Reklama

Reklama

Dobytí vrabčího hnízda: Vzpomínky na Semiše

(amatérský film)
Krátkometrážní / Thriller / Komedie
Česko, 2012, 30 min

Obsahy(1)

Skupina lidí vzpomíná na osobnost investigativního reportéra Semiše, který se ztratil při jedné ze svých posledních akcí. Rozhovory s odborníkem, se Semišovou přítelkyní, s filmaři, kteří o Semišovi točí film, odhalují různé náhledy na kontroverzní osobnost a ještě kontroverznější odchod ze scény. Monumentální akční mystifikační dobrodružný romantický dokument od autorů filmu Do tmy, Trable s trumpetou atd. „Já si myslím, že to byl člověk, který miloval příběhy. Ale realita ho neuspokojovala, a proto měl potřebu ty příběhy utvářet sám." Ondřej Malý (semišolog) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Faila 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv má film tři roviny, trvůrci se daří udržet jej ve srozumitelné rovině, nikdo by neměl být zmaten, o co vlastně ve filmu jde. Po vizuální stránce jde pro mě o naprostou bombu, vzhledem k věku a zkušenostem režiséra. Jde vidět, že to má někdo v krvi. Jediné, co pro mě pokulhává, jsou herecké výkony, což ale není u amatérských filmů nic neobvyklého a skandálního. A na polorozpadlém Ploumově za Semišovou "přítelkyní" jde jeho digitálnost trochu vidět. Jinak ale vážně skvělý film! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o amatérský film, je to super, ALE, stejně to má pár chyb, které se ani amatéřině neprominu. Tak za prvé, se snaží záběry "z placu" a rozhovory s "tvůrci" snaží tvářit jako nehorázná parodie na holyvůd, ale moc jim to nejde, ono vidět ve štábu, který má trošku za úkol parodovat velkofilmy dva, tři lidi a režiséra/kameramana s digitálním foťákem vypadá směšně mnohem jinak, než tvůrci zamýšleli. Pro příště to chce být víc parodické (klidně si sebeparodické ve smyslu "točíme příšernou hovadinu, ale moc dobře to víme"). Absolutně (jak jinak) zazářil Ondřej Malý, jehoš Semišolog byl úchvatnej. Skládám hold tvůrcům za to, že takového herce do svého filmu dostali ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film získal první cenu v kategorii velký film na festivalu Černá věž v Českých Budějovicích. (LukeSkyw)

Reklama

Reklama