Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Recenze (1 120)

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Člověk je už tím marvelem tak přesycen, že jeden v hrdina je ve filmu málo. Není to špatný, spíš průměr. ()

Kuchna 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy od Marvel a chtěl jsem dát aspoň 3 hvězdy a možná i 4, ale jak jsem viděl film podruhé, tak už mě vůbec nebavil... Hlavně chci taky pomoct snížit hodnocení, protože si nezaslouží vyšší hodnocení než jiné MARVELOVKY.. Tento film patří k top 3 nejhorším od MARVEL za posledních 10 let.. V kině se mi velmi líbil, ale to nadšení vyprchalo hned po tom co jsem odešel z IMAX.... ()

sefinko 

všechny recenze uživatele

palec hore za namakaný soundtrack, jednak africké tribal jungle melodie a na druhú stranu trap hlavne v podaní Weeknda a Kendricka Lamara. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Upřímně slabota. Africká kultura mě nikdy ani trochu nebrala a první polovina filmu byla celá jako nudný dokument. Dále už mi dost vadil ten přeplácanej digitál, méně je někdy více. Na ty tři hvězdy to u mě stouplo jen díky zajímavému závěru. Nebýt to postava do jednoho z dalších marvelů, tak se tomu vyhnu obloukem. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele

Charismatický záporák zapříčinil, že jsem nejdříve dal 3 hvězdy, ale musel jsem ubrat. Je to nudný film s mdlou akcí. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Mě ten film přišel divnej a motivace některých postav při nejmenším nevěrohodná. Jinak je zajímavé, jak "ženské role" se v rámci politické korektnosti stávají spíše mužskými rolemi hranými ženami. ()

bambas 

všechny recenze uživatele

Nuda. Chtelo se mi u toho spat, sel jsem si nekolikrat zakourit, musle jsem si udelat bily kafe, protoze tech cernochu tam bylo nejak moc a v tech tmavej scenach jsem ani nevedel, co se deje. Takhle marvelovka byla pekne nezazivna picovina, s dlouhou stopazi, jakoze s poselstvim. Navic hlavni hrdina tezce nesympatickej. CGI efekty staly za vylizprdel, lepsi bych udelal snad na amize. Dve hvezdy za obcas pekny rostenky, vypravu a sefa tech horskejch zimnich cernousku. ()

dudel3333 

všechny recenze uživatele

Strašne predvidateĺny dej,plny klišé zameraný hlavne pre afroamericku popkultúru a ich "kruté" utĺáčanie okolitym svetom.Neprehľadné akcie k tomu,"suche" dialogy a čisto účelovo kopa vymakaných černošskych tiel.Jedna z najslabších Marveloviek ()

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Popravdě něž jsem to viděl, tak jsem vůbec nevěděl, co mám čekat. Když jsem film spustil zděsil jsem se trochu stopáže. I když u Marvelovek už bych si asi mohl zvyknout. Nakonec to však bylo docela fajn. Jenom jsem se trochu motal v těch nevyslovitelných jménech. Celkově je film dobře vymyšlený, a oproti ostatním je v jistém smyslu trochu odlišný. Ačkoliv je Wakanda technologicky vyspělá, tak je nesporné, že film ukazuje více než technologii, spíše jakýsi kulturní aspekt, který pěkně kontrastuje např. s Ironmanem. Současně našly autoři filmu velmi pěkný poměr mezi úlohou hlavního hrdiny a řadou menších, ale důležitých ženských rolí. To se jen tak špásem nevidí. S čím jsem ale nebyl krajně spokojený byly lokace. U řady z nich jsem se nemohl zbavit dojmu, že už jsem je v některých filmech viděl. Typicky kasíno, jak z Jamese Bonda, Některé jiné jako například ten trůní sál vypadal, jak vypůjčený z hvězdných válek. A doly tak trochu jako z Harryho Pottera, kde jen kouzelnickou slupku nahradila technologická slupka. Na straně druhé však velkou poklonu musím vyseknout za kostýmy, ty byla vážně moc dobře vymyšlené. A i ta pestrá barevnost tomu dodala patřičný šmrnc a pestrost. ()

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama