Reklama

Reklama

Když klavíristce Kate vstoupí do života tragická diagnóza nevyléčitelné nemoci ALS, najme si studentku Bec jako ošetřovatelku na plný úvazek. Mezi Kate a Bec se postupně vytvoří pouto, které jim změní život. Obě ženy ho začnou žít naplno. Kate (Hilary Swanková) je laskavá, úspěšná klavírní virtuózka, do jejíhož života právě vstoupila tragická diagnóza nevyléčitelné degenerativní nemoci ALS (Amyotrofická laterální skleróza). Bec (Emmy Rossumová) je drzá vysokoškolačka a rádoby rocková zpěvačka, která jen stěží dokáže udržet své chaotické vztahy - milostné i ty ostatní - pohromadě. Když však Bec přijme práci Kateiny ošetřovatelky - zrovna ve chvíli, kdy se vztah nemocné klavíristky s manželem Evanem (Josh Duhamel) ocitne v krizi - obě ženy se začnou spoléhat na neobvyklé, občas konfliktní a především nelítostně upřímné pouto, jež se mezi nimi postupně vytváří. Jak se puntičkářská, tvrdohlavá Kate začne promítat do bouřlivé, spontánní Bec a naopak, obě ženy zapomínají na své úzkosti, odhalují dosud nepoznaná území a přicházejí na to, kým skutečně chtějí být. (HBO Europe)

(více)

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám tyto příběhy rád. Dvě naprosto odlišné lidské dušičky se střetnou, aby si vzájemně psychicky pomohli a zároveň si odpočinuli od okolního světa, ze kterého jsou už beztak hrozně unavené. A to, že je spojí nemoc jedné z nich, je bohužel smutné, ale na takovém příběhu je třeba hledat právě spíš to pozitivno, což film i dokázal. A k tomu jsem si přidal suprové herecké výkony a bylo o kvalitní filmový zážitek okamžitě zaděláno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,486Tržby Celosvetovo $892,000▐ ďalšia dráma o kryštalizácii vzťahov pri devastujúcom telesnom onemocnení, herecky to strhne a miestami aj dojme /60%/ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Filmy o nemoci, handicapu nebo jiné nepřízni osudu jsou vděčným tématem a beze sporu je to příležitost pro herce zazářit, oslnit a případně také odnést si domů nějakou tu plešatou sošku. V poslední době se to podařilo například Julianne Moore ve Still Alice nebo Eddie Redmaynovi v Theory Of Everything. Nikoliv Hilary velkohubce (pardon, nedalo mi to) Swank. Sice párkrát předvedla, že není špatná herečka, ale do takového filmu jí scházelo dostatečné charisma na to, aby jej utáhla sama. You're not you totiž stojí a padá na jejím výkonu, který byl natolik nevěrohodný, že se mi v absolutně nevhodných chvílích chtělo smát. Ne každý herec zvládne zahrát takovou nemoc bez toho, aniž by působil směšně. Jediný, kdo ze mě vyždíval nějaké emoce byla překvapivě Emmy Rossum, kterou jsem až doposud nikde nepostřehla. Dvě hvězdičky za ní. Druhé Intouchables se ale bohužel nekonalo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních několik minut je docela děsivých. Když se na scéně objeví Emmy Rossum, říkal jsem si, že nemůže být hůř. Nikdo by nepřijal takové tele, nikdo by se nechoval tak roztržitě jako ona. Klišé střídá klišé. Pak se to zlepší, ale i tak.. Eddie Redmayne se sakra snažil, aby jeho ztvárnění člověka s nevyléčitelnou chorobou nevyznělo prázdně, ba dokonce urážlivě. Tady je to jiné. O amyotrofické laterální skleróze (ano, onemocnění, které na okamžik pobláznilo smetánku a pak zbytek stáda v podobě polévání se ledovou vodou) se (podle očekávání) přestalo mluvit. Tenhle dva roky starý příspěvek k neurodegenerativní chorobě je (pardon, tvůrci) odfláknutý. Je to takové klouzání po povrchu, které víc myslí na vytahování kapesníků než na důstojné pojmenování dosud nevyléčitelné nemoci. S diagnózou se setkáme hned na úvod, pouto mezi dvěma odlišnými ženami, o které tu následně běží, netáhne. O naší hrdince se navíc hovoří jako o nejstatečnější ze statečných, nicméně to z plátna necítíme. Zvlášť když má zvládání svého údělu ulehčené o luxus, ve kterém žije. Hilary Swank se své role zhostila solidně, jenže když nemá oporu ve scénáři nebo v režii, tak to jde špatně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S hodně přivřenýma očima dám 5*, protože snímky o nevyléčitelných chorobách či handicapech mají v sobě tu sílu, že přinutí člověka přemýšlet nad tím, zda má vůbec důvod si stěžovat, když mu zdraví slouží. You're Not You mi od samého začátku připomněl povedenější film Intouchables, byl dosti předvídatelný, avšak měl svou sílu a emotivnější, byť prvoplánové momenty. Ač Hilary Swank nemusím, své role se zhostila dobře, podobně jako zazářila Emmy Rossum. Potěšilo i několik zdařilých záběrů kamery. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chápem iných užívateľov, tie komentáre o klišé a pod. no na mňa to celkom pocitovo zapôsobilo, možno aj vďaka neskutočnému výkonu Hilary Swank. O jej hereckých kvalitách je škoda diskutovať, podobný dychberúci herecký výkon ukázala už v snímku Chlapci neplačú (1999). Už len ona a veľmi dobrá hudba stačia na hodnotenie nadpriemer. 75/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Na tak vážnu tému, ako je ALS (amyotrofická laterálna skleroza), to bolo veľmi odfláknuté, falošné a navyše s prešlapmi v scenári takými, že by si niekto zaslúžil kladivom po prstoch pobúchať! Herecké výkony sú jedinou silnou stránkou tohto filmu, ale u hviezd ako je Hilary Swank je to štandard a netreba nad tým slintať. Ja len dúfam, že môj koment neodradí nikoho a dá tomuto filmu šancu... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si scenárista nedal väčšiu prácu so svojim výtvorom a naservíroval nám konvenčne ladenú drámu s očakávateľným príbehom, niekoľkými kvázi povinnými klišé a "tak potrebou" odlišnou dvojicou protagonistiek. Ťažko povedať, či išlo o komerčný záujem, keďže film finančne prepadol, ak by išlo o inovatívnejšie dielo, mohlo sa tu hrať o Oscary v hereckých kategóriách. Že tú hlavnú si zahrá Hilary Swank nebolo prekvapením, keďže niečo podobné sme tu už mali v Million Dollar Baby, aspoň sčasti. Možno ešte viac potešila ale Emmy Rossum, tam je ale zase škoda, že v záujme tej odlišnosti musela hrať "iba" ženu, ktorá sa spustila natoľko, aby musela znova nájsť samu seba a to sme videli tisíckrát. Niekedy lepšie, ale určite aj mnohokrát horšie. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Videli ste Still Alice? Áno? Tak asi tušíte prečo tri hviezdy. Miestami dojemné, miestami nasilu vtipné, aj kopec klišé sa tu dá nájsť, skrátka taký priemerný film, ktorý neurazí. Hilary to ale ešte nikdy tak nepristalo, ako v tomto filme a muzika výborná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emmy Rossum má veľký talent a hlavne sa cíti dobre v rolách zanedbaných dievčat zo sociálne slabších vrstiev. V tomto filme jednoznačne dáva dole i paralyzovanú Hilary Swank. Príbeh je však nepravdepodobný, hlavne by nikdy takáto osoba nemohla byť prijatá za opatrovateľku. S filmami o smrteľných chorobách sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Avšak len máloktorý ide za svojim cieľom bez umelého tlačenia na divákove slzy. Ani tu sa to nepodarilo. Film je tak predvídateľný a preemotizovaný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

X krát viděný příběh o umírání, lásce a přátelství. Žena ve středním věku umírá a přitom se sbližuje se svou divokou opatrovatelkou. Film nemá vůbec nic, čím by zaujal oproti jiným podobným filmům. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úplně stejná zápletka jako Než jsem tě poznala, akorát tento film je trochu víc civilnější a ponurejší, nicméně je správné, že se o takových degenerativních chorobách točí filmy a že se jich ujímají dobří herci jako v tomto případě. 75% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze snímků zabývající se závažným onemocnění ALS (amyotrofická laterální skleróza) a také tím, jak dvě zcela odlišné ženy, našly to nejcennější na světě, opravdové přátelství. Popravdě jsem vůbec netušila, co od filmu očekávat. Předpokládala jsem, že to je jedno z dramat, které se zaručeně bude snažit hrát na city. Ale ne, tenhle snímek je narozdíl od jiných velice realistický, milý a netlačí na pilu. Průběh filmu je pomalejší a nechává diváky se seznámit s hlavními protagonisty a nahlédnout tak do jejich života. Rozhodně nehrozí, že by se vás tento snímek snažil citově vydírat už od samého začátku. Je to film plný emocí, naděje, smutku, náklonosti a skvělých hereckých výkonů. Emmy Rossum podala velmi silný herecký výkon a hned za ní skvělá Hilary Swank a její neuvěřitelně fantastický herecký výkon; ono zahrát někoho kdo trpí onou zmiňovanou nemocí, asi není uplně nejlehčí úkol ve scénáři. Všechno jsem jí věřila. Shrnuto podtrženo, tento film je příběhem o neobvyklém přátelství a o tom, že i uplně dva odlišné světy se nakonec mohou střetnout a svým způsobem se navzájem 'zachránit'. Tento film má prostě to, co se má od dramatu tohoto rázu očekávat a to ve větší než přiměřené míře. Jo, a abych nezapomněla, kapesník mějte u sebe, na konci ho budete potřebovat. - "Thanks for the manolos, and for teaching me how to cook. But the biggest thing that I have to thank you for is that you didn't let me fuck this up, cause no one in my life has ever done that for me." ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Začátek mě příliš nepřesvědčil (říkal jsem si, že je to celé až moc přehnané), ale jak snímek plynul, tak si mě opravdu získal... a po skončení jsem si říkal, kdy naposled jsem vlastně viděl tak silný film. Vůbec nesouhlasím s názory, že herecké výkony byly slabé, ba naopak. Jen se mi možná paradoxně o trochu více než Swank líbila Rossum, kterou jsem doposud vůbec neznal. Každopádně výborný snímek, člověk si opět trochu přehodnotí své životní hodnoty. Škoda jen té nejisté první třetiny, jinak bych šel s hodnocením zcela jistě ještě výš. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov o kriplovi, ktory na konci zdochne. Hilary Swank podala dobry vykon a pritom to ani nejak nehrotila. Celkovo sa film nesnazi prilis citovo vydierat a snazi sa temu podat skôr pohodovo. Vztahom Hilary a jej opatrovatelky to trochu pripomina francúzskych Nedotknuteľných, ale az tak komedialne to nie je. Jedina vec, ktora mi uz trochu lezie na nervy je to, ze vo filmoch zakazdym sledujeme kripla, ktory je dobre financne zabezpeceny a tak nema nudzu o spickovu lekarsku starostlivost s mnozstvom opatrovatelov. Ale film o chudobnom chudakovi, ktory roky trpi a nakoniec zdochne by bol asi prilis velkou depkou, ktoru by bezny divak nerozchodil. 5/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to, jako bych měl sex s obrazem od Pollocka.." ;) Kdyby Clint v závěru své boxerské story Hillary neuspal na dobro, jeden by řekl, že sleduje chromý sequel Million Dollar Baby, či alespoň variaci jejího finále.. To by ovšem musel Eastwoodovi říct: "To nejsi ty !!", protože tady mu to s ksichtem rozkošné Emmy Rossum sakramentsky sluší..;) A herecky si kupodivu taky příliš nemají co vyčítat.. Jinak se ovšem jedná o typickou (ne)skutečnou wolfeovinu ze života.. Byť s nesmírně zdařilými dialogy.. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

ALS je bezesporu strašná nemoc, která může postihnout každého (například Marián Čišovský). Ale i přesto jsem měl celou dobu pocit, že je to klasický vykonstruovaný americký film. Sází hlavně na to, že Hilary Swank nic nezapomněla z Million dollar baby, což opravdu nezapomněla. Ale i tak je z filmu vidět snaha rozbrečet, co nejvíce lidí, ale na mě to moc neplatilo. Začátek mi přišel jako Nedotknutelní, kteří byli ale o dost lepší. Konec však skončil lépe než jsem čekal nebo spíš se obával. Takže film špatný nebyl, ale že by mě nadchl to ne....60%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

You are not you, I am not me, and this film is not as good as it could be. Americká obdoba francúzskych Intouchables, akurát som ženami v hlavných úlohách a bez potrebnej sily. Trocha to pripomenie aj nedávnu Still Alice s vynikajúcou Julianne Moore, no You Are Not You nepojednáva o Alzheimerovej chorobe, ale o ALS (amyotrofická laterálna skleróza) a Hilary Swank, aj keď vynikajúca herečka, v tejto úlohe nijako zvlášť nežiari. Hlavným problémom je skratovitý scenár, zbytočne veľa pátosu a prvoplánového hrania na city. Mám pocit, že všetci prácu na tomto filme vzali len z pocitu, že by mohli mieriť na Oscarové nominácie, no s priemerným režisérom to nevyšlo a film upadol do zabudnutia. Všetko je tu totiž také štandardné, že to nemá veľmi čím nadchnúť. Je to síce silný príbeh o zákernej chorobe, takže film pravdepodobne nikoho neurazí, ale s lepším režijným vedením tu mohol byť klenot. Takto vznikla len po všetkých stránkach štandardná dráma, ktorá je v samotnom závere síce dostatočne silná a dojemná, ale predošlé minúty až príliš okato brnká na city diváka a nemá na to dostatočné prostriedky – ani nápaditý scenár, ani nijako nápaditú réžiu a v podstate ani nijaké zvlášť skvelé herecké výkony (prepáč, Hilary!). CELKOVO: 3* (6/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečný výkon Hilarty Swank zdobí tenhle snímek. Nedaleko za ní zůstává i Emmy Rossum, ale Hilary je prostě úchvatná ve své tragické roli žena umírající na ALS. Tady alespoň vidíte, co má vlastně podpořit Ice Bucket Challenge. Film sám o sobě má jasný děj, který je nalajnovaný a snaží se diváka dostat tragickým osudem. Nebýt výborných hereček a upozornění na tuhle strašnou nemoc, asi to jako umělecké dílo nemá moc význam. ()

Reklama

Reklama