Reklama

Reklama

Recenze (4)

Petein 

všechny recenze uživatele

Miluji polské akční krimi a tohle jedna z perel začátků, kdy mě začaly fascinovat. Objevil jsem v něm užasného pana herce Bogusława Lindu a Mirosława Baku, za které by se nemusel stydět ani profláknutý řetězec na rychlé pobavení s názvem Hollywood točící filmy za obnosy ve výši státních rozpočtů celého afrického kontinentu s plánem to vybrat z našich peněženek v jejích kioscích Cinemaměstečko atd. Jenže oni to jsou herci jiní. Nejde tady o neuvěřitelné akční scény jako od Tomíka Cruise – je to o nitru postav, o vztazích, vnitřních postojích jich samých. A nechybí ani akce. Ovšem dialogy jsou perlou tohohle filmu stejně jako písnička od Karmacoma, kterou napsal Tomek Lipiński a v kontextu filmu se Vám zažere pod kůži. Příběh dvou mafiánů/nájemných vrahů ve věku, ve kterém už v realitě často prdí do hlíny, nebo si dopřávají louhovou koupel, či zkouší plavat kraula v pletivu. B. Linda v roli Alexa dostává práci spolu s M. Bakou v roli Andreho, kdy však samotný Andre má „kontrakt“ na Alexa, ktory jest juž niepotrzebny do pracy. Krásná Julia Rzepecka v milostné zápletce s Andrem. Alex co nakonec upřednostní život Andreho před svým. Hlášky z filmu jsou nadbožské a každý co rozumí v jezyku polskim by měl film vidět v originále. Skvělá kamera. Napětí, záběry co donutí Váš mozek se zamýšlet nad nitrem postav. A propo, kdo má problémy s ženskou, která rozumí polsky je vyřeší, když jí pustí jako vyznání píseň „Ostatnia piosenka o miłości“ výše uvedeného autora Tomek Lipiński – jest zajebista. 4 a půl * ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Alex a Andre, dva členové podsvětí, se po letech strávených v zahraničí vracejí na rozkaz svých šéfů do rodného Polska. Čekají je zde krásné dívky, vzpomínky na dávné lásky, morální dilemata i dramatické situace, které prověří hodnotu jejich partnerství. Úvodní mudrování gangsterů nad scénou z filmu S.Bondarčuka připomene Tarantinovy Gaunery, závěrečný boj dva proti všem zase cokoli od Johna Woo-zatím poslední (?) snímek úspěšného tvůrčího týmu W. Pasikowski (scénář, režie),B. Linda (hlavní role),P. Edelman (kamera). ()

Reklama

moorks 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý krimi snímek natočil známý kultovní tvůrce Pasikowski. Film táhne a stojí na hlavních hvězdách Linda-Baka.což jsou herci evropského formátu. Ale čekal jsem od tohoto snímku mnohem více...Pasikowski opět dokázal, že mu prostě některé pasáže unikají a jsou možná i zbytečné a nelogické...no škoda.Co zkazil na tomto filmu,dohnal na vynikajícím krimiseriálu " Policajt ",což je jeho nejlepší dílo (dle mého názoru) ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

Stylový propletenec tarantinovsky laděných dialogů, u kterých nevíte (nebo přesněji řečeno; spíše nechcete vědět) nakolik se na jejich působnosti podílí výpovědní hodnota a nakolik forma, navíc podtržené charizmem ústřední dvojice (v podání Mirosława Baky a Bogusława Lindy), jejichž výborné hlasové projevy téměř rezonují pod kůží. Tenhle film nedělá ani tak příběh ve smyslu jeho kompaktnosti a rafinovanosti, jako spíše jednotlivé scény a atmosféra v nich, sladěná s výborným jazzovo-noirovým doprovodem Tomasze Stańka. Pro někoho okatě pozérská slátanina - pro mně (při vší své nedokonalosti a na efekt laděným scénářem) kultovní záležitost říznutá cynizmem a páchnoucí po existencionalismu //p.s. doporučuju podávat s alkoholem ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama