Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 4
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MartinezZ k tomuto seriálu (1)

Mystérium sexu (2013) 

Ve zkratce: S01 - První série se zabývala vznikem nějaké práce, bili se za něčím a řešili problémy. Na seriál jsem narazil kvůli Michaelu Sheenovi a nezklamal, ale hodně překvapil i velmi dobrý Beau Bridges. První série byla o něčem, nebyla nudná a rozhodně to nebylo díky nahotě snad všech aktérů. **** ~~~ S02 - Jenže ve druhé sérii mi to přišlo, jak kdyby se filmu chopili naprosto jiní tvůrci. Postavy se začaly chovat jak magoři a přestávalo to pomalu ale jistě dávat smysl. začaly se řešit různé vztahy a vedlejší postavy a celé to začínalo jít postupně do kopru, kde to také skončilo. Tahle série byla nudná, depresivní, o ničem a sklouzlo to někam, kde to nebylo nijak zajímavé ani zábavné sledovat, ani dění, ani osudy postav (krom zase Beau Bridgese a jeho manželky) a já zvažoval, jestli vůbec třetí sérii má smysl věnovat čas. ** ~~~ S03 - hurá, zase se začínalo jít pomalu od začátku, hlavní postavy začaly zase řešit problémy s tím udržet se nad vodou a zase tu byl ten "boj o přežití". Bohužel to ale netrvalo moc dlouho, protože tady už postavy, všechny, naprosto ztratily mozek a podváděli všechny se všemi a dokola a řešili se osudy dalších vedlejších postav, Masters zešílel, Libby taky, do toho všichni řešili svoje děti a vztahy s nimi a ten duch seriálu, který obsahovala první série, se zase více méně vytrácel. Oproti S02 to sice byl částečně mírná vzestup kvality, ale ten konec to zase stáhnul do voňavého kopru. Nicméně jsem se alespoň díky tomu rozhodl, že S04 a veškerá další případná pokračování už naprosto minu. ***. ~~~ Celkově to tedy nápad nebyl špatný, jen se na něm podepsalo typicky seriálové natahování něčeho, co žádný prostor k natahování nenabízelo. ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama