Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 120)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Nejvyspělejší stát planety je kdesi v Africe.Co planety,já bych se nebál přirovnání k samotnému Kryptonu!!A zde se odehrává přímá volba krále,kde se píchají voštěpama dvá frajeří v rákosovejch sukních ve vodopádu!Povídají si zalomenou angličtinou,do toho nařvanej Serkis,co kouká jako César s Glumem dokupy,citace z Bonda,Bomba! ()

ElStupido odpad!

všechny recenze uživatele

Marvelův předražený remake Cesty do Ameriky a Planety opic mě moc nenadchnul. Uganďani, kteří jezdí na nosorožcích, zápasí v rituálních soubojích o trůn na nože a dorozumívají se výhradně mlaskáním, jsou patrně natolik vyspělí, že Tony Stark je ve srovnání s nimi jen downňáček se šroubovákem. CGI vypadá jak z Cesty do pravěku, což je film o 200 mega levnější. Režisér soundtracku nevěděl jestli ve Wagandě poslouchaj rep nebo bubnování klacků o kámen, a tak hlavního záporáka doprovází na každém kroku beat ňákýho Eminema, zatímco v ostatních scénách kvílí v pozadí kvartet paviánů. Nic z toho by mi ale nevadilo, pokud by se film netvářil tak vážně a bral se víc jako další jebnutou skifi pohádku pro mentály, kterou ve skutečnosti je. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia Marvelovka je na svete z dielne rezisera Ryana Cooglera a musim ho pochvalit,tento akcny scifi film sa vydaril na jednotku,zaujimavy pribeh z nadherneho prostredia Afriky,vizualna stranka a efekty bez chyby,herci v poriadku a ta posledna pol hodina bola perfektna,mojimi ocami plne hodnotenie...:-) ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

To Vám byl pán, taťka panter, co měl temné tajemství. A když natáhnul brka, temného tajemství se domákl pán, syn panter. Do toho přišel pán, Killmonger, co chtěl pomstu. Tak se to tam mele v digibordelu, Wakanda vypadala jako přeplácaný lunapark, ty lítající hejblátka tam byly jako pěst na oko, ségra králova byl vykradený pubertální Q. Vznikl z zoho Úplně obyčejnej a tuctovej film, s tématem tak omletým, že mu nepomůže ani komiksová omáčka kolem, ani ten digibordel, kterej vypadal jako když jsme slintali nad postavami Mortal Kombatu se špičatými lokty. Za mě neeeee! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Další předražená a bohužel i tuctová marvelovka, na které za a) proinvestovaných 200 mega není vidět, za b) umřete pod návalem nejen komiksového klišé a za c) se až nečekaně pronudíte k slaboučkému finále. Největší koule tady má Andy Serkis, a stačí mu na to jen jedna ruka :-). Odprezentovat zábavně a zajímavě kompletně v CGI vyumělkovaný svět vypadá možná jednoduše s příslibem megalomanského rozpočtu, v praxi ale vše selhává na právě zmíněné umělosti všeho, co je před vámi a to včetně strojených herců. A nepomůže ani zmíněný Andy, nebo naprosto nevyužitý Martin Freeman. Michael B. Jordan roli záporáka zjevně taky úplně nepochopil a celá gangsta nasranost v uhlazeném komiksovém podání působí směšně nejen od něj. Vím, že tohle je popcorn, a proto moje následné srovnání vnímejte jen v rovině filmového zážitku, ale den předtím jsem viděl Killing of the Sacred Deer a ten film mě v hlavě baví i po týdnu. Black Pantera jsem vypnul po půl hodině a vrátil se k němu večer. Na prázdném pocitu při jeho sledování se ale nic nezměnilo. Umělost Marvelu nabývá čím dál ohavnějších dimenzí, ale evidentně jsem v davu osamocen :-). 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Aktuálna „one man“ Marvelovka napriek všetkým snahám je len „ďalším“ priemerným dielom. Zjednodušený príbeh, bez väčšej konfrontácii dobrého a zla. Mesto Wakanda vás očarí, ale vidíme z toho strašne málo. Ch. Boseman ako Black Panther v podstate poriadku, občas sú však oveľa dôraznejší vedľajšie postavy (L. Nyong´o, D. Gurira). M. Freeman vypadá ako by odskočil z natáčania Sherlocka na hodinu natočiť pár scén pre Black Panther (samozrejme v duchu Dr. Watsona). Nehovorím, že som sklamaný, ale to, že som čakal niečo progresívnejší. P.S.: Ani nie minútová prítomnosť S. Leeho nesmie chýbať. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Každý mi říkal: nekoukej na to, není to klasický Marvel, je to celé o politice a bla bla bla.. Tak dlouho jsem proto otálela... a úplně zbytečně! Je to skvělý film, dokonce jsem se párkrát i zasmála a prostě dost se mi to líbilo. Takže za mě ano! ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od toho, že tento počin zřejmě vznikl na politicko-společenskou objednávku (jak se zde v komentářích ostatně vcelku často rozebírá), nejedná se o nijak zvlášť kvalitativně vybočující marvelovku. Až na některé neherecké výkony celkem v pohodě ... 72% ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Největším paradoxem tohoto filmu je že se snaží protěžovat černochy a nejsympatičtější postavou v tomhle celém je Martin Freeman :-D. 45% ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedená práce v pro mě ne příliš atraktivním prostředí. Jako komix marvelovský průměr, což je ovšem stále hodně vysoko nasazená laťka pro ostatní. 70% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů z marvelovského univerza za poslední dlouhé roky. Bavilo mě na tom snad všechno a nevadilo mi asi vůbec nic. Jo, vlastně jedna maličkost jo - většinu z herců jsem nikdy neviděla a to je za mě velká škoda. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Má „náklonnost“ k superhrdinům obecně je čtenářům (a že vás určitě jsou tuny) mých komentářů již drahně let známá….každopádně tenhle kočkovitá šelma je jiná. Jiná, v tomto případě bohužel neznamená lepší. Akční Bohové musejí být šílení….křováci, Afrika, králové, šamani, kmeny….budoucnost pro fiktivní království. Hluboký vesmír, New York nebo pod palmou ve Wakandě….pořád nic pro mne….a když už pantera, tak raději toho růžového. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Vizuální pecka, která se může po technické stránce rovnat Doctor Strange. Dějově lepší průměr, nicméně stopáž byla zbytečně dlouhá, některé pasáže se opravdu vlekly a asi poprvé jsem měl u Marvel filmu chvílemi pocit nudy. Wakanda jako útočiště Země funguje skvěle a přináší trochu nový a jiný prvek do Marvel univerza. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Na superhrdinský snímek z nové vyspělé země jsem se docela těšil. V Civil War představená, poměrně oblíbená postava v hlavní roli, na příběhy bohaté prostředí a zcela nová kultura kmenů z Wakandy - to zní jako dobrý základ pro film. Co by se tedy mohlo pokazit, že? No, něco se určitě našlo, a že toho nebylo málo. Nejde určitě o vysloveně špatný snímek, velmi nepříjemně ale zavání průměrností. Celý film vlastně tvoří stará a otřepaná klišé zápletka zápas-prohra-výcvik-pomsta. To samo o sobě ještě není nic hrozného, kdyby byl příběh alespoň zajímavě pojat. Ono se ale v ději vyskytuje tolik hluchých míst, že je prostě nejde ignorovat. Tady máte pár příkladů (se spoilery, samozřejmě): (1) To v úvodu nemohl T´Chakka svého bratra prostě omráčit? Stanul by pak před soudem, byl s největší pravděpodobností doživotně izolován a všichni by měli čisté svědomí. Ale ne, oni ho přece museli nechat zabít a pak se i vykašlat na jeho malého syna, aby mohl vyrůst s myšlenkami na pomstu. (2) To jako vážně zmizí celá, generace trvající nenávist mezi Jabari a ostatními čtyřmi kmeny jako máchnutím proutku? (3) Wakanďané mají opravdu zajímavé tradice. To může opravdu kterýkoli buran přijít a stát se králem celé země, pokud v souboji porazí právoplatného následníka trůnu? Divím se, že na něm ještě sedí někdo jakž-takž zodpovědný. Navzdory tomu všemu se ale opravdu jedná o přinejmenším průměrný film. Režisérovi se úspěšně daří důstojně představit wakandskou kulturu a i finální boj pantherů není nekoukatelný. Pokud jste velkým fanouškem MCU, za jedno shlédnutí film určitě stojí. 45% ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama