Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 3
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 120)

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když se smíchá chudý africký kmen s nonotechnologií? No přece Black Panther! Vše to na mě působí hrozně kýčovitě. Když člověk vidí, jak se černošské kmeny mlátí moderními oštěpy a štíty. Klasické velké bojové scény, které jsou krásně vyrenderované a digitálně upravené. Děj a vše okolo mě bohužel dost zklamalo. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Po druhem shlednuti jeste hvezdu pridavam, protoze je to fakt dobrej film, bavi, akcni sceny vyborny, svet Wakandy nadhernej, hracky dobry... ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Navzdory očekávání hraje koncept vibraniového obleku vedlejší roli na poli tohoto neuvěřitelně vlivného příběhu o politických i fyzických démonech Wakandy. S ohledem na pozitivní doplnění ságy o milé postavy a technologický pokrok je smutné, že variace rasistických motivů se po zajímavém proplétaní nevyhnutelně zamotají těsně před uspokojivě vykonstruovaným rituálním soubojem. Potenciálně účinné neobyčejné zakomponování druhé hlavní postavy poté ztrácí veškerý význam ve výpravě, vyjma své účasti v kreativních snových rozhovorech. 70% ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jde o jeden z podceňovaných a podhodnocených filmů od Marvelu který si zaslouží větší ohlasy než má. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je dobrá, akce tu je povedená, lokace jsou zájímavé, efekty jsou velmi výborné a kamera filmu je fakt super. Za mě hodně povedený film který si zaslouží podle mě 75%. Za mě 7,5/10. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Já jsem dost na rozpacích. Po charakterové stránce bez chyby, jelikož všem postavám je dáno rovným dílem. V čem tkví zápory? Místy nedodělané CGI, tlačení xenofobie a stupidní dialogy. Ach ty dialogy. Ve vyprávění příběhu to nebylo, ale chvilkama jsem měl pocit, že sedím v kině 7.2. a znovu se nutím do poslední kapitoly Anastázie a Christiana Greyových. 60% ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Nezdá se Vám, že všechny ty díly jsou prostě strašně předvídatelné? Od Civil War mi do rukou nepřišla žádná dobrá Marvelovka. Zahraniční recenze hlásaly propracovaný motiv hlavního záporáka a skvělý soundtrack, popřípadě i akční scény. Z každého jsem dostal tak 40%. A je to furt to samé a samé dokola, celý origin příběhu se nemění víceméně už pár let. Humoru tu naštěstí nebylo tolik, jako v posledním Thorovi - vlastně mu nesahá ani po kotníky, což je jen dobře. Vývoj některých událostí byl na mě možná až moc rychlý (ano, mluvím o odtajnění pravého světa Wakandy veřejnosti - nejdříve hned ne, o pár minut "joo, okej"), ale prostě bych řekl, že když už to režíroval člověk, který měl na starosti i Creeda (tuším byl i oceněn na Sundance), čekaly byste asi větší šou. Bohužel. Kostýmy ale byly velmi vydařené. Ale to je tak vše, co si za pár dní z toho odnesu - vysportovanej černoch, občas nějaký bum bum, pohřbený v soli a hozená paruka na nepřítele. Na Avengers si koupím to nejdražší žrádlo, protože z téhle fáze to podle mě bude jediný film, který si musím fakt hodně užít, protože za ním jsou už další solovky, u kterých bude děj "určitě zcela jiný". Ale nepředbíhejme. Za Panthera 65%. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Black Panther se mi určitě z posledních filmů od Marvelu líbil nejvíce. Humor v novém Thorovi a nadměrná digitalizovanost ve Strážcích galaxie mi zkrátka vůbec neseděla a nebavila. Oproti tomu v Black Pantherovi je to použito s mírou a rozumně. Techno Wakanda vypadala krásně a moderní technologie spolu se stylem dávných kmenů zkrátka tvoří ďábelskou kombinaci. Musím tu pochválit akční scény, které vypadaly opravdu dobře a byly velice přehledně udělané. Také na mě zapůsobil hlavní záporák, jelikož to není nějaká digitalizovaná stvůra, ale je to postava, která vyplyne samočinně z příběhu. Celkově bych to určitě doporučil a rozhodně na to běžte do kina. 80% ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Občas jsou věci, které nechápu. Jednou z nich je Black Panther a hlavně s ním souvísející chvála až do nebes ze strany některých kritiků. Proboha proč?! Vždyť v něm není setsakramensky nic nového, natož originálního a bohužel (oproti předchozím marvelovkám) ani nic extra zábavného. Tuctový příběh s předvídatelnými zápletkami to jenom podtrhuje. Plusem je tak snad jenom celkový vizuál a s ním i jakž takž atmosféra, podpořená tématickou hudbou. Jinak je to ale film absolutně bez charisma! Na poměry Marvelu jasný podprůměr. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný a to hodně, čekal jsem mnohem víc, po tom, co se Black Panter ukázal ve filmu Captain America: Občanská válka: Říkal jsem si. „Už aby tento hrdina měl vlastní film", protože jako postava mi přijde skvělá. Vyšel první trailer a myslel jsem si, že to bude pecka a pak se začaly všude ukazovat videa z akčních scén a moje nadšení opadlo. Na film jsem se odhodlal jít asi po čtyřech dnech od premiéry.Strašně jsem se nudil u akčních scén, které mi přišly průměrné a ani jedna mě nebavila. Ale abych jen nekritizoval, tak musím pochválit hudbu. Ta mi přišla skvělá, a nebýt ještě hlavního hrdiny a humoru, tak je moje hodnocení nižší. Na závěr je to pro mě to je slaboučkých 50%, čekal jsem od tohoto filmu víc a jak říkám samotná postava Black Pantera mě osobně přijde velmi zajímavá a dobrá, ale tento hrdina mi zatím ukázal, že dokáže byt skvělá vedlejší postava jako právě ve třetím Capitánovi Amerikovi. Jako hlavní postava, která má utáhnou svůj vlastní film si ovšem bude muset počkat na režiséra, který to to prostě líp ukočíruje. Tímto chci říct, že film Ryana Cooglera „Creed“ mi přijde skvělý, ale film Black Panter mu nějak nesedl. A na závěr řeknu tohle: jestli jste někdo kdo Marvel miluje, tak si na to zajděte do kina a těm ostatní řeknu jen, to ať si počkají až to vyjte na Blu-ray a pusťte si to doma. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, pár logický nesmyslů se jako vždy najde, to už nemá cenu zmiňovat. Je to prostě Marvel se vším všudy, včetně dvou potitulkových scén, a na který většina kinosálu nečeká, tak buď jsou blbí nebo je to nezajímá, fakt nevím. Stan Lee je tentokrát ochotný sympaťák v kasinu :-D. Wakanda je teda dost hi-tech, že se i Bond se svým vybavením stydí. Black Panther je až přehodný a role Andyho Serkise sympatická, dlouho už mi v Marvelu chyběl sympatický záporák (bohužel není ten hlavní), leccos se dá předvídat a nejspíš odhadnete, co se stane, ale je to dobře natočeno a je málo nudných scén, takže stopáž je v klidu. Samozřejmě nechybí vtípky, hlášky, akce, které je dostatek. Kdyby to nebyl poslední film před Avengers: Infinity War, tak bych do kina nešel, ale rozhodně to bylo dobré, ale není třeba to vidět (nic zásadního se nestane). ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Black Panther je tak trochu jiný komiksový film. Spousta nestandardně dobře natočených scén nadčasově volajících po světovém míru, vynikající hudba a ta kmenová angličtina s jejich nezaměnitelným přízvukem, nádherná. Pro mě obrovské překvapení a náladu/naději zvedající film. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem udělil Infinity War silné 4*, zde jsou to regulérní 4* se vším všudy... což mě vede k tomu, že IW musím zhlédnout minimálně ještě jednou kvůli potenciálnímu přehodnocení. Ale to sem nepatří. Black Panther je svým způsobem překvapení. Jeho výhodou je, že byl představen již v Civil War, která je zde často připomínána. Je tedy možné na něčem stavět. Plnohodnotné seznámení s charakterem však pochopitelně přináší až tento film. Budu se možná opakovat, ale na BP se mi líbilo především to, že zde není prakticky žádný bathos. Aspoň ve srovnání s posledními marvelovkami, kde se s ním skutečně tlačilo na pilu. Ačkoli jsem dříve s tímto přístupem s radostí souhlasil, bylo potřebné nastolit změnu. A to v případě BP vyšlo. Vážněji míněné vyznění skutečně padlo na úrodnou půdu, čímž jsou zajištěny přeci jen uvěřitelnější emoce. Jsem rád i za Martina Freemana, který získal docela široký prostor. Je ale patrné, že se onen "LOTR" ansámbl začíná v Marvelu silně ukotvovat (Freeman, Serkis; z minulých dílů Cumberbatch, Urban, Blanchett, Weaving, Lilly). :-) Velice mě zaujala skutečnost, že je zde předložena ideální high-tech africká země, která vykazuje známky tradicionalismu, konzervatismu a monarchismu. K tomu je "Wakanda first" doslova uzavřena před světem. Jaká ironie. :-) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím co si mám myslet, určitě to není špatný film ale chybělo mi tam NĚCO, sám nevím co. 70 procent si to jistojistě zaslouží, možná je to samotnou postavou jelikož mi Panter nepříjde tak zajímavý jako ostatní hrdinové ze stáje Marvelu. Ale nenudil jsem se, o tom žádná a MIchael B. Jordan jako záporák rozhodně suprový. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nuda a klišé. Je smutné, v kolika filmech od Marvelu je humoru až nad hranu, a ve filmu, kde bych odlehčení uvítal, je ho téměř stopové množství. Opravdu mě totiž nebavilo poslouchat pořád o tradicích bez humoru, který by dal najevo, jak absurdní to celé je. Honička v polovině filmu byla parádní, ale jinak jsem buď stěží udržel pozornost nebo dával oči v sloup. Jedna z nejslabších Marvelovek. Zbytek je aspoň dobrá zábava. ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama