Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 119)

Harroc 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s vědomím, že to tak dobré jak se tvrdí nebude. A měl jsem pravdu. Film byl vcelku nuda a postavy mě taky nijak extra nechytli.. ()

tereza.k 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem myslela, že kvůli té rotující kameře snad odejdu. Naštěstí jsem neodešla. Bylo to skoro parádní, jen ze všech MARVEL počinů posledních 10-ti let na mě srčel americký patriotismus. Či jak to nazvat. Chyběla mi trocha nadsázky, humoru. Prostě hvězdy a pruhy jen v černém. Posel všehomíra. Ale kouknu se znova to zas jo :) ()

sebulba1981 

všechny recenze uživatele

Další super biják ze stáje MCU,opět velice zajímavý příběh,který se odehrává kdesi v Africe,kde se ukrývá vyspělá civilizace.Pro mě zase perfektní film,který až na slabší konec opět dokazuje,jak jsou filmy od Marvelu skvělé.5 hvězdiček tentokrát dát nemůžu,právě k vůli konci,který je až moc pohádkový. ()

LL CoOl J 74 

všechny recenze uživatele

Marvel ukázal že stále neokopává to z předešlých filmů a opét přichází s něčím novým. Jako vždy zažranej dnes v kině až do poslední minuty napjatě jalo vždy čekal i na potitulkové scény. ()

Methew 

všechny recenze uživatele

Dojmy, dojmy a ešte raz dojmy, priam veľkolepé. Samozrejme veľa spravilo Dolby Atmos s 3D v kine, to maximalizovalo zážitok z filmu. No kinematografický rozprávkový orgazmus pre dospelých :D Všetky Marvelovky sú v podstate rozprávky pre dospelých, tak ich treba brať viac menej s ľahkosťou a toto sa fakt vydarilo, Strážcov Galaxie to síce v mojich očiach neprekoná, no aj tak ma to veľmi príjemne prekvapilo. Spirituálne zážitky cestovania mysle som si fakt nemyslel, že po Doktorovi Strange ešte uvidím aj v inej sólovke od Marvelu, takže to fakt vyšlo :) ()

Luciaaas2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se těžce nepovedlo. Nemastný, neslaný. Milionkrát viděno. Dětinský. Trapný humor. Vlastně se jedná o jednu z nejhorších Marvelovek. Potenciál a mysteréznost Pantera nevyužita. Hodně jsem se těšil a dokoukal jsem to jen z nutností.... ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Marvelovské sólovky majú väčší potenciál ako superhrdinovské gangbangy, v ktorých sa hlava nehlava mieša každý kto má superpower. zo samostatným hrdinom sa Marvel vie parádne pohrať či už vizuálne, trikovo aj dejovo. Čierny panter je mierne etnologické future fantazy. Rytmické vizuálne divadlo, v ktorom sa našťastie nesnažia hláškovať v každej druhej vete a napriek tomu je to aj vtípne, aj akčné aj morálne poučné s miernym politickým a humanitárnym odkazom poukazujúcim na aktuálne problémy. Herci sú tiež výborní a sem tam zasvieti aj biela pokožka Martina Freemana, ktorý sa v záplave ebenových tiel utápa. Energia je z každej postavy cítiť aj cez plátno. Som zvedavý ako sa s nastavenou latkou kvality popasujú noví Avangeri pretože Čierny panter má potenciál. ()

Snow 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy za kostýmy, hudbu, prostredie a “farebnosť”. Žiaľ, samotný príbeh bol na môj vkus príliž plytký, predvídateľný a postavy prázdne. ()

