Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie a Michel jsou nyní manželé a rodiče krásné malé dcery Trudi. Žijí na hradě Hohenstein jako kasteláni a společně s nimi tam žijí i jejich přátelé Hiltrud a Tomas. Marie je na svou dobu velmi emancipovaná a umí dobře zacházet s mečem. Pro svou dceru Trudi si přeje vzdělání, ale trochu naráží u Michela, který se domnívá, že to pro dívku není nutné. Schopnosti postarat se sama o sebe se Marii později velmi vyplatí. Hrozí válka s husity a král Zikmund povolá do zbraně i Michela. Ten je velkou překážkou papežského inkvizitora Januse. Janus je totiž ve skutečnosti Ruppert, muž, který po Marii dlouho marně touží a nyní využívá situace, aby se Michela zbavil a získal Marii pro sebe. Nechá Michela zastřelit a požaduje po králi, aby přikázal Marii, aby se znovu vdala. Marie odmítá uvěřit zprávě, že je Michel mrtvý, nikdo neviděl jeho mrtvé tělo, a žádá po králi dovolení, aby ho směla hledat. Pokud najde důkaz, že je vdovou, podvolí se. Král jí dá deset dní na to, aby svého manžela našla, a Marie se okamžitě vydává na cestu. Rupert je jí v patách. Mariino tušení, že Michel je naživu, bylo správné. K jeho likvidaci byla použita úplně nová střelná zbraň, ale k jeho štěstí kulka nepronikla hlavou. Michela v bezvědomí najde muž jménem Marat, Mongol, který žije na dvoře knížete Sokolného. Marat Michela ošetří a kulku mu vyjme. Tím mu zachrání život, ale Michel trpí amnézií. Nezná ani své jméno. Zůstává na dvoře knížete Sokolného a Marat ho vycvičí v bojovníka, kterému široko daleko není rovno. Michel padne do oka dceři Sokolného Jance a on její city opětuje... (TV Prima)

(více)

Recenze (40)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Klasická žánrově čistá červená knihovna s kulisami historického románu - nic víc, nic míň. Zase tolik bych nekritizovala, na to, že je to televizní snímek to má slušnou výpravu a zhlédnout to jde bez sebezapření, nikterak kvalitní dílo, ale takový propadák zase taky ne. Tváří se to adekvátně tomu, co nabízí. Takový průšvih, aby to bylo na odpad, to rozhodně není. 45% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tady u ž jsem ke konci trochu motal v osobách, ale musím se přiznat, že jsem to nesledoval až tak pečlivě. Nerad bych film nějak podhodnotil, šlo přece jen o televizní produkt, ale úplný odpad to není. Ovšem také to není bůhví co. Takže, hodnotím stejně jako první film. Je fakt, že stopáž mohla být kratší. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Na ja! Kdyby starej Adler věděl, že je metloš kníža Václav požene od Tachova svinskym krokem, nejspíš by nikam nejel a já bych se nemusel koukat na ty zmatky. Takže milej Michel upadl do léčky, ale blbě ho trefili, takže spadnul do řeky jen s lehkou amnézií. Když ho řeka vyhodila, našel ho Číňan, kterejch se na česko-německym pomezí v 15.století vyskytovaly hejna. Spolu si pak začali hrát na Posledního mohykána a Posledního samuraje. Mezitim se běhna rozhodne, že Michel není mrtvej a vydá se ho s požehnáním krále hledat. V patách má sice inkvizitora v první fázi přerodu v Dartha Vaddera, ale na jejích cestách jí pomáhaj děvky, liliputi a sekta bojovejch jeptišek, takže fanatik trpící macurovskym syndromem nemá šanci.. Všechno nakonec dobře dopadne a Vendelín, Ziki a nějakej chlap ze Sokolný uzavřou mír. No ty vole! :D ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo sympaticky, rytíři byli takový špinavý v ksichtech, řikal jsem si ahá, to bude nějaká neholywoodská výprava a kostýmy co..., jenže pak....Hlavní hrdinka je jakási běhna, která se ohání mečiskem jak chlap, hlavní hrdina je fricek trpící amnézií, poláci vypadají jako čerti, češi vypadají jakomongolové, mongol vypadal jako číňan, němci vypadají jako švédi....ani trpaslík z hry o trůny tam nechyběl... Kníže Václav vypadal jak homosexuální rock star, velký inkvizitor zase jako viking... a těch pár nahatejch bab co se tam mihlo to nezachrání. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Historickodobrodružnohnusný paskvil. Husité pod vedením Václava, hezoun Zikmund, co si to rozdává s jepťulí a ohořelý cirkevník psychoinkvizitor co prahne po bývalé štětce. Míša dostane kulí do gebule, ztratí paměť a s šípy, jak dikobraz ve stylu Arrow, běhá zmateně po lese a střílí na vše co žije. Kdo má rád romantiku tak to tvůrcům odpustí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v České republice a v Rakousku. Na natočení tohoto filmu se tak podílela celá řada českých profesionálů mnoha profesí, před kamerou i za ní. (lioncel)

Reklama

Reklama