Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 18. století je led cennější než zlato. Když se zkorumpovaní úředníci spiknou, aby trh s ledem ovládli a stanovovali jeho cenu, dva neprávem obvinění se rozhodnou zosnovat pomstu. Seženou si odborníky na na získávání informací, na výbušniny, zkušeného kapsáře a mistra převleků, přepravní eso, vykradače hrobek atd. Tak vznikne gang jedenácti odborníků, kteří jsou rozhodnuti ukrást všechny královské ledové zásoby a usvědčit úředníky v následujících pěti dnech z korupce. (spitr)

(více)

Recenze (7)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Ó, BOŽE MRAZU, PROSÍM NECH LED POŘÁDNĚ ZMRZNOUT. S POMOCÍ ZIMNÍHO YINU, KDYŽ ENERGIE LETNÍHO YANGU DOSÁHNE VRCHOLU, NÁŠ KRÁL LASKAVĚ ROZVEZE LED MEZI LID, A ZEMĚ BUDE OPĚT PROSPEROVAT“...... /// LED NAD ZLATO! Příběh z doby … kurva co já vím…, prostě historický reálie v takový pohádce o velký ledový loupeži, kterou bude ztrestána nespravedlnost a chamtivost. A tak jeden chytrej (?) a jeden silnej seženou parťáky a cca vod 35 minuty je to taková zlodějská klasika. Samozřejmě po korejsku. Takže spíš než drámo čekejte pohádku, ve který místo technickejch serepetiček jde vo tu myšlenku, našroubovat zlodějskou story do tohohle prostředí, přidat trochu kung-fu (trochu!) a rozesmát tím jeblým humorem. Taková píčovina pro pobavení, který zřejmě hodně spoluobčanů flákne i 4*, páč vono jí kromě toho korejsky ,,nenormálního“ není moc co vytknout. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak vyrobit ,,Dračí dech“. 2.) Protože… já vlastně nevím… 3.) Thx za titule ,,MEVRT“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Taškařice ani historické kostýmní fackovačky nepatřily nikdy ke zlatému fondu jihokorejské kinematografie...Bohužel je ale tahle slaboduchost se špatnými digitálními triky jen další v řadě povzdechnutí, kam se poděla korejská strhující filmařina... ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Korejské historické filmy a seriály mám ráda a tohle mi vyloženě padlo do nálady. Párkrát jsem se u toho zasmála a od začátku do konce mě to bavilo. A to je vlastně asi tak všechno, co od podobného typu čekám. Navíc jsem jako bonus poznala pár známých tváří a byla převelice potěšena cameem, které se objevilo na začátku závěrečných titulků:) ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

The grand Heist není vážný film, a ani se tak netváří. Je to prostě "jen" odpočinková taškařice s několika velmi podařenými vtipy (mast namíchaná podle knížky ze Západu je nezapomenutelná). Já jsem na tenhle systém přistoupil, nad ničím nepřemýšlel a dobře se bavil, protože popravdě řečeno v téhle kategorii jsem podobně povedený film už nějakou chvíli neviděl. ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Levný, jednoduchý, naivní, korejský film. Či spíše pohádka. Mírně zamrzí snad jen velice levně vypadající kostýmy, horší filmové efekty a veliké přehrávání. Ale vše výše zmíněné k pohádkám, tak trochu patří, ne? A na to, že to má dvě hodiny, tak to odsýpalo dobře. Za mě tedy celkem spojenost. Žádná filmová revoluce se nekoná, ale to jsem ani nečekal... Pohodové 3*** ()

mayna 

všechny recenze uživatele

Historická akční komedie, která pobaví a vyšumí. Tempo rychle plynulo, děj byl překombinovaný tak akorát - vyzrajou naši na ty zlý? Při větě "Malou nevýhodou odborníka na výbušniny je jeho lehká nedoslýchavost." jsem se začala bavit a trvalo to až do konce. Za mě slušné 3*. ()

Reklama

Reklama