Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Diskuze

vopicka2

vopicka2 (hodnocení, recenze)

Špičkový psychologický film podle povídky skvělé klasičky české detektivky Proškové. Naštěstí se ještě takové točí, i když se to v době superakčních filmů některým nehodí.

Uživatel dogma97 smazal svůj příspěvek.

Ham.and.eggs

Ham.and.eggs (hodnocení, recenze)

Ano, takovýto uživatelé posílají do "odpadu" celou CSFD. Už nějakou dobu tu člověk nemůže ani zdaleka posoudit zajímavost jednotlivých titulů podle hodnocení. To se stává nicneříkajícím... Jen tak dál...

GeusX

GeusX (hodnocení, recenze)

Tak už tu máme první odpádeček ještě před odvysíláním od uživatele "mollie"... Asi se Tobíkovi nelíbila tv upoutávka ;-)

Reklama

Reklama