Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

topi 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Už je umění natočit i kvalitní detektivku. Bída, nic víc. Od špatných hereckých výkonů počínaje, křečovitým vyústěním konče. Viktor Preiss a David Matásek jako Vašátko a Horác k sobě moc neseděli a Jan Dolanský jako potenciální vrah opět jen pobrekával a koulel očima. Celé nevýrazné, režijně nezvládnuté. Co mě nejvíc bavilo byla hudba a její zvuky, které se používali v televizních filmech v osmdesátých letech. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na rybách nemaluju a nešukám." Já taky ne, protože ryby nechytám. Nicméně vyšetřovat případ vraždy, tak s tím oba povalující se rybáři nemají problém. A že je to nějaké vyšetřování. Dovolenkující kriminalista začne před svými kolegy obhajovat podezřelého, dovolenkující malíř sbírá informace po vernisážích a celá obec s nimi může o případu odborně debatovat, protože je podrobně seznámena s obsahem vyšetřovacího spisu. Tak to je sranda, ale asi to měla být spíš detektivka. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovici som si uvedomil, že som už túto epizódku pred pár rokmi videl. Repete som si teda mohol odpustiť, i keď vyslovene zle na mňa táto Proškovej krimi nepôsobí. Ako som sa však už vyjadril pri iných spracovaniach jej poviedok, všetko mi to príde na jedno kopyto, podľa jednej a tej istej šablóny. Za mňa bez emócie, atmosféry .. skrátka točíme, len aby sme niečo točili. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbilo ústřední duo Preiss - Matásek. Jan Dolanský si roli spletl zřejmě s Hamletem, příšerně přehrává a je samozřejmě chyba režisérky, když si nepohlídá, aby výkony byly vyrovnané. Překombinovaná zápletka, hloupé rozuzlení (scéna s americkými kamny, Matáskův oslí můstek). Jako 31. případ Maj. Zemana by to možná prošlo. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Nepříliš invenční detektivka. Teď nemyslím až tak námětem, ale zpracováním. Pár detektivek od Hany Proškové jsem četl, docela se mi líbily, tady mi trochu vadila ta divná „chemie“ mezi Vašátkem a Horácem, Horác byl takový divný až protivný páprda, jak jsem si ho z povídek nepamatoval. Pachatel se nedal poznat hned na začátku, ale po určité době si stačilo položit základní otázku diváka (anebo i čtenáře) detektivek - kdo je nejméně nápadný - a bylo to jasné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama