Reklama

Reklama

Hakkenden: Tóhó hakken ibun - Season 1

(série)
Promo

Epizody(13)

Obsahy(1)

Před pěti lety, po tragickém vypálení vesnice, přežili pouze tři děti – Shino, který i po pěti letech vypadá stejně, jeho nejlepší kamarád Sosuke a kamarádka Hamaji. Nyní žijí v církvi, schovaní před možnými pronásledovateli. Shino přitom v sobě schovává ničivou sílu v podobě meče Murasame a Sosuke se umí měnit v psa. O Murasame se doslechne císařská církev a chlapci spolu s dívkou jsou nucení se přestěhovat z malé vesničky do města. Rio, vysoký představitel církve, Shinoovi zadá úkol – shromáždit všech osm držitelů kuliček, jaké má on a Sosuke. S postupujícím příběhem Shino a Sosuke potkávají další chlapce vládnoucí nadpřirozenou mocí. Kam je zavede cesta, a nalezne Shino tyto držitele kuliček? Proč všichni chlapci mají podobná příjmení a tolik společného? A kdo je záhadná postava, která jakoby z oka vypadla Sosukemu? (Kicune)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (3)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Bůh mi buď svědkem, že se ráda koukám na pěkný 2D kluky a mnohdy moc neřeším slabý obsah jen kvůli té podívané. V tomhle případě byl zrovna obsah dobrý, ale pro mě to mělo jeden menší větší škraloup a to byla ta všudypřítomná teplá, místy až pedofilní aura. Nechápu z jakého důvodu bylo potřeba tam nasrat ony teplé afektované projevy lásky k třináctiletému(fyzicky) Shinovi. Teplé pedoušství. A mě právě dost vadilo, že nejčastějím účastníkem těchto výlevů byl můj rozkošný Genpachi. Ach jo... Ale i tak jsem zkoukla obě série a byla jsem i spokojená... jen to za sebou zanechalo onu teplou pedofilní pachuť. Jinak bych tomu práskla i 4* ()

Horrendous52 

všechny recenze uživatele

Anime z roku 2013, tudíž říkat něco ve smyslu, že má zastaralý typ kresby by bylo špatně, pokud-li tedy Hakkenden atd. nemělo zastaralou kresbu i na tu dobu. Na druhou stranu nevypadala nejhůř. Zároveň mi ten styl připadal šíleně povědomý, jako kdybych ho někde viděla... bylo to svým způsobem jako Super Lovers (seriál) (2016) (nesuďte mě) a ejhle! Obojí je od studia Studio Deen a i od stejné autorky Miyuki Abe (na čemž není nic špatného btw) takže v tom jisté podobnosti skutečně jsou. Třeba to, že hlavní hrdina (tady Shin u SP Ren) je mladý cute týpek, který překvapivě kouše, ačkoliv každý z nich trochu jinak. A teď pryč od porovnávání! Jdeme se mrknout na Hakkenden atd. z více objektivního hlediska, přestože něco jako objektivita neexistuje. Příběh je poměrně béčkový. Náš hlavní hrdina je prostě výjimečný ve všech směrech, ne jen svou prazvláštní silou, která se asi hned v prvním nebo druhým dílu objasní, ale i svou očividně rozdvojenou osobností. A opakuji znova, že by na tom nebylo nic špatného, kdyby to bylo v úmyslu. Shinu je lehce otrávný a patří mezi ty uječené postavy, které se náhle během sekundy dokážou změnit na cool chill týpky s klidnou myslí a ještě víc cool hláškami. Bože, toto mě občas ubíjí, ale na druhou stranu to nebylo nic, co by vyloženě vadilo. Vedlejší postavy... začněme od pozitivního. Dabéři nejsou špatní. Například Satomu daboval Hiroshi Kamiya (nar. 1975, Japonsko), který daboval Yata z Noragami (2014) nebo světoznámého Leviho z Snk. Dabéři se k postavám dobře hodili a hezky to spolu šlapalo narozdíl od jiných věcích. Postavy byly poměrně různorodé a ano, dost stereotypní, ale to se nedá pokládat za vyloženě špatný krok. Například Souske mě zajímal ze všech nejvíc, a ačkoliv je skoro všude a má poněkud dobře postavený charakter, nakonec to spadne do všudy přítomného ,,Shinův malý pejsek" (haha vtip), který pro něj udělal cokoliv, ale naopak to tak úplně neplatí, protože Shin se zajímá o všechny, jen ne o své nejbližší. No jo přiznávám, Shin mi úplně nesedl. Jinak jsem ostatní charaktery odlišovala podle barvě vlasů a oblečení, protože všichni ostatní kromě Shina a Hajimi mají prostě stejné obličejové rysy. Úplně nevím no. Hele, špatný to vyloženě nebylo a zabavit dokázalo, to ano a poměrně solidně. Asi takových 60 %. ()

Reklama

Reklama