Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (79)

Moon Knight (2022) (seriál)

  • Podle Jeremyho Slatera se on a další rozhodli použít postavu Arthura Harrowa jako hlavní zápornou postavu namísto Raula Bushmana, protože Bushman je až příliš podobný Killmongerovi, jenž se již objevil ve filmu Black Panther (2018). (Kubaaa97)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička - Čí je tenhle seroš? (2022) (epizoda) (E09)

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)

  • Během svátečního ceremoniálu si můžeme všimnout pod bubeníky na oranžové budově nápisu ve wakandštině. Zní „Wakandští architekti,“ a pod ním jsou uvedena jména: Jack Kirby, Hannah Beachler, Marlie Arnold a Kelsey Brennan. Jack Kirby byl kreslíř a také spoluautor postavy Black Panthera. Hannah Beachler je výtvarnice, která pracovala již na předchozím filmu, číky němuž získala Oscara za nejlepší výpravu. Marlie Arnold je uměleckou vedoucí filmu a podílela se také na seriálu Loki (od r. 2021). Kelsey Brennan je výtvarnice, která, stejně jako Hannah, pracovala již na předchozím dílu. (Kubaaa97)

Joker (2019)

  • Joker je historicky 1. komiksový film, kterému se podařilo získat 11 nominací na Oscara. Na 2. místě je Temný Rytíř (2008) s 8 nominacemi a na 3. Black Panther (2018) se sedmi nominacemi. (Kinofil)

Ant-Man a Wasp (2018)

  • Snímek Ant-Man a Wasp je jediným z šesti filmů v rámci Marvel Cinematic Universe z let 2018 a 2019, jehož tržby v kinech nepřesáhly hranici miliardy amerických dolarů. Celosvětově vydělal 622,7 milionů dolarů (z toho 216,6 mil. ve své domovině). Zbývajících pět filmů, kterým se povedlo utržit více než miliardu, jsou Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018), Captain Marvel (2019), Avengers: Endgame (2019) a Spider-Man: Daleko od domova (2019). (Tashi)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama