Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 3
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 119)

matolos1 

všechny recenze uživatele

Tradičný Marvel v netradinečne oblečenom prostredí. Skvelý build-up príbehu a sveta Wakandy a zároveň načrtávania toho, že kdo asi bude záporák bohužiaľ neskutočne moc zráža druhá polovica filmu. Prvých 60-70 minút je dynamických, a zároveň účinne vťahuje diváka do toho sveta, ktorý nám popri všetkých tých desiatkach filmov a seriáloch, ktoré sa vyprodukujú, bol ešte veľkým otáznikom. Ja chápem, že sa nedá uspokojiť prostredníctvom jedného filmu všetky vekové skupiny ale prečo, prosím vás pekne to aspoň neskrátili? Ono si to stále zachováva ako tak ten svoj vážny tón, lenže Michael B. Jordan tu hrá tak nevýraznú a okukanú postavu, že až šediny z toho rástu. Zhrnieme to asi takto, lebo rozpitvávanie Marveloviek už asi ani nebude potrebné: Dej nekonzistentný, herci fajn ( Martin zase do počtu), málo rapu, efekty môžu byť a výmena záporákov iba zbytočne rušivá. Má to svoje scény ( rozhovory s otcom v tej krajine s modrou oblohou sú fajn), ale zajtra si z toho nič nebudem pamätať. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Na Marvell je tu prilis malo akce, prilis mnoho zvaneni a patosu. Zkloubeni vyspele technologie a pravekych tradic me uprimne spis rozesmalo. Taktez vtipy, ktere by zcela urcite fungovaly v Iron Manu, tady proste nejsou vtipne. Daleo se na to ale koukat. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

První polovina TOP, zvlášť Korea s Andym Serkisem a představovačkou nových technologií, bohužel od půlky jde vše pryč na úkor akce a už to začíná skřípat. Diplo: Forest Whitaker ()

jiri.vrba 

všechny recenze uživatele

Kdyby jste se mě zeptali, co se mi na tomto filmu nejvíc líbilo, nevěděl bych co odpovědět. Nemůžu říct, že je špatný, ale rozhodně není dobrý. První polovina je celkem obstojná, protože ji zachraňuje zajímavý záporák (Andy Serkis). Ale pak z čista jasna bez pořádného důvodu, se scénárista rozhodl, že zahodí jedinou věc, která se ve filmu povedla a nahradí původního záporáka absolutně nezajímavou postavou bez špetky charisma (Michael B. Jordan).Od té chvíle postrádá film smysl a táhne se zbytečně ještě další hodinu. Všechny postavy byly prázdné a špatně zahrané, jediné vyjímky jsou Andy Serkis a Forest Whitaker. Všichni jsou unešeni z vizuálu Black Panthera, ale to pro mě není žádné překvapení s rozpočtem, který tento film měl. Filmy od Marvelu se budou muset naučit, že už se nedá jednoduše schovat za pěkně vypadající prostředí! Ale ze všeho nejhorší byl humor - neuvěřiteně tlačený a absolutně nevhodný. Jediná věc, která tento film mohla zachránit je soundtrack. Ten zněl v trailerech skvěle, ale ve filmu byl úplně průměrný. Slabý příběh, špatné postavy, nezajímavý soundtrack, pár světlých momentů a pěkný vizuál - 58%. Kritici se v tomto případé silně netrefili! ()

Brock 

všechny recenze uživatele

Takze, -1* za obrneny nosorozce, -1* za to, ze mi zabili Ceasara (jedina zabavna postava), -1* za to ze cool zaporaka zabijou v totalne megadivnym zaverecnym bossfightu s radoby prozrenim, -1* za soundtrack, tak rozpolcenou nesourodou zplacaninu jsem neslysel ani nepamatuju, pritom mistama si clovek rika, “ty kravo dobrej napad...” no a dal neodecitam, abych se neproklouz do odpadu :) ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Povedená marvelovská sólovka, která mi částečně připomněla konkurenční Wonder Woman. Žádné zbytečné spojování s ostatními superhrdny, prostě jen příběh konkrétní postavy na pozadí složitějších událostí. Zasazení do prostředí fiktivního státu bylo rozhodně příjemné, protože vidět po miliónté zlikvidování New Yorku či podobných metropolí už mi lezlo krkem. Herecky není co vytknout a jelikož 95% obsazenstva byli černoši, snad tento film apoň na chvíli zavře ústa všem těm "strážcům" rovnoprávnosti a politické korektnosti. Skvělý byl také Andy Serkis, kterému prostě šílené postavy sluší. Co se týče příběhu, byl celkem jednoduchý na pochopení, nicméně nenudil ani chvilku a výsledný zážitek (mimo jiné) umocňoval velmi povedený soundtrack. Finální hodnocení: povedený snímek, který víceméně drží laťku Marvelu nastavenou předchozími filmy. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný filmový zážitok! Bolo to brutálne! Som ohromená, ochromená, osprostená ! Určite na to chodte do kina! Je to kvalitka! Vôbec nie škoda času a penazí! Som rada, že žijem v dobe, kedy sa natáčajú takéto ppč blockbuster kvalitka nadupané filmy! Chápeš brácho! čau! a neber drogy! ..... :D ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Marvel potvrdzuje, že svoje MCU má pevne v rukách. A že jeho kreatívne hlavy sú hlavičky. Black Panther mieri zase na iné publikum, a jeho fanúšikovská základňa opäť rastie. Vizuál je hravý, ústredný hrdina predstavuje iný typ marvelovského hrdinu, v podaní Chadwicka Bosemana síce menej charizmatického, ale za to svojského. Coogler a Cole vedeli, že okolo Panthera musia vymyslieť extrémne podarené postavy, a svoju úlohu splnili. Ženské hrdinky si kradnú scény pre seba a záporák s tvárou Michaela B. Jordana sa radí k jedným z najlepšie napísaných a najsexi protivníkov celého komiksového univerza. Soundtrack bol cool a tých pár akčných scén bolo radosť sledovať. Čo ma teší najviac, je ale skutočnosť, že film je veľmi seriózny v niektorých spoločenských motívoch a teda mierne presahuje len popcornovú zábavu. Takže spokojno. Moja obľúbená marvelovka to nebude, ale keď štúdio po 20 filmoch stále má čím zaujať, ja hovorím well done. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Kdo by ještě před pár měsíci řekl, že se Black Panther jediným filmem zařadí do rovnocenné role ostatním Avengerům? Já tedy ne. O to více jsem překvapený, jak rychle jsem si Chadwicka Bosemana oblíbil a především, jak samotný film funguje. O skvělých akčních scénách se nemá cenu bavit (i když závěrečná bitva nebyla nic moc), ale co mě mírně zamrzelo, tak to byl malý prostor pro Andyho Serkise, který naprosto zazářil v roli padoucha. Za mě poctivé čtyři hvězdy, protože takový nášup jsem zkrátka nečekal ani v nejmenším. ()

predator.1 

všechny recenze uživatele

Co to ten Marvel vypouští poslední dobou za filmy? No fuj....posledních 5 - Doctor Strange, Strážci galaxie 2 ( jediný na který se za mě teda dalo dívat ), Spiderman Homecoming, Thor Ragnarok a teď tato hrůza BP... ()

Emílio odpad!

všechny recenze uživatele

Strašne nudná a patetická srágora, ktorej "scenár" niekto načmáral ráno na záchode na roličku hajzláku. Za pohľad tak stáli snáď len niektoré zarputilo sa tváriace čierne dievčence. Zaujímavá je aj skutočnosť, že ani bohatá a vzorová (aj keď len fiktívna) Wakanda , nemala záujem o uprchlíkov, aby do nej nezavliekli svoje vlastné problémy. Veselá je, že po uvedení filmu zaznamenali cestovné kancelárie v USA nával dotazov o možnostiach dovolenky vo Wakande - čo pomerne presne rámuje inteligenčnú hladinu obecenstva, ktorému je asi snímok určený. Poslal by som ich zrejme do Detroitu, tam si to čierni hoši vedú po svojom a asi to má k Wakande najbližšie. Každoročne pár sto mŕtvych na uliciach, čierneho šerifa aj starostu tam majú, väčšina bielych sa odsťahovala...skrátka raj. ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama