Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie žije se svým manželem Michelem na dvoře krále Zikmunda jako dvorní dáma. Je těhotná se svým druhým dítětem a ráda by se vrátila na hrad Hohenstein, kde žije i jejich starší dcera. Michel však přislíbil věrnost králi a byl pasován na prvního rytíře. Vzhledem k tomu, že se s největší pravděpodobností nevyhnou válce s Tatary, je pro Michela naprosto vyloučené, aby se se svou ženou vrátil domů, a chce, aby zůstala v bezpečí na královském sídle. Marie však odmítá a vrací se domů sama. Toho hodlá využít Zikmundova milenka Hulda, která předstírá, že je se Zikmundem v pokročilém stádiu těhotenství. Nechá Marii unést a uvěznit na hradě svého domněle zemřelého manžela, Zikmundova bratrance. Když Marie porodí syna, ukradne jí ho a Zikmundovi namluví, že je to jeho syn. Pyšný Zikmund vydá dekret, ve kterém se k synovi přiznává, a pokud by v případném manželství nezplodil jiného syna, stane se Huldin syn právoplatným dědicem trůnu. Hulda velmi touží po vládnutí a se Zikmundem to na manželství nevypadá. Tajně se spojí se Zikmundovým nepřítelem, tatarským chánem Nurgalem, který Zikmunda nenávidí, protože si myslí, že mu zabil pravé rodiče. Ujal se ho tatarský vůdce Terbent chán a vychoval ho jako vlastního a k nenávisti vůči všemu, co přichází ze Západu... (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár let po uzavřenym míru s husity a jejich Václavem je na hranicích zase rušno. Tentokrát nedaleko Norimberka strašej Tataři a s nima je spolčená králova favoritka, nějaká Hulda. Sice mi nebylo tak úplně jasný, o co jí šlo, ale couře ukradla dítě, který vydávala za svýho a Zikmundova bastarda a nějak se chtěla zmocnit trůnu. Běhna se dostane do tatarskýho zajetí, kde se stane první manželkou nordickýho chána, ale Michel si jí stejně nakonec najde a společně přispějou k míru a pochopení mezi kulturami. Já se tímto omlouvám Amíkům, že jsem je x krát označil za prznitele evropskejch dějin. Hříšnická trilogie je svojí zrůdností snadno strčí do kapsy. 10% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo vyloženě špatné, ale žádná sláva to taky nebyla. Až na pár zajímavých scén není moc o co stát. Děj se odehrává v roce 1430 ve střední Evropě. Zobrazuje spor mezi králem Zikmundem a Tatary. Celé je to plné intrik a středověkého politikaření. Marii unesou dítě a kolem toho se to celé točí. Nakonec se jim podaří válce vyhnout. Akorát to mohlo být o něco kratší... "Ať o jeho osudu rozhodne Bůh." ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kdysi takovéhle romanticko-dobrodružné slátaniny vycházely jako paperbacky v edici Karavana. Pár jsem jich jako děcko přečetl. Kdyby dneska děcka četla aspoň tohle, byl by to kulturní pokrok. Ale ono se to servíruje dospělým jako film... --- Ach, čeho se ještě dožiju? ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

Historickej maglajz a mimořádně nesympatičtí herci, z nichž úpně nejhorší je ta hlavní hrdinka. Extrémně odpudivá německá televizní produkce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Poslední díl hříšnice Marie, která je tentokrát unesena korunním princem Hunů, kteří ohrožují císařství ... sice ten hoch je běloch a faktograficky se trochu netrefili stoletím, ale to nikoho nepálí v této středověké dobrodružné kostýmové telenovele křížené akčním filmem s erotickými scénami. Alexandra Nedel už se v tomto směru nepouští do velkých akcí, ale hlavní záporačka Julie Engelbrecht tam vedle intrik rozjela softporno. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Kdyby ono to nebylo tak na oko zamotaný a "skutečný", až je to směšný, tak bych snad hodnotil i výš. Tak aspoň výprava, kostýmy a ty skály, který prostě musí být někde na Kokořínsku - bych snad i přísahal, že kolem některých jsem někdy i jel - to vytáhly na slušný průměr:). Zajímavé na tom je, že mnohými tady opovrhovaná Alexandra Neldel mi kupodivu nevadila, díl od dílu jsem si na ni zvykal víc a víc. Jo, není to žádná extra modelka, ale do takovéhleho prostředí - proč ne? Jenom nevím, jestli budu mít potřebu to jako celek vidět někdy znovu. Jako pohádka je to trochu nepohádkové, jako historický film s reálnými událostmi se to taky brát nedá, no tak nevím... a copak já vím, kdy dostanu chuť na trocha středověkého soft porna?? :) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Za mě je to jeden z těch lepších filmů z týhle zoufalý doby. Středověk nebo co to je, je vymalovanej do posledního detailu, Saša Nédl je krutě koukatelná a Tataři jsou banda k pohledání. Co mě fascinovalo, byla rychlost a ladnost překonávání megadálek pěšky bez známek únavy. To bych chtěl umět. Dík tomu že to nepíšu těsně po projekci si to dost nepamatuju, celkově to ve mě nechalo dojem super, takže...super. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvod měnit hodnocení. Stejná úroveň jako první dva filmy. Tenhle je okořeněn hrozbou z východu, dnes tedy velmi aktuální téma. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Po druhém díle jsem se lehce bál, že mě čeká ještě větší sračka, díky bohu se tak nestalo. Úroveň je pořád strašně nízká, Zikmund je zase top hrdina, Marie je zase hnusnější než byla, každopádně se jedná asi o nejlepší díl z celé série. Ale to je možná tím, že jsem tento díl už téměř nevnímal. Jsem ale rád, že okurková sezóna snad končí a že si prima podobné filmy už odpustí, jak jsem již psal úrovní bych tuto trilogii zařadil na TV barrandov. 16% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Odkaz hříšnice neprohrává svůj souboj s diváky proto, že by snad nepůsobil výpravně. Naopak. Působí hodně výpravně, filmaři nešetřili na kostýmech, lokacích či na doplňcích. I herecké výkony nejsou nutně nejhorší. Ale problém je, že tohle vše předčí děj. Ten totiž připomíná třeba tureckou telenovelu Velkolepé století. Ve stejném duchu se občas chovají i postavy. Vždyť Nurgal až záhadně rychle obrací. Stačí mu k tomu pouhá věc - uvěřit. Film je též úmorně dlouhý. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Alexandra Neldel je díl od dílu stále ošklivější, asi pracovní přetížení. Ještě že se tu dá dívat na Julii Engelbrecht. No ale jako film je to strašná peachovina. I když jak koukám, dámy LadyBeuty a Kacenka37 jsou ve fanklubu filmu, takže své diváky si i takováhle hovadina najde :-D ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl, s Tatary. Historické skutečnosti opět mimo mísu. Příběh je opět trochu zmatený. Hodnocení: 45 % ()

Chaloupek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem na to koukat u mámy. Všude kolem běžely dobré filmy a ona si vybrala tohle. Bylo to zcela příšerné. Dávám tomu jednu hvězdu za to, že mámu to “pletichaření” bavilo ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

To je hystericky historická hrůza. A závěr tomu dá ten správně prosluněný nádech. Všichni tataři by cestou zpět pochcípali. Neměli by co žrát, protože všude, kde prošli už vše sežrali a vyplenili. Tak se válčilo. Závěr: ztráta času, nedoporučuji. ()

caniferus odpad!

všechny recenze uživatele

A predsa sa to stalo, pomaly ale iste sa z mojich utrob zacali sypat kusy criev a hnus pokracoval a pokracoval, nakoniec ostala len schranka bez vnutornosti. Hriesnica ma za ziva rozlozila, odsledovat pripadne dalsie casti uz nie je fyzicky mozne!!!! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Děvka potřetí. Tentokrát mě to místy i bavilo a můžu říct, že ze všech tří děvkofilmů je tento asi nejlepší. Z historického hlediska je to opět pěkná komedie a pan Zikmund je tam hotový hrdina. Už se nemůžu dočkat až Němci budou natáčet hrdinské příběhy o chudáčkovi Hitlerovi, kterého nikdo nechce pochopit a všichni jsou na něho tak moc zlí. ()

Reklama

Reklama