jarkor 

všechny recenze uživatele

Klišé nad klišé.. Předvídatelné. Trapna politická agitka..A de facto nejvíce rasistický film co jde vidět... Akorát zde jsou rasisti všichni afroamericane.Vubec mě tam nesedí mysteriózní scény a shledávani se se svými předky... Ani rádoby držení se v nějaké africké kultuře a na to našroubování futuristické technologie.. Soundtrack hrozný.. Čekal jsem nášlaply moderní hudební doprovod..hip hop a rnb,(viz. skvělý trailer), ale jen se tam dokola africky bubnuje... Ničím nevybocujici choreografie a nijak zapamatovatelne akční scény.. Spíše to jsou kopie všemožných scén už viděných jinde.. (a jsou asi jen tři).. Zaporaci ani nemohli ukázat co dovedou.. Tragicky nevyužití.. Závěrečná bitva(potyčka) několika skupin super vyspělých wakanďanu kladivy, meči a oštěpy k smíchu..... A nosorožci - WTF.... Snad poprvé kdy Marvel natočil špatný origin a úplně zbytečný... Ant Man, Iron Man, Thor, Doctor Strange a Captain America měli povedenejsi a originalnejsi úvodní filmy... ()

kiler1983 

všechny recenze uživatele

film ma od zaciatku az po koniec nesmierne bavil. Bol akcny, vtipny, obcas tazky na pochopenie "cernozskej" otazky az po brutal super muziku. podla mna jedna z najlepsich marvelovskym filmov ak nie ten naj. neviem si predstavit ak by malo byt pokracovanie ci by to dokazalo svojou akcnostou, jednoduchostou a napadom predbehnut jednotu. za mna 100% ()

xi.xaO 

všechny recenze uživatele

Postava Black Panthera ako aj T´Chally mi prišla vynikájuca už v Ciwil War a tady som sa v tom len ujistil. Páčilo sa mi, že film nebol len o tom ako chce niekto zničiť svet, ale mal aj viac hlbšiu myšlienku čo je len dobre.Africká kultúra ide na filme poznať a vďaka tomu nám Marvel servíruje zasa iné rozmanité prostredie z rozmanitými nápadmi. Film nekulhá a ide priamo vpred aj keď celý príbeh sa dá odhadnúť do predu až na Killmongera, ktorý je najlepšia postava vo filme a je jeho chovanie vo filme nejde prečítať do predu. Určite jeden z najlepších záporákov v Marvelu.. Klaw ako sekundárny záporák tiež neostáva pozadu, čo je len a len dobre. Celkovo nemám asi čo vytknúť čo sa týka postáv..Soundtrack je hlavne pojatí v style africkej hudby, čo aj sedí, pretože právažna časť filmu sa odohráva na starom kontinente. Až na pesničku od The Weeknda a Kendricka Lamara, ktorá tiež neni špatná.. Filmu hraje do kariet aj dramatické ukončenie, ktoré je zatiaľ asi najsilnejšie čo sa Marvelu týka. Co možem filmu vytknúť sú podtitulkové scény..Prvá bola o tom čo bolo úplne zjavné, že sa stane. A druhá čo malo byť navnadenie na Infinty War, bolo to čo bolo asi každému jasné od konca Ciwil War..Takže celkom sklamanie..Marvel mohol naservírovať pred Infinity War, nejakú úplnú pikošku, ale bohužiaľ nie. ()

HBJ 

všechny recenze uživatele

Vůbec žádnej výbuch, dobrá řemeslná práce jo.Paradoxně nejlepší výkon podávají 2 jediní bílí herci - Glum & Hobit, což k dost rasově (korektně) laděnému filmu moc nesedí :) Škoda, že tyto agitky už cpou i do komiksových adaptací.Chápu, proč v US film tak boduje.Tady v EU ale není moc proč.. ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Black Panther má ze všech superhrdinů MCU nejlepší origin. Nechybí prokreslenější postavy,propracovaný svět Wakandy,dospělejší témata,hitech vynálezy a pohodový humor. Herecky přesvědčují Nyongo,Boseman i Jordan..80% ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Tak má dušička klid, že jsme na tom byli ve 3D :-) Černej ´bratr´nezklamal, Chadwick je pořádnej ´El Sympatico´. Future Wakanda jak z 5. Elementu nebo Star Wars byla pastva pro znavený divákův to zrak. Povedený comic, pravda, některé pasáže byly trochu zbytečné (zmínka o vegetariánském kmeni, trochu krkolomné korunování T´Chally). Ale za mými 5ti hvězdičkami si prostě stojím. Stejně jako u Spidejho jsem odcházela do multiplexu s velkým otazníkem, jestli vůbec dokáže utáhnout Chadwick celý film prakticky sám a musím konstatovat, umí kluk, umí, navíc je sexy a přitažlivý takovým nevtíravým příjemným a skromným stylem. Tenhle filmík jsem pasovala za skvělou předehru ke Avengers: Infinity War, ale kdepak je to mnohem víc, další skvělý zářivý drahokam do klenotničky MCU :-)))) ()

Hejkal_03 

všechny recenze uživatele

Standardní marvelovka, která nepřináší nic moc nového, ale ani diváka neurazí... pár moc hezkých scén a rozhodně jsem se nenudil... zkrátka, co jsem čekal, to jsem dostal. A jinak ani král nechtěl uprchlíky :D (jen jsem si připadal blbě, že při téhle scéně jsem se v kině smál jen já :D) ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Až taký nadšený ako pri posledných dvoch Marvelovkách som nebol. Chadwick Boseman je sympaťák a viem si ho predstaviť ako stálicu novej vlny Avengerov, ostatný herci boli tiež fajn. Sklamaný som skôr z príbehu. Prišiel mi rýchly, skratkovitý, proste keď som počul prirovnanie k Winter Soldierovi, čakal som podobný politický triler o riešení zapojení Wakandy do sveta. To sa síce riešilo, ale nie tak ako by som si to prial. A potom tu máme záporákov, ktorý ma sklamali úplne. Andy Serkins ani nie, ten chlap je ako Klaw skvelý, skôr ma sklamal Killmonger. Ani nie tak tím, že chcel pomstiť krivdy spáchané na čiernej časti populácie (to je podľa mňa skvelé a na komiksového záporáka zaujímavé) ale to podanie. V tom podaní sa tá myšlienka stráca a Killmonger sa pre mňa stal obyčajným psychopatom s túžbou ovládnuť svet. Škoda, mal predpoklady pre skvelú zápornú postavu. ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Tak jestli takhle vypadá dle Hollywoodu film, který si zaslouží 100% na rotten tomatoes od předních a veleuznávaných kritiků, pak děkuji, ale to byla poslední kapka. Od teď se už dá věřit vážně jen lidu. Zlaté CSFD. Jediné co fungovalo, byl příběhový oblouk. A to pouze proto, že se jednalo o recyklát toho, co už jsme viděli tisíckrát. Vše ostatní bylo doslova vysmatí hodné. Ještě, že nejsem Američan. Společně s publikem jsem se v kině totiž smál přesně na místech, které tvurci určitě jako vtip nenapsali. V USA by mě z toho kina patrně vyvedli ven a ukamenovali za rasismus. Nevím, jestli to bylo tím, že jako běloch nejsem cílovou skupinou, ale tohle pro mě bylo stravitelné pouze jako nechtěná parodie na origin. ()

DarkViper 

všechny recenze uživatele

Jo v dnešní době se hodně zapomíná, že silný film dělá i silný záporák, většinou je to jen někdo kdo se kdoví proč snaží zničit svět, ono když ale i záporáka ukážete, jako někoho komu bylo ublíženo natlolik, že začal ubližovat druhým, dokážete se pak líp vcítit i do toho protikladu hlavního hrdiny a o tom to celé je. ()

everything 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrál Bilbo, tak by to byla meganuda.. Na druhou stranu to mělo vše co by černošský film měl mít, začíná to plánováním zločinu dále pak ukradnou auto a celkově to bylo k smíchu :D Gang přivítání se sestrou, nebo to že kolem velkých budov měli napíchané kůly asi aby si měli po čem ve volném čase skákat. Zvuk vydávající zimní kmen, tak to jsem pomalu zajel pod sedačku jak jsem se smál. Nebyl jsem si jistý, jestli jsem rasista já, nebo ten režisér :D Ten film byl tak černý, že mi ukradl kolo... Tak či tak ho nařknu, že je nedostatečně diverzní kvůli nedostatku bílých herců a taky né dost LGBT protože jsem neviděl ani náznak ničeho takového ve Wakandě. Nejsem si jistý jestli to nebyl záměr naznačit že ve vyspělé společnosti tento odpad není, kdoví. ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama