní rovinně, dává smysl. Postavy v něm sice působí šablonovitě a zajímavost je jim taky spíše upřena, leč jejich činny podle mého vcelku logice neodporují. Je samozřejmě poněkud diskutabilně působící, když si hl. hrdinka, toho času královna démonů usmyslí smlouvu z lidským hrdinou, který by jí fakticky měl jít, a ze začátku taky trochu jde, po krku. To vše navíc na pozadí války, kdy lidé zase tasí do boje proti démonským šmejdům. ------- Když se ale divák, alespoň částečně, od tohohle nepříliš šťastně zvoleného úvodu oprostí, čeká na něho překvapivě umírněný, pomalý a přesto v některých jeho fragmentech poměrně chytrý seriál. Jak napsal daGGos, seriál je dost ukecaný. Právě tady záleží dost na preferencích každého diváka, ale osobně jsem tenhle přístup kvitoval docela s povděkem, protože další hloupou variaci na zaměnitelné fantasy seriály (Za všechny jmenujme třeba přehypovaný Sword Art Online) bych znova už asi nedal, respektive bych se na něj po pár dílech vykašlal. -------- Maoyuu Maou Yuusha se soustředí jednak na vztah obou hl. hrdinů a pak se také snaží být chytrým seriálem, který si hraje z ekonomickými pojmy a snaží se je nějak aplikovat v praxi. Nic z toho nedělá pořádně, občas ale přecijen jednu či druhou věc jakžtakž zvládá. Doteď je seriál celkem ok. ------- Jasné a pro mě docela fatální negativum seriálu vidím ve faktu, že se až moc snaží přiblížit mému oblíbenému Ookami to Koushinryou. Od hrdinky, přes snahu uvést ekonomii v praxi až po vztah hl. hrdinů...vše je tu velmi podobné. Kdyby alespoň Maoyuu Maou byl dobrou kopií, tak bych to ještě nějak bral. Jenže ona hl. hrdinka není zajímavá, navíc má svoje mléčné vaky skoro až na zem, pitomé to klišé a třeba ten ekonomický model je poměrně slabý a ani trochu nejde do sebe, tak jako právě ve zmíněném Ookami to Koushinryou. -------- Každy kdo tu psal nějaký komentář, u kterých nejvíc souhlasím s tím daGGosovým, který tímto doporučuji přečíst, má nějaký důvod proč ho seriál štval. Pro mě to není scénář, jakkoliv mě občas nebavil, ani hl. hrdinka, ani ecchi prvky, které má mimochodem na velmi umírněné úrovní. Nejvíce mě štvalo jak si tvůrci nedali pořádnou práci a stvořili jen kopii seriálu, který tu už s námi pár let je. Navíc kopii poměrně chabou. Slabé 3*. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Když polobůh potkal lidskou bytost opačného pohlaví, spojili své síly/vědomosti a užili si nezávaz...uhm, prostě se měli rádi. Jak už bylo zde párkrát okomentováno, podobný scénář jsme si mohli šlehnout v povedeném Spice and Wolf. Zatímco Holo s Lawrencem se správně soustředili výhradně na ekonomii a rozvíjení jejich vztahu, tvůrci Maoyuu si řekli: Ne! Motto, motto a narvali do toho ještě kýbl vedlejších postav a pár bitevních.. ne úplně vřav, ale takových divných šarvátek. Tím si toho na bedra hodili tolik, že pod nimi ona větev zákonitě praskla a ortel byl bohužel sepsán. Ke všem prvkům bych našel minimálně jednu výtku, která se mi skládáním celkové nepasující mozaiky anime čím dal více podepisovala na mé nespokojenosti a dojmu silného nedotažení čehokoliv, co bylo zkoušeno rozvinout. V těch válkách, nesčetném množství rychlokvaškových vládců (Vyjma Prince Zimy. Ano, v tomto seriálu k nápomoci zmatečnosti nemá nikdo žádné jméno.) a jejich úmyslů aby se čert či samotný maou vyznal. Na to, jak velkolepé (I když minimálně prapodivné) ekonomické machinace byly nastíněny, tak se nedozvíme, jak dopadly. A onen vztah a romantická linie zamilovaného hlavniho dua zpočátku příjemně šimral, ale poté se skoro až vytratil a díky silné neomalenosti Hrdiny a mizerně neukončeného závěru je nám zabráněno dosáhnutí jakési satisfakce z jejich klopýtajícího vývoje. Jak jste již pochopili, slovo "bordel" se na mysli objeví přirozeně a mně to vskutku dosti mrzí. Ten nápad se mi líbil, královna démonů a koz je docela fajn a podobně, jako uživateli onDracula, mi přišel emotivní proslov služky jako jeden z nejsilnějších, který jsem v anime měl možnost slyšet. Dojem nezachrání důstojná forma a o prsa Rytířky tomu dám ty nejslabší 3*. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Slabé 2*. Postavy mě nedávají žádný smyls. Bezejmenný Hrdina, který je očividně dost namakanej, bezejmenný král démonů, která je očividně dobře vyvinutá a to je tak vše. Postavičky mají stejný ksichy a liší se jen barvou očí a vlasů. Všem kladným postavám jde o světový mír, ale ne o vítězství ve válce, což je asi jedna ze zajímavých věcí v tomto seriálu. CElý seriál se točí jednak kolem války mezi lidmi a démony, kterou padouši i klaďasové podporují, jen každý z jiného důvodu. A dále je tu velká část věnována podivnému vztahu mezi několik hlavními postavami a především o ekonomické, zemědělském, průmyslovém a kdoví jakém rozvoji světa lidí za pomoci krále démonů. Za 12 epizod seriál jen načrtne co se kde děje, ale zbytek si musí divák dohledat jinde. Jak už je to zvykem. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

I kdyby se královna démonů měla zhmotnit v našem světě a měla mi semknout hlavu mezi své nezdravě velké vnady, více než jednu hvězdu navrch bych tomuto seriálu stejně nepřihodil. Přestože se tvůrci snaží svému diváku podstrčit mylnou představu o tom, že se prostřednictvím vyprávění o snahách hlavních hrdinů najít řešení na některé ekonomické a politické otázky jedná o inteligentní seriál, nic to nemění na faktu, že jsou nám jejich snahy servírovány velmi nezajímavě, hloupě a celé to na mě působilo dojmem, jako by scénář psal nějaký scenáristický diletant, který si sotva přečetl v nějaké útlé publikaci, jak že se ten televizní scénář vlastně píše. Že je seriál epizodického rázu a že kdovíjakou epičností opravdu neoplývá, to by mi nevadilo. Že mi ani jedna postava není kdovíjak sympatická, že jsou tam mraky fanservisu a že je vážný problém pochopit myšlenkové pochody nejedné postavy – to bych taktéž přežil, neb jsem některými anime takto "zocelen" a scény, kdy hrdina upadne přímo mezi extra bujné vnady královny, ve mně nevyvolají kýžený záchvat smíchu či závisti à la "ach jo, proč nemůžu taky vrazit svou uhrovitou držku mezi kozy spolužačky, aniž by mě vyfackovala a prohlásila za úchyláka", nýbrž zavrácení očních bulv. Ale pokud se u seriálu nudím, je mi při jeho sledování trapně, má pozornost se toulá po všech možných myšlenkových koutech a nárožích a já se skoro až modlím za to, abych se dočkal nějakého zajímavého okamžiku, tak… to prostě není dobré. Praštil jsem do bot po osmém díle, více nesnesu. Hvězdu dávám za pěknou grafiku, závěrečnou písničku a místy náznaky toho, že by původní série light novel nemusela být úplně špatná. Nejsem mastrofob, kozy mi zpravidla voní, ale na seriály kvůli nim nekoukám, víme? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama