Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller odehrávající se během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě je příběhem začínající novinářky Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život. Jsou však věci takové, jak se na první pohled zdají ? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Fanoušci českého studentského filmu se mohli seznámit se záměry obou režisérů v jednom z dílů pořadu Průvan, kde nedávno poskytli delší rozhovor. Tento projekt připravovali delší dobu. Nyní se s ním prostřednictvím CS filmu seznámila i širší divácká obec. Film lze rozdělit na tři části. První představuje ideální bezproblémový svět, druhá je ponurá a temná a ve třetí celý příběh graduje. Na začátku jsem se trošku nudil, uprostřed ušklíbal a mírně kroutil hlavou, třetí mne ale velmi zaujala, takže jsem si celkový dojem výrazně poopravil. Pokud divák vydrží do konce, možná bude překvapen a také vezme film na milost. Kromě dobrého výkonu představitelky hlavní role Petry Lorenccové potěší i samotný spolurežisér-herec Lukáš Melník. Své drobné roličky si odehrají Ruda z Ostravy, Norbert Lichý a Jaromír Nohavica. Na filmu oceňuji výbornou hudbu a kameru se zajímavými záběry na Ostravu. Místy ale úroveň zvuku kolísala a dialogům nebylo rozumět. Samotné dialogy ovšem mohly být napsány mnohem lépe. Důležité je, že celkově do sebe jednotlivé pasáže filmu logicky zapadají a skládají se v celek. Jako příznivec studentského filmu hodnotím tento nízkorozpočtový snímek poněkud jinou optikou než plnohodnotné filmy. Dávám 60 % a věřím, že se realizační tým bude dále zlepšovat. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Slepenec toho nejhoršího ze zahraničních hororových-slasherových-upírských a kdovícodalšího céček. Proč v tom hraje Nohavica nebo Kavalčík, je mi záhadou. Kamera naprosto mizerná, střídání technik je o oči, střih dělal někdo náhodným výběrem, a příběh psal každou chvíli asi někdo jiný, na přeskáčku. Co ze zápletky zbude, je takové nic, že by to ani na Krajní meze, tedy jeden jejich kratší díl, nestačilo. O herectví a režii už vůbec mluvit nelze. Ty filtry byly rovněž přes čáru, a o scenáristické bezradnosti svědčí i ty dlouhé a zbytečné záběry na jízdy na motorce městem. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnešní divák je velmi náročný a nikdo ze začínajících filmařů to nemají lehké, zvlášť když jsou hodnoceni pouze za výsledek...Sám tento snímek vnímám jako tvrdou práci v těžkých podmínkách a Isabel si zasluhuje mé uznání...Ano, jsou tam věci (scény), které mi výslovně vadily, ale je to dané spíše mým přesvědčením...Příběh má trhliny i scénaristické berličky, avšak omezenými možnostmi, kterými disponovali, dává děj smysl...Střídání různých hudebních žánrů dodalo filmu hodně energie a emocí...U herců (divadelních) bylo vidět jejich první větší zkušenost před kamerou, na druhou stranu, každý si tím musí projít...Pro mně lepší než vidět pořád ty stejné tváře...Lokace Ostravy využity na 70%, určitě by šlo "z Ostravy vydolovat" více, timelaps prostředí potěšil...Po technické stránce, kamera (absence jeřábku a pojezdů oželím), světla a zvuk kvalitní... Každopádně, málokteří nadšenci a tvůrci nezůstanou jen u svých představ, ti odhodlaní je dokážou realizovat a to včetně rizika kritiky...Teď záleží na tvůrcích samotných, zda se zaleknou nebo půjdou dál...Věřím, že vyberou to druhé... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Horlivá reportérka z redakce ztracených zvířátek versus velmi tajemná hospoda. Děj, ano i když Ti to tak na konci nemusí připadat, film skutečně má děj, se rozjede tak rychle, že divák stačí jen nechápavě pozvednout obočí. Více jak přepínání mezi ruční a filmovou kamerou, mě maximálně iritovaly americky laděné dialogy, přeložené do češtiny. Film tak vypadá, jako by byl celý předabován. Primitivní scénář, psaný dvěma lidmi, nutí k smíchu. Ať už se jedná o nahánění hrůzy či snaha o vážnost. Prazvláštní splácanina Záhady Blair Witch a Twilight ságy na ostravský způsob bez ostravského dialektu. Proč to proboha režisér nepojal jako komedii? Na druhou stranu, sebevědomí tvůrců bych chtěl mít, počítat s tím, že toto někdo bude brát vážně, už chce hodně odvahy. Celkovou naivitu lehce přebila slušná hudba, která ovšem někdy přehlušuje protagonisty a také povedený závěr, který se ovšem nevyhýbá tomu největšímu klišé ze všech. Tak byl to sen nebo ne? Pět vteřin s mlčícím Jarkem to fakt nezachrání. Podle mě celkově uspěchané. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl zvědavý na to, co Češi tímhle snímkem předvedli, ale nakonec jsem přece jen mile překvapen nebyl. Má to něco z found footage žánru, což by mohl být fajn, ale ukázalo se to skoro zbytečné. Má to něco z "Underworldu", ale přitom to vůbec není akční, jen hodně ukecané s pár dobrými drsnými scénami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Malé cameo barmana si ve filmu zahrál oblíbený ostravský herec Norbert Lichý. (Terva)
  • K natočení filmu stačily režijní dvojici jen tři týdny. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Natáčení probíhalo v Ostravě a okolí. (Terva)

Reklama

Reklama