Reklama

Reklama

Chennai Express

  • Indie चेन्नई एक्सप्रेस
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicátník Rahul se po smrti svého stoletého dědečka vydává podle poslední vůle s jeho popelem na jih Indie. Má ve skutečnosti v úmyslu tento úkol nějak ošidit a jet si užívat s kamarády, ale věci se zkomplikují poté, kdy z rozjíždějícího vlaku se vlaku podá ruku dobíhající krásné dívce. Ruku pak podá ještě dalším mužům, ze kterých se vyklubou dívčini pronásledovatelé. Od této chvíle začíná pro Rahula neuvěřitelný kolotoč situací, kde nechybí honičky ani romantika. (Epistemolog)

(více)

Recenze (20)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,307,960Tržby Celosvetovo $67,283,612▐ Bláznivá uletená komédia, ktorá sa pohrá s jazykovými dialektami u indov. Deepika Padukone a Shahrukh Khan si zas dobre sadli a po celý čas sa dobre dopĺňajú, spievajú, dobierajú sa, občas príjemne hodia okom po sebe (hlavne Deepika je v tomto iskrivá), prípadne sa aj pobijú, teda Shahrukh to pekne roztočí a dostáva slušnú nakladačku ale čo to aj rozdá. Na konci fakt slušný masaker. /80%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek atrakcí, ve kterém hraje prim naplnění nejnižších diváckých očekávání. Cíl je jasný, nastavit vysoké tempo a neustále diváka bavit, čemuž tu samozřejmě napomáhá i vhodně zvolený road show žánr. Občasné citace jiných bollywoodských snímků, ať se jedná o melodii známých skladem nebo textové parafráze potěší, zvláště, když je pozná i někdo (já) indickým filmem nepříliš políbený, nicméně to samo o sobě není něco z čeho bych čůral blahem. Příběhově je to bohužel docela slabota, i když některé romantické momentky samozřejmě potěší, navzdory tomu, že v tomto snímku to mezi hlavní dvojicí příliš osudově nejiskří. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Chennai Express stvrzuje velký zájem současného Bollywoodu o jihoindické akční masaly - nejen že je v jejich duchu natočený, ale dokonce otevřeně a okázale fetišizuje celou drávidskou kulturu. Film je sice postavený na velmi prosté a okoukané zápletce a má problémy s rytmem (druhou třetinu lze těžko nepovažovat za vatu nutnou k natažení stopáže na masala normu), nicméně hravá stylistická stránka a funkční (byť velice jednoduchý) humor z něj dělají příjemnou podívanou pro každého fanouška masala filmů, který se alespoň v základech dokáže orientovat v množství transtextuálních a kulturních odkazů. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Indické dráhy si zaplatily slušnou reklamu na své služby, protože barevné záběry z vlaku a na něj jsou ve střední části filmu sice zbytečné, ale téměř nepřetržité. Jinak jde o to, že muž potká dívku v nesnázích, rodina je proti a on o ni musí bojovat. Celé to bylo dětinské a ničím výjimečné. Snad jen těmi záběry na vlak a jízdu…. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká blbosť až je to dobré. Úprimne sa priznám, že skôr mám radšej Amir Khana než Shahrukh Khana, ale zase na druhú stranu nephrdnem pohľadom na božskú Deepiku Padukone. Film má hlavne v prvej časti veľmi slapstickový humor a v tejto rovine funguje viace menej bez výraznejších chýb. Potom sa to dostane do romantickej roviny, ktorá má síce svoje pekné momenty, ale akosi mi tam chýbalo viacej pohľadov a náznakov. Ak si spomeniem na Om Shanti Om, kde si zahrali obidvaja herci - tak tam im to fungovalo podstatne lepšie. Akčná rovina je vyslovene smiešna. Až takým nechceným sebaparodickým spôsobom. Nuž a potom tie obkecávačky o morálnych hodnotách. To k tomu asi patrí. Na druhú stranu som videl aj filmy, kde to nechajú skôr na divákovi. Prostredie a piesne ako obvykle obrovské plus, ale vrátiť sa k tomu asi nevrátim. Ale ako pripomienka úžasných Indických vlakov na nezaplatenie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že je tohle vlastně jen klasická indická komedie, kde je toho spousta ujetého, hodně se zde blbne a místy to prostě nedává moc smysl, protože je to prostě jen o tom, aby se blblo. Tohle mi přijde jako dost málo na to, jaké má film obsazení a je škoda, že se z toho nevytřískalo víc. Nejlepší jsou hudební čísla. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh celkom fajn, aj po dejovej stránke to celkom ušlo, akurát to vnášanie komickosti do niektorých situácií a dialógov mi prišlo v mnohých ohľadoch dosť nemiestne, nehovoriac o tom, že to vyznelo dosť trápne. No a k postavám, ktoré majú vo svojom mozgu zakódovanú agresivitu ako jedinú možnosť riešenia, to je asi škoda reči sa vyjadrovať. Záverečná bojová scéna maximálne prehnaná - tam lietalo asi fakt všetko možné (v niektorých chvíľach dokonca aj nemožné). Najviac sa mi však z toho celého páčil asi úvod vo vlaku, najmä dialógy vo forme pesničiek pobavili :) Potom to išlo akosi dole vodou. A nezachránilo to ani herecké umenie Shahrukha Khana... