Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teroristů vydírá svět: polovina světových zásob ropy vybuchne, jestli se Izrael okamžitě nestáhne z okupovaného území. CIA vyšle svého nejlepšího agenta, zvaného Voják, aby vypátral, jestli v tom nemají prsty Rusové. Chladnokrevný agent připraví a společně se svým izraelským protějškem, krásnou Susan Goodman, provede odvážný plán. (Hans.)

(více)

Recenze (10)

choze 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouho co jsem to viděl, ale tenkrát se mi to docela líbilo. Byla tu slušná akce (obzvlášť na těch lyžích), ale narozdíl od drtivé většiny akčních filmů měla obrácenou gradaci - největší akční scéna byla na začátku a pak to šlo dolů a ve finále se už prakticky nic nestalo. Ken Wahl si VOJÁKEM a předchozím SOUBOJEM O POKLAD YANKEE ZEPHYRU slibně našlápl ke kariéře béčkové akční hvězdy 80. let, ale nakonec z toho kdovíproč nic nebylo. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Viděl sem to kdysi v noci na Nově, vydržel sem na to, neb bylo halasně inzerováno, že ve filmu hraje Klaus Kinski a to nemalou roli, protože byl uváděn hned na druhém místě, stejně jako tady. Jenže Klaus pouze přistoupí k Wahlovi u lanovky, prohodí s ním pár vět a od té doby se už ve filmu neukáže. Jinak naivní průměr. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už je Voják jen naivní pozůstatek studené války, každopádně mu nelze upřít svižné tempo i solidní akční sekvence. Především akce na sjezdovce se člověku vryje do paměti. Málomluvný hrdina Kena Wahla je sympa'ták a divák tu zahlédne i pár známých herců z předchozího Glickenhausova Exterminátora. Jen škoda toho rutinního scénáře. 7/10 ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

zase tvorcovia mierili sialene vysoko, nemam rad tieto reci polovica svetovych zasob ropy vybuchne, Rusi a nejaka ta trojpismenkova organizacia - mno jo, tych trojpismenkovych hoven sa uz nezbavim, tie su uz vsade : 0 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

6 akčních filmů mám v plánu v roce 1982, a mezi nimi i tenhle no name film, od něhož jsem čekal sračku. Nakonec to nebylo vůbec špatné. Režisér zkouší ambiciozní špionážní film, kde skupina teroristů pod hrozbou odpálení atomovky v ropných polích chce donutit Izrael odejít z Palestiny. Ve hře jsou Němci, Rusové, Američani, Izraelci. Hrdina je děsný dřevo a filmu podráží nohy nízký rozpočet i pitomý scénář. Ale akční scény jsou fajn (přepadení transportu, lyžovačka), je tu pěkná agentka (pozdější Madeline z Nikity) a řešení kupodivu není řežba v naftových polích, ale mírně za vlasy přitažené špionážní řešení s jaderným vydíráním. Příjemné překvapení na 3*. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

V období studené války drží skupina neznámých teroristů lidstvo v šachu. Hrozí tím, že polovina světových zásob ropy vyletí do vzduchu pokud se Izrael nestáhne z okupovaného území. CIA posílá svého nejlepšího agenta s krycím jménem Voják, aby zjistil, zda se v téhle akci neangažují Rusové. Jeho dalším úkolem je teroristické akci zabránit. O tom, že je Voják na tuto akci nasazen, ví jen generál CIA ve Washingtonu, který je zavražděn. Proto se v Západním Berlíně stává Voják sám podezřelým, protože nemůže své pověření dokázat. Uniká na izraelský konzulát, kde se seznámí s krásnou agentkou Susan Goodmanovou a společně připraví smělý plán na záchranu lidstva. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět je daný a co si budeme povídat, od tohoto snímku ještě mnohokrát použitý. Teroristé v saúdskoarabském ropném poli vyhrožují plutoniovou bombou a tak je na místo vyslána speciální protiteroristická jednotka. Nebo-li zkráceně řečeno, existuje hrozba terorismu a zastavit je může pouze jediný muž. No, žádná pecka to rozhodně není a snad ani nebyla ve své době, i když v mnohem připomíná slavné bondovky. Popcornová zábavnost je však zajištěna a tak s nostalgickým nadhledem a okem shovívavým se dá i dnes snímek shlédnout bez bázně a hany v zájmu klasických osmdesátkových akčních filmů. Příběh je jednoduchý až hanba, avšak viditelně byla snaha alespoň pořádně zrealizovat akční scény. A to akční nadšence přitáhne asi nejvíce. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Poněkud přiblý filmový thriller, ve kterém se ruští agenti pokoušejí donutit teroristy ke krádeži plutonia. Nic moc. ()

Reklama

Reklama