Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva lidé se v pařížském letištním komplexu nedaleko Roissy pokoušejí dát smysl své existenci. Prvním z nich je americký inženýr, který se ocitl pod obrovským profesním a emočním tlakem a náhle se rozhodne radikálně změnit směr dosavadního života. Tím druhým je mladá hotelová pokojská, která zakusí dotek nadpřirozena... (Film Europe)

Recenze (23)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete první, trošku nudnější půlku, tak druhá je mnohem lepší. Neobyčejný film, o dvou obyčejných lidech, jejichž cesty se skríží až úplně na konci. S velmi vydařeným soundtrackem a na konci s pohledem tak trošku z ptačí perspektivy. Za sladkou Anais a hlavně za Davida Bowieho zvedám o jednu výš. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bird people je o dvou lidech, kdy jeden prožije v hotelu cosi, na základě čehož radikálně řeže, a druhá na chvíli zmetamorfozuje a pak je zaplaťpámbu konec. Myšlenka nedráždí, délka strašně, ale protože se chvílemi přihodí zvláštní upoutávka, vydržíte to. Možná i díky sladké Anaïs Demoustier. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Existencialismus v ryzí ptačí podobě. Ze začátku tu vidíme sérii obyčejných lidských životů, u kterých převládá všudy přítomný zmar, který si před ostatními nechtějí připouštět. Pak se jedna uklizečka převtělí do ptáka a pozoruje tyto lidi, jak se chovají, když jsou sami. Je jasné, co je tím myšleno, ale znova bych podobný film vidět nemusel. Záběry nicméně zajímavé a Anaïs Demoustier klidně rád zase někde ocením. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Nádherná kinematografie. Fascinující scény. Ale nemůžu jen tak přijmout, (spoiler) s jakými sympatiemi bych jakože měl přistupovat k muži, co opustí rodinu jen proto, že se mu v noci špatně dýchá a "cítí se jako rozpouštějící se kostka cukru" - nevadilo (by) mi to samo o sobě, ale na takové nastavení nechci mít našroubovaný tak čisťounký a nadějeplný (happy) end. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Francouzská nauka o existencionalismu s prvky mysteriózní ornitologie. Takhle povznášející a svobodný film jsem už dlouho neviděl. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Bizarní, to je to správné slovo, kterým popsat zážitek z návštěvy této projekce. Byl to opravdu velmi originální úlet - ptačí úlet. Režisérka Pascale Ferran rozdělila film na dvě velké kapitoly a epilog. Nejdelší první kapitola nazvaná "Gary" udržuje diváka v neustálém napětí a očekávání kam to vlastně celé směřuje. Co když se člověk rozhodne ze dne na den všechno změnit? Tuto otázku si klade hlavní hrdina Gary a spolu s ním i divák. Druhá kapitola nazvaná "Audrey" je vyhrazená hotelové pokojské, která zažije opravdu nezvyklé události. Jako byste se rázem ocitli v nějakém jiném filmu. Celý příběh se zdá být naprosto podivný, ale v závěrečném "Epilogu" se vyklube náznak nějakého propojení obou kapitol. Pro mě zatím nejpodivnější film na tomto festivalu. Na závěr chci ještě zmínit jednu naprosto úchvatnou scénu z ptačí perspektivy (zase ti "ptáci") na noční pařížské letiště Roissy. MFF KV. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat o dost víc. Ten námět není vůbec špatný - dvěma lidem se během jednoho krátkého období naprosto změní život. Jenže bohužel celou dobu jsem měl pocit, že je to neskutečně utahané a že bych chtěl na postavy křičet, ať se něco děje, ať udělají cokoli jiného, než dělají. Fyzicky mě to nudilo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech skvělý film, ale v celku nefunkční. Líbila se mi ta pomalá poetická atmosféra (byť ne vždy s funkčním tempem, některé scény opravdu trvají déle než by měly), líbil se mi Audreyin koníček v poslouchání rozhovorů kolemjdoucích, skrze které se o těch návštěvnících hotelu něco dozvídá, ale ne z nějakého šmíráckého důvodu, ale z toho, že ji prostě zajímají životní osudy lidí, kteří se tam střídají a mnohdy je už ani nikdy v životě neuvidí a líbil se mi i ten fantasy prvek, který teda přijde zničehonic a bez jakéhokoli opodstatnění či hlubšího smyslu v celku, ale je příjemně osvěžující a svoboda je z něj vyloženě cítit, když nás dostane ven mimo uzavřené místnosti. Taky je to celé úžasně natočené a na mnoha záběrech je poznat, jak propracované ty záběry Ferran měla, ale obrovský problém je v tom, jak už jsem se snažil naznačit u té fantasy linky, že se tu všechno děje nezávisle na sobě, jako v podivném povídkovém filmu, kde se vše na konci nějak nutně spojí, ale tohle se snaží tvářit celistvě, takže tomu tu povídkovost moc neberu. Ano, je to hodně pocitový film, ale i pocitový film by měl stát na nějakém základu a ten má tenhle film bohužel strašně vratký. Nelituji, že jsem to viděl, prvků, co se mi v tom líbily, jsem si našel dost, ale kdyby tam ve finále všem explodovaly hlavy nebo mimozemšťani celý hotel unesli, vůbec by mě to nepřekvapilo. Lepší 3* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

"keby som bol vtáčkom, letel by som za les, pozrieť sa čo robí, pozrieť sa čo robí ....." :). Zaujímavý film. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ale jo ,dalo se na to dívat.Holčina odhaduje v tramvaji co si myslí lidé nebo čím se zabývají - nebo tak nějak,Ale tramvaj ani pohled do osvětlených oken ani život hotelových hostů nestačí chce dál a výš.K tomu stačí proměna na vrabčáka. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film, trošku ale malinko nejasný v proměně pokojské v ptáčka, ale jinak roztomilý, hravý... Jediná snad výtka - ptačí část filmu mohla být minimálně o dvacet minut kratší... krásné záběry, pokud nepracoval počítač a FX, tak velice věrně natočené záběry. Natočit tak pěkně ptáka? To klobouk dolů. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Film o svobode, ktery je sam svobodny. Pascale Ferran divaku zprostredkuje ruzne zazitky, ale kompetence vykladu mu ponechava vsechny v rukou. Navic perfektne z drobnych detailu buduje mikrosvet pribehu. A navic jsou tu vrabci... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem neporozuměl. Dobrá, americký inženýr se chce oprostit od dosavadní rutiny a odchází ze Sillicon Valley i od manželky. Sice dost dobře nevíme proč, moc se o něm ani nedozvíme. A Audrey, to bylo světélko v jinak bezobsažném filmu, ovšem dokud se neproměnila ve vrabce, což jsem nepochopil vůbec. Asi nějaká metafora, ale nevím čeho. Signál satelitu byl dnes slabý a občas vypadával obraz, možná, že se nakonec s tím americkým ajťákem políbili, ale to už mi nešel obraz vůbec... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Proč sakra? Co to bylo? :D Opět díky dvojnásobné rychlosti přehrávání nehodnotím hůř. Roztahaná, "zajímavá" hovadina, kterou už nikdy nepotřebuju vidět. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Režiseka filmu sa vyhyba tuctovosti a masovosti a v tomto filme hlada nove možnosti vyrazu.Film stavia na sympatickych hrdinoch,jednym z nich je američan Gary Newman a druha je chyžna Auldrey.Jej vyššia sila ukaže slobodu z vtačej perspektivy.Film sa pohrava s myšlienkami slobody ako aj jej symbolmi.Zivoty oboch hlavnych hrdinov ziskaju na konci novy rozmer. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jeden hotel, jeden deň, dvaja ľudia z úplne odlišných svetov. Keď už mám pocit, že som sa dostal do deja, odrazu príde prapodivná pasáž o prevtelení do vtáka a som stratený. Po pravde, veľmi neviem, o čom ten film vlastne bol, ale tvorcovia zrejme chceli poukázať na nekonečnú mieru ľudskej imaginity a slobody, ktorá v každom človeku drieme. Na jedno pozretie je to fajn a trošku vám to rozšíri obzory. 60 % ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Trpěl jsem víc,než samotná Audrey,která se nakonec přeměnila na ptáka.Takže jediný lepší aspekt byl Gary.Celá komplexnost filmu,že se odehrává u letiště je všem šumák.Tyhle rádoby rozdílové filmové okénka moc nemusím.Ano,zjistil jsem,že u Hiltonu nejde otevřít okno dokořán.Stačil jsem vnímat i kameru,ale to už dneska je standartem.Možná jsem si říkal jen,že ten pták je tedy pravej či digitální jednu v chvíli.Samozřejmě přelet nad letištěm byl asi taky zvláštní co se týče povolení.Inu utahaná nuda,která má přesně skončit a režisér přitvrdí a ještě tu scénu nechá,že upadnete do komátu.Usnul jsem třikrát.Víc asi netřeba. 25% ()

BarGoldstein odpad!

všechny recenze uživatele

Debilní čumění jsem dlouho trpěl v očekávání nějakého děje. Když se ta tupá kunda proměnila ve vrabčáka, málem jsem rozkopal televizi a šel srát! ()

Reklama

Reklama