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov, ktoré môžem vidieť hocikedy. Zábavný, skvelá hudba, romantika, komičnosť chvíľami skĺzavajúca k paródii, niektoré vtipy opozerané niektoré nie, niektoré podarené, niektoré už menej. Ale všetko dohromady proste nejako samo funguje, má to tmelivo, ktoré z toho urobí niečo, pri čom na záver ľutujete, že to už skončilo. A preto sa často pristihnem, že ako skončil už pozerám znovu pol hodinu od začiatku.... ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná masala, která nabízí kopec srandy a nadhledu v atraktivním podání. Gagy a citace až na vyjímky fungovaly, bavily mě hojné narážky na starší indické filmy, v tom mi přišly kouzelné scény, kdy hrdinové museli komunikovat za zpěvu slavných bollywoodských melodií. King Khan a Deepika samozřejmě perfektní, a soundtrack jsem měl naposlouchaný dlouho dopředu. Je to zkrátka pohodový, pozitivní filmík pro celou rodinu, který se nebere vážně a když si jen vzpomenu třeba na scénku s třísetstupňovým schodištěm do chrámu, nemám problém tomu napálit plný počet. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě doslova uchvátil, jak stylizací tak humorem i akcí. Písničky a choreografie byly více než povedené- "píseň" ve vlaku byla naprosto dokonalá a 1234 už mám už i stáhnutou a při odkazu na My name is Khan sem se řezala smíchy. Jednoznačně nejlepší masala film co sem do dnešního dne viděla. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tak nějak všechno a nic, jejich láska mě nezasáhla, jejich počínání nudilo. Krásné to je po stránce obrazové, hudební a taneční a tak jsem přece jen ráda, že jsem to viděla. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Indická filmová produkce není moje parketa, většinou mi tam vadí ono pověstné a naprosto neodůvodněné tancování a zpívání. I přes to jsem se rozhodl dát Chennai Expressu šanci - a na chvíli to i vypadalo že bych mohl na Bollywood změnit názor. Asi do poloviny to byl totiž svižný, přímočaře střelený (to je snímek, kde i ta hudební scénka byla podána s nadhledem. Bohužel se v druhé polovině film začne brát tak vážně, že u mě dokonale zarazil vkrádající se myšlenky na názorový obrat, co se indických filmů týče. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Ako napísal Niktorius, bollywoodsky trend remakov juhoindických masal a ich inšpiráciou je už nesporný. Otázka je, či je to dobré a či bollywood už nemá dosť vlastných nápadov. Niekdy to totiž môže pôsobiť kontraproduktívne, čo našťastie prípadom Chennai Expressu nie je. SRK konečne predviedol nové ksichty, vybrúsil svoju mimiku, moduláciu hlasu a skrátka, hral vynikajúco. Deps nedostala dosť priestoru, čo je škoda, pretože potenciál mala na to fakt skvelý. Ale jej mini herecká etuda námesačnosti ma dostala do kolien. A geniálne odkazy na kultové songy zaspievané navyše samotnými hercami silno potešili. Dej síce poslabší, hudba dobrá, len celkový dojem po tých očakávaniach vlastne nebol až taký "wow", ako som si myslel. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Tak tento film řadím mezi ty nejlepší snímky! Bavila jsem se od samého začátku do konce! Shahrukhovo šlebíky nemají konkurenci, stejně tak jako vřískání. Příběh na jedničku. Díky tomuto filmu jsem i změnila názor na Deepiku Padukone. Ta je v současnosti nejpopulárnější herečkou v Indii. Já s ním zatím viděla jen dva filmy (OM Shanti Om a Chennai Express). A v OSO mi přišla naprosto nevýrazná. Ale v CHE je znamenitá, to jí nemohu upřít. Hodně vtipné byly narážky na starší Shahrukhovo filmy. Nemám nic, co bych filmu vytkla. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Jak to ten SRK dela, jen nastoupi do vlaku (navic spatnym smerem) a uz se prizeni do mafianske familije. Proste talent, no. A taky docela zabavna napodobenina jizanske masaly, okorenena (nebo teda spis odkorenena) pro severske publikum. Uspech i na jihu pricitam tomu, ze byli vsichni zvedavi na to, jak moc lolezni SRK pokousejici se hrdinovat v jizanskem stylu bude. Dost, ale zase kdyz bude na rodinne kydlicky vyrabet laddoo, tak se tam asi neztrati;) ()

tehol 

všechny recenze uživatele

easy film. zpocatku neprilis realisticke, protoze neexistuje clovek, ktery by odmital deepiku, kdyby se mu tak oteverene nabizela. zaujmou casta parafrazee znamych bollywoodskych vet, songu atd.. rozdily mezi jazyky jsem nezaznamenal, ale verim, ze si nerozumeli, a tak to bylo vtipne. nejlepsi akcni scenou imo vyhozeni jedouciho auta do vzduchu srpem + jeho vybuch. SRK vyborny vykon, zvlaste jeho emotivni zaverecny projev. az jsem se skoro nesmal tomu, ze byl minen vazne. zaverecn fight byl z meho pohledu naopak velmi realisticky, protoze moznost jim ziskat deepiku, normalniho cloveka prirozene prevteli v nepremozitelnou bestii. specialni podekovani za pouziti drevenych balici, co se rozpadnou pri jakemkoli dotyku s khanovou hlavou, vyuziti hrncu a horaku, ktery pomohl vytvorit scenu jako ze songu cool guys dont look at explosions. PS. deepika byla nedostizna jako vzdy. ()

Reklama

Reklama