Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (142)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Home invasion mám rád, ale za poslední rok se jich urodilo opravdu až příliš na to, abych dokázal být nějak výrazně potěšený dalším (i když tentokrát je to spíš "campus invasion"), který se nesnaží vůbec o nic zvláštního. Řemeslně je Random kvalitně odvedenou prací. Jediné, co mě ale nějakým způsobem opravdu zaujalo, bylo barevné ladění filmu, kdy některé noční scény získaly celkem zajímavou atmosféru. Jinak nic. Tvůrci by si měli hlavně uvědomit, že pokud má být skrývačka / naháněčka na jakkoli velkém prostoru napínavá, měly by se dodržovat základní pravidla časoprostoru, tedy záporáci by se neměli nepravděpodobně rychle objevovat na nepravděpodobných místech. To se tady děje furt. Vlastně i k té třetí průměrné hvězdičce se musím přemlouvat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAČÍNÁ LOV. POBĚŽ ZA BOHEM, KRISTY…" /// Překvapení! Už jen tím, jak si to náramně buduje atmošku. Z hovna pomalu (ale jistě) pletou bič. Vystačej si u toho hraním se světly (v budově) a se zvuky, ale přesto každá trubka pozná, že lovecká sezóna na americkejch univerzitách letos začala vo kus dřív. ,,Malá“ vyvražďovačka, u který mě ale nejvíc baví to napětí. Fakt! Užívám si to, páč ,,Kristy“ celkem zvládá a nejvíc mě udělá vokamžikem, kdy se ,,TO“ v ní zlomí… MILUJU TĚ KRISTY! (vlastně Justine). Líp bych to snad ani nedokázal! Nevím no, možná že to zas takovej nářez není, ale já bych si dokázal představit pokračování. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám samostatnou holku, co dávala pozor při chemii a dílnách. 2.) Rád čumím na lidi, co maj zkurvený díkůvzdání. 3.) Thx za titule ,,LIVINGDEAD“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

70% Docela fajn film. Naháněčky mám rád. Mohlo to být brutálnější :-) OBSAH: Justine je studentka, která se rozhodne strávit svátky Díkuvzdání sama, ve vysokoškolském areálu. Klid a pohoda dívky je brzy narušena fanatickou skupinkou brutálních vrahů. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne všetko na jedno kopyto, ale pokiaľ je to naozaj slušne technicky zvládnuté, atmosferické a napínavé, tak nie je možné, že by to omrzelo. Originalitu nečakať, všetky ostatné aspekty dobrého hororu však boli splnené. O triedu lepšie ako nedávny Mischief Night, "Static" či "The Purge", úrovňou sa to približuje k "The Strangers" (ten sa mi však páčil o niečo viac), alebo sa to dá prirovnať k "F", prípadne "Ils" atď., takže hra na mačku a myš, v ktorej mladá študentka ostane počas vďakyvzdania sama na univerzite, avšak objavia sa maskovaní zabijaci, ktorí to myslia vážne a tak sa začína jedna veľká adrenalínová jazda. Keďže je však holčina šikovnejšia, ako sa na prvý pohľad zdá, zabijaci to s ňou také jednoduché rozhodne mať nebudú. Skrývačky, naháňačky, mordovačky - spočiatku je to pomalé a desivé, neskôr obetí pribúda a ide len o to, kto z koho. Mám rád tento typ hororov a bavil som sa! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je záblesk z čista jasna, neuvěřitelná jíízda!! Tohle mi sedlo jako prdel na hrnec. Film se může pyšnit překrásnou hlavní hrdinkou, šíleným tempem, ten film se řítí jako porsche na dálnici, které nemůže nikdo zastavit, perfektními záporáky s neokoukanými masky a solidní bad ass leaderkou, která si vyvolá respekt jak by smet a to hlavní, co mě dostalo do kolen byl soundtrack ! Dovolím si tvrdit, že lepší sound jsem v hororu snad ještě neslyšel, ta postupná gradace, zesílení, při filmu jsem se lekl tak 20 x!! A to se nepovedlo ani žádné hloupé duchařině. Opravdu síla a Nejlepší Drive horor roku. Na nelogičnosti ani není čas, pač ten film vás nenechá vydechnout, natož přemýšlet nad hloupostmi. Ten film je potřeba si vychutnávat jako Tiramisu. Doporučuji pouze se sluchátky, jinak to nebude mít efekt! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Super námet (študentka zostáva na prázdniny sama na celom celučičkom internáte a spoločnosť jej robia len SBS-kári) a sexi hlavná hrdinka, kvalitná výprava i atmosféra a zlovestné "ticho pred búrkou". Keď dôjde k onej búrke, už je to troška klišé a dosť blbého chovania, ale i tak sa mi Kristy dosť páčila. A to home invasion nemám v láske. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné překvapení, které mne zcela nepřipraveného fakt zasáhlo. Aktuálně relativně právem oslavovaný PURGE 2 dostává tímto snímkem konkurenta, který mu vráží relativně silný direkt na pumpu (játra v MMA pojem ...) a u mne tedy vítězí ... Obsah trochu mlží, protože divák si představuje, že parta klasickejch maskovanejch zakuklenců bude po celou stopáž nahánět jednu holku a ta bude do nekonečna utíkat. Jenže ono to tak docela ani není ... ;-) Jednak se střídá prostředí, kudy všude holka zdrhá a hledá útočiště a pomoc. Prostředí je chvílema docela fajnový, zejména chata týpka s brokárnou. Film doprovází excelentní hudba, která graduje vypjaté scény. Všechno je to fakt maximálně napínavé. Hlavní hrdinka je mnohem sympatičtější než postavy v obou dílech "Očisty", fakt mi přirostla k srdci ... film je silně emocionálně zabarven, to se podařilo úžasně stvořit a divák i hrdinka fakt nejdřív trpí, ale v posldní třetině se holka vzmůže a to docela věrohodně .... a divák čeká na pomstu. ;-) A hádejte, jaká ta pomsta nakonec je ..? :-) No 5/5, jeden z nejlepší "x-invasionů", který se sklání až před modlou a vrcholem You are Nex! ... Luxusní záležitost!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Film je ke "koupi" teprve dva dny, a komentářů je tu jak nasráno. Tak abych netrhal partu, přidám ten svůj :) Překvapivě hezky natočená "Invazovka" (rozpočet činil slušných 7 milionů), která pokračuje v tradici všech "Strangers" a jiných brášků nebo sestřiček. Líbivá kamera, příjemný pop soundtrack, krátká stopáž, rychlejší tempo, sympatická hrdinka. To všechno má za příčinu, že člověk se nedokáže nudit. Jenže má to masařku. Teleportaci. Zdejší banda hajzlů se totiž přesunuje z místa na místo tak efektně a rychle, že daleko za sebou nechává i legendu Michaela Myerse. A to byl nějaký mistr v oboru! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neobjevný home invasion s fešnou, ale nudnou hrdinkou, kterému se v první půlce daří budovat znepokojivou atmosféru, jen aby se v druhé půlce proměnil v zoufale nenápaditou běhačku s obligátními masopustními maskami po rozlehlém nočním kampusu, jen trošku nakopnutou závěrečným přechodem hrdinky do ofenzívy. Motiv online sekty byl zajímavý, ale nevyužitý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Popík, brčálový filtr, netečná atmosféra a moment překvapení jako sprosté slovo. Pokud zastáváte názor, že subžánr home invasion vykazuje stereotypnost milostného života heterosexuální abatyše, návštěva liduprázdného kampusu alobalovými kultisty (bacha, ne kulturisty) vám na to dá štempl.. No nic, zůstalo pár neodkladných restů. Spojená federace planet musí zažádat policii o navrácení ukradené transportní jednotky, Justýnka zamíří na městský úřad s požadavkem na změnu jména (Kristy MacGyverová) a vietnamský veterán John Rambo potrénuje pád skrz větve stromu, aby už nikdy nemusel vytahovat šitíčko.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...a unavovačka pokračuje, tento x večerne krocanovskou absenciou Kristy/ Justine (ok) Haley, ktorá absolvuje svoj Thanks-no-giving večierok so zakuklenou háveďou v spoločnosti, ktorej velí vypearcingovane posadnutá (ok) Ashley. Bez inovácie dnes už nevýrazne nabublané nič. Paradoxne ma z celého snímku najviac bavili tie počiatočné do kompleXXL zasadené enjoy scény. Dlho nemienim tolerovať coverovky s producent of...ani kolotoč ,ktorý mimo mňa točí aj sám seba. Len Haley takto zasielam tú 3ku. Inak... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Študentka ostáva sama na internáte počas tradičného Vďakyvzdania, no má smolu, že v obchode narazí na skupinku podivínov, ktorý si ju vyhliadnu ako svoju obeť... Pekný horor - podľa môjho gusta. Zo začiatku sa sympaticky pohráva s neistotou, napätím, atmosférou a samotným divákom, ktorému pomaličky odkrýva karty, rozbieha intenzívnejšie hororové pasáže a neodvratne graduje. Takže nech sa na to pozerám akokoľvek, tak to proste funguje. Do toho vysoko sympatická hlavná hrdinka s výrazným „final girl“ potenciálom a vo viacerých scénach potešiteľné štýlovanie ako v 80´s hororoch (opustený internát, všetko obklopujúca hmla, nočné slasherovské naháňačky); proste paráda. Navyše je to perfektne audio-vizuálne a technicky spracované, s dostatočne štedrým rozpočtom, až som prekvapený, že ho takto venovali v podstate úplne obyčajnému hororovému námetu. Ale teší ma to. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

První polovina trochu nudná, ale aspoň se na hlavní představitelku moc hezky kouká. Jakmile však poznáme záporáky, film se okamžitě rozjede. Drobná výtka za jejich až absurdně rychlý občasný presun z místa na místo, ale konec se mi líbil natolik, že napravil vše špatné a opětovně si vysloužil tu třetí hvězdu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Přímočaré bez zbytečných škobrtnutí a díky Haley Bennett vlastně i docela fajn. Jen ten rádoby okultní background je na ránu baseballkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má pěkné vlasy, pěkné auto a brzy bude mít i vysokoškolský diplom. A na Díkuvzdání zůstala sama v univerzitním areálu. Tenhle žánr snese leccos. A o to víc a častěji zklamává. Nadchnout dokáže už jen opravdová hrstka. Kristy je jiná. I když je jen další osamocenou dívkou v ohrožení. Vlastně se jmenuje Justine, brouzdá po prázdné škole, učí se, sportuje a ví, že letos krocan nebude. Doplnění zásob v nedaleké benzínce jí nakonec bude stát hodně dalších bezesných nocí. Pocity nepohodlí v žaludeční oblasti vyvolá opiercingovaná kočka s kapucí, stejně jako její tři kumpáni v maskách. Karty jsou rozdané a „odb(p)orníci“ téhle filmové databáze mi můžou vyložit, jakéže ZÁSADNÍ nelogické kroky a rozhodnutí tvůrci vytahují? Vyjma toho, že se banda těch zlých přesunuje z místa na místo skutečně až překvapivě rychle, na daný (mizernými úsudky postav) prošpikovaný žánr jsem moc kaněk v logice nezaznamenal. Tvůrci se samozřejmě snaží nacpat obvyklé žánrové propriety do jednoho příběhu, jsou poměrně přímočaří a nepřekvapiví, přesto mě jejich napínání bavilo. Stejně jako výběr sličné ústřední hrdinky. Technickou stránku rovněž zvládli na chvalitebnou, zvuky á la nůž přejíždějící po kuchyňském kovu pomáhají k neustálému cuchání nervů a řídnutí bandy sektařů baví. Nejdeme sice na dřeň, ale na čtyři hvězdy se sápeme. I s ohledem na ty „odb(p)orníky“ tady je nakonec i dám!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas dňa Vďakyvzdania osamotená na internátnej škole. Potom ako jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila nejaké jedlo s pitím. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Inak pohodový večer sa s odstupom času mení v krutý boj o život so skupinkou násilníkov. Prepáčte! Ale nechápem, ako môžu byť všetky hororové aspekty zachované keď sa v snímku neobjaví ani jedna jediná gore scénka, pri náznaku násilia čumí kamera na "súhvezdie orion", celý snímok v tme jak v prdeli horára počas lovu na jeleňa. Príbeh "znásilnený populárnejším", no rovnako slabým "Purge". By ma zaujímalo kde sa teda podel ten údajný "veľký" rozpočet. Radšej si pozriem 100 krát okopírovanú ducharinu ako "survival" bez nápadu a krvi, ktoré navyše okrem snahy o budovanie atmosféry, prisám bohu ( a to som ateista! ) NIČ mimoriadne neponúka. Na peknú kameru sa s prepáčením taktiež zvysoka seriem, keďže sa režisér spolieha len na jeden hororový prvok. Stále si zvykám, že podaktorí preháňajú. K inteligencii snímku sa vyjadril "MUKADE". Film na jedno vzhliadnutie - 50%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobré hodnotenie a repete Ashley Greene v hororove ladenom snímku si dám rád. Bohužiaľ neobjavila sa tu v spodnom prádle a tak film za veľa nestojí, celí čas má polku tváre zahalenú kapucňou čiže nič nevidí a rovnako aj ostatným vraždiacim panákom masky na ksichte veľmi v rozhľade nepomohli a to sa odzrkadlilo na ich výkonoch. To Haley Bennett zaujme viac, predvedie vyšportovanú postavičku, zabehá si po rozľahlom areály a využije poznatky z chémii pri likvidácii záporákov. Film napriek výbornej technickej stránke je priemer pri ktorom sledovaní ma štvalo viac ako je pekné, kopa dejových nelogičností, správaní obetí a vrahov (na jednej strane ohromný supermani – mimo kameru, na druhú stranu – amaterizmus pri útokoch) a celkových nevierohodných situácií. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherná práce s vizuálem, solidní napětí v jednotlivých scénách, občas výborně podkreslující hudební štěky. Technicky je Kristy brilantní a letmo načrtnutá mytologie krvežíznivé sekty ponechává tu správnou pachuť iracionální hrozby s racionálními kořeny. Bohužel, věčně se teleportující záporáci jsou extrémně rozčilujícím faktorem (scéna na střeše - WTF?) a chování jsem taky nikomu moc nežral (často někdo někam vleze přesně tím nejméně pravděpodobným způsobem, aby se mu stalo to, co tvůrci zamýšlejí). Jinak jsem celkem spokojen. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to zase jednou byla hovadina...scénář musel napsat úplný magor. Hlavní postava - Justine - se chová jako blbá kráva (a to ani není slušivá blondýna), která vrší jednu chybu za druhou. Jenže, světe div se, tahle křehká dívka se všemi útočníky hravě zatočí! Neuvěřitelně hloupý film, kde je divák strašen nesmyslnými zvukovými efekty, kde by ve skutečnosti oběť neměla šanci, kde nám hrdinka skočí ze střechy budovy (kam si hloupě naběhla), chvíli kulhá, ale pak běhá jak laňka, a kde se hovadsky chovají snad všichni. Mé doporučení - nechte tenhle blábol být a ušetříte si promrhaný čas... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Mnoho z nás někdy zůstávalo na svátky na kolejích. Kristy je jedna z nás a na díkuvzdání zůstává jako jediná studentka v obřím univerzitním kampusu. Jediným společníkem jí je noční hlídač, který není perverzní deviant a je její kamarád. Hrdinka si užívá samotu v supermoderním komplexu tak, jak jenom může. K ruce má parádní bazén, chodby kampusu vyčištěné od vedlejších produktů studentské ožralosti, jedno auto a dobrou náladu.Je to natočené tak dobře, že si skoro až říkáte, jaká to škoda, že se film musí překlopit ve vybíjenou. ()

Reklama

Reklama