Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 10
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Evan7 k tomuto seriálu (5)

Mystérium sexu (2013) 

Priznám sa, že najskôr som bol rozpačitý, keď som videl jednu časť, ale začalo ma to baviť. Neviem, do akej miery je to podľa skutočnosti, ale výborná je tá výprava, situácie, prostredie z 50. rokov. Akurát tie vzťahy mi prišli niekedy uletené. Raz s jedným, potom s druhým... Ale ktovie, možno to tak bolo už predtým... ()

Série 2 (2014) (S02) 

Druhá séria ma bavila o trochu menej. Pôvodná myšlienka o sexuálnom výskume akoby išla do úzadia, viac sa riešili vzťahy. Niektoré témy sa otvorili a ostali nedoriešené, nedopovedané... ()

Série 3 (2015) (S03) 

Tretia séria mi už prišla ako telenovela. Virginia a Bill si stále nevedia uvedomiť, či majú vzťah alebo nemajú a tak dokola. Mnohé veci okolo nich ma už nudili. Jediný pozitívny posun, ktorý sa mi páčil bol v ostatných postavách, ako lesbička Betty, gay doktor Barton, doktor Langdon. ()

Série 4 (2016) (S04) 

zaujímalo by ma, ako to dopadlo s Betty a výskumom homosexuality a s Bartonom a Billom. Ale to sa už asi nedozvieme... Ten koniec mi prišiel ako z telenovely. Celý seriál bol poväčšine o vzťahu Billa a Virginie... ()

Jenom rodina (2016) (S04E06) 

Patetické, či nie, strašne mi bolo ľúto Betty. Aj keď "dobrý záver", takto to bohužiaľ chodí... ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama