Reklama

Reklama

Mortal Kombat 2: Vyhlazení

  • Česko Mortal Kombat 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mortal Kombat 2 je novým dobrodružstvím, které začíná tam, kde předchozí film skončil. Odvážní bojovníci musejí opět čelit protivníkům ve službách nelidského Shao Khana, vládce Vnějšího světa, který prorazil vesmírný tunel mezi Vnějším světem a Zemí, aby ji ovládl. Jeho Armádu temnoty vedou nemilosrdní bojovníci s nadpřirozenými schopnostmi - Sindel, kdysi krásná královna, nyní hrozné ztělesnění smrti, obrovský kentaur Motaro a ninja Ermac, mistr telekinetických sil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (331)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

"Já vím, jak vám je!" - "Ale nevíš." - "Ale vím!"....Ne, to není další pokračování reklamy na Coldrex, ale mé soucítění se všemi, kteří tomuto paskvilu obětovali svých drahocenných 91 minut života. Anderson dobře věděl, proč do toho nešel, o Lambertovi ani nemluvě (proč Rayden tady vypadal jako unavený burzovní makléř mi je dodnes záhadou).´Jednička´ je příjemná popkornová oddychovka, tohle je filmový klystýr. Hands Off!! ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

No, Leonetti ani náhodou není Paul Anderson, a lepší herci z jedničky dobře věděli, proč se zdekovali a do tohohle nešli...to je taky důvod, proč to dopadlo jako to dopadlo...jestli měl MK:A evokovat dojem videohry, tak se mu to rozhodně nepodařilo nulovým příběhem, "překvapivými" zvraty a vůbec vším ostatním, protože výsledkem je zmatek...anebo zmetek, jak se to vezme... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Před sedmi lety jsem na tom byl v kině a celkem se bavil. Po sedmi letech jsem to viděl v televizi a styděl se. 40% Zajímavé komentáře: JohnnyD, honelnik ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nuda a žádná hezká ženská:(. Snad jen pro milovníky a znalce hry tu bude něco víc, než název jejich oblíbené hry. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Za prvé - zbytečné (jako větší procento "dvojek")!! Za další - trapné, nudné .. jednoduše kokotina. Myslím, že na odpad to má standardní zpracování. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Omg. Film, který začíná smrtí Johnnyho Cage nemůže být dobrý. A to také není. Vůbec nechápu proč začali točit bez účasti některých herců z jedničky (zvlášť Rayden to nehorázně koupil) Kde je Christopher Lambert a další? Nechápu proč do toho vůbec šel např. Robin Shou, když v té době měl evidentně na víc. Místo toho se dočkáme asi nejtrapnějšího záporáka v dějnách kinematografie. No prostě sračka sračka shit shit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Toto Johnovi R. Leonettimu maximálne nevyšlo. Zrejme mal príliš veľké oči, pretože Andersonov Mortal Kombat na seba pekne zarobil, tak si myslel že natočí nejakú dvojku a budú s toho veľké tržby. OMYL ! Annihilation je čiste maximálna blbosť, ktorej tržby sú 51.000.000 pri 30.000.000 rozpočte, čo je pekne slabé. Annihilation má aj svetlé chvíľky, no porovnávať ich s tými nepodarenými, radšej ani nebudem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne, nedokážu to a ten odpad tomu nehodím. Vyhlazení je strašlivý film a už ho nikdy nechci vidět, ale vzpomínám si, jak jsem ho kdysi sehnal ve videopůjčovně a měl jsem radost z toho, že existuje pokračování mého tehdy veleoblíbeného kousku. Doma jsem pak se zklamáním konstatoval, že už to není ono, ale dokud na obrazovce kope protivníky Liu Kang, není to úplný konec. A pak mi bylo nějakých patnáct a já s definitivní platností musel uznat, že pokračování nikdy vzniknout nemělo, protože horší to být nemohlo. Vedlejší postavy, ve hře tak perfektně ztvárněné, jako Barakka, Jaxx nebo Mileena jsou zde jen pro to, aby hráč předlohy horko těžko zaregistroval svého oblíbence. Škoda, že ani postavy hlavní na tom nejsou o moc lépe a taková Kitana je vysloveně pro hlasitý smích. Jedna hvězdička ze žalu nad promarněnou šancí a honem pryč nebo tam nedám ani ji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Netreba nad tým zbytočne rozmýšľať. Scenáristi to zjavne tiež nerobili, takže jednotka oproti dvojke pôsobí ako veľkofilm roka. Keď Randy Meeks hovoril "sequel je automaticky podradná záležitosť", nemal pravdu. Nájdu sa dvojky, ktoré sa vyrovnajú originálu. Druhý Mortal Kombat medzi ne každopádne určite nepatrí. Hoc musím podotknúť, že seriál bol na tom ešte horšie. Škoda, že v dvojke nezostal aspoň sympaťák Christopher Lambert; nahradil ho akčný béčkar James Remar, ktorý mal v 80. rokoch hrať Hicksa vo Votrelcoch, ale napokon nehral (resp. chvíľku áno, ale potom bol pre-obsadený Michalom Biehneom). No a keď vám z filmu utečie s prepáčením béčkar á la Lambert, tak to už je vážna situácia. Akcia má vďaka tvrdým songom sem-tam slušné tempo, ale celkovo je to jedna veľká mizéria. Diváci neboli takým prudkým prepadom kvality nadšený, tak nečudo, že snímka s rozpočtom 30 miliónov na celom svete zarobila len smiešnych 15 (porovnajte s jednotkou: rozpočet 18, celosvetová tržba 122). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil je moje oblibena adaptace pc hry, dvojka uz je bohuzel o dost slabsi. Slabsi triky, i pres navrat nekolika hercu z minulyho dilu vetsinou nezajimavy drzky a naprosto otresnej Raiden. O panu vrchnim zaporakovi vypadajicim jak rozmazlenej osklivej harant radsi pomlcim. Sice tu je tak dvakrat tolik postav, ktery se vetsinu filmu rubou a skoro by se az chtelo rict, ze to je nepretrzity bojovani, ale tak nejak to pusobi obcas smesne, nedokaze se to poradne rozjet a zabavny to je jen misty. Slabsi 3*. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Musim souhlasit s Frantou Fukou, ktery jednou rekl, ze cinemyckych 0% se dava filmum, ktere jsou tak hrozne, az jsou vrcholne zabavne. To je pripad i pokracovani Mortal Kombatu. Krome srandovni akce, film hyri neuveritelne stupidnimi dialogy a velice nepovedenymi triky. Pokud se chcete poradne zasmat, jdete do toho! :-) ()

movie odpad!

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jednička byla nijak zvlášť super, ale byla celkem dobře natočená a slušně obsazená, ale většina herců z dvojky na mě působí dojmem, že se dosud přiživovala na angážmá v kočovném divadle a režisér lezl ráno na plac asi rovnou z hospody...Protože jinak si nedokážu odůvodnit to , proč jsem se po celý film tak zoufale nudil...A to to navíc bylo inzerováno jako "akční": ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Povím vám jeden příběh. Píše se rok... nevím kolik, celkem dávno! Mno, teda ne dávněji než 1997, logicky... ale prostě středně dávno, ok? Bylo mi cca 10 let, pařil jsem Mortal Kombat a dozvěděl jsem se, že existuje i něco jako film! Dovedete si asi představit tu extázi, jakou to ve mě způsobilo. Šli jsme s maminkou to videopůjčovny v místním cikánově a tam na mě mrkla zbrusu nová videokazeta Mortal Kombat 2 - sem s ní! Pozval jsem domů svého nejlepšího kamaráda, bouchli jsme kazetu do videa a veleslavná projekce mohