Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (142)

dubinak 

všechny recenze uživatele

To byla zase blbost. Já jsem často shovívavá k těmto filmům, které vyloženě sami nechtějí hned skončit v koši, ale nějak mě už unavují ty samé scénáře, které občas vážně postrádají zdravou logiku. Ti záporáci, kteří nejspíš vlastnili Hermionin kouzelný přemisťovací přívěšek mi lezli krkem asi nejvíc. Chudák holka běží dvě minuty do knihovny, schová se hned za dveřma a za deset sekund může běžet zas, protože alobalový masky jí jsou za zadkem. On by to nebyl špatný film, klidně bych tomu ty tři dala, kdyby se ta holka aspoň opravdu snažila přežít a nedělala zbytečný kraviny. Ale já vím, bez nelogického chování postav, by to nebyl správný home invasion. Každopádně, subjektivně jenom za dvě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sekta náboženských fanatiků vs. osamělá dívka. Dívka v ohrožení po sto prvé. Sekta vedená zfanatizovanou dívkou v kapuci si zcela náhodně vybírá své oběti z řad mladých dívek ve kterých, bez ohledu na jejich občanské jméno, vidí jakousi biblickou návaznost s Kristem. Proto tedy jméno Kristy. Nově vytipovanou obětí je vysokoškolačka Justine. Přímočarý děj nejdřív diváka uvede do mrazivé atmosféry sychravého podzimu dotvářejícího působivé pojetí filmu. Nebylo však možné vystačit jen s ní. Po atmosférickém bloudění Justine po vysokoškolském areálu, kde zůstala na Díkuvzdání jen ostraha a její krátké návštěvě na benzínce, ji její návštěvu oplatí sekta vybavená maskami a patřičnými punish nástroji. A film se v podstatě zvrhne na zručně natočenou noční naháněčku. Jenže vyvstal problém, a sice nikoliv v existenci Boha, ale celé řady spřízněných, a do jisté míry podobných filmů, které film Olivera Blackburna připomíná. Namátkou: ILS, Očista, Oni aj. Jednou z možností, jak se u filmu s obehraným námětem s inovativními prvky bavit, je přijmout ho, jaký je. Už hůře lze tedy pominout fakt, že se nejedná o ojedinělý horor svého druhu. Svojí syrovou brutalitou má film v jistém ohledu navrch. Herecké obsazení by se mohlo klidně prohodit. Haley Bennett v roli ohrožené dívky není stoprocentně sympatická a známější "twillight" hvězdička Ashley Greene je tady v roli vůdkyně sekty k téměř nepoznání. S kapucí, velkými tmavými brýlemi a opiercingovanou by v ní jen málokdo hledal za normálních okolností pohlednou, sexy herečku, kterou je. Do záporné role mně moc nepasovala. Film velmi rychle uteče. Zdatně si umí vyhrát s tíživou a bezvýchodnou atmosférou, ale o to horší je jeho finální vyvrcholení, které film trochu strhá. Finále působí dost chcíple. Bud to chtělo nějakou originální pointu nebo působivé vyústění, anebo jen čistě nervydrásající finále. Přítomno však není ani jedno. K předchozímu ději v kvapíkovém tempu mně odbyté finále nesedělo. Někomu může vadit, že je film orientován jen na noční scény, ale nejrůznější neidentifikovatelné stíny i tmavá místa dotvářejí působivý obraz čistého strachu. Tak či onak, Oliver Blackburn natočil zatím svůj nejlepší film. Velmi působivě dokázal z provařeného námětu vyloudit atmosférický řetězec, který sice v sobě nese zřetelnou inspiraci slavnějšími vzory, ale na večerní pokoukání svůj účel plní s téměř dokonalou úderností a načasováním. Mé hodnocení: 70% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne všetko na jedno kopyto, ale pokiaľ je to naozaj slušne technicky zvládnuté, atmosferické a napínavé, tak nie je možné, že by to omrzelo. Originalitu nečakať, všetky ostatné aspekty dobrého hororu však boli splnené. O triedu lepšie ako nedávny Mischief Night, "Static" či "The Purge", úrovňou sa to približuje k "The Strangers" (ten sa mi však páčil o niečo viac), alebo sa to dá prirovnať k "F", prípadne "Ils" atď., takže hra na mačku a myš, v ktorej mladá študentka ostane počas vďakyvzdania sama na univerzite, avšak objavia sa maskovaní zabijaci, ktorí to myslia vážne a tak sa začína jedna veľká adrenalínová jazda. Keďže je však holčina šikovnejšia, ako sa na prvý pohľad zdá, zabijaci to s ňou také jednoduché rozhodne mať nebudú. Skrývačky, naháňačky, mordovačky - spočiatku je to pomalé a desivé, neskôr obetí pribúda a ide len o to, kto z koho. Mám rád tento typ hororov a bavil som sa! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, hlavně svoji atmosférou. Víc než sympatická Haley Bennett jako Justine v klasické zápletce zvané lov na člověka. Celý se to odehrává jen na pozemku školy, ale tím je to možná zajímavější a to tempo, kterým od záčátku film letí jak šutr, se udrží až do konce. Pár solidních lekaček a alobalový masky jsou pecka nápad. Ikdyž je to samozřejmě docela předvídatelný, nenudí to ani chvilku. Ta propíchaná holka je dost "creepy" . 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Našlapanej college invasion survival, který zase jednou řekl NE a ukázal, že být vybrán jako oběť nemusí automaticky znamenat poníženě chcípnout v patetických a usnoplených prosbách o život. Vynikající casting (každá postava fungovala přesně jak měla), luxusní technické provedení, kdy režie a kamera umí velmi zručně pracovat s prostorem a tak ani v chodbičkách tak rozsáhlého komplexu se divák neztrácí a pořád je citlivě udržován ve svižně plynoucím ději který vlastně nestihne ani na chviličku zanudit. Plný kotel nedám asi jen proto, že na mě ten film tak něják působil, že nemá ambici být opravdovou topkou a taky proto, že subžánrově nejbližší "You are next" na mě zapůsobilo přecejen kapku více. Ale jinak tleskám a doporučuju. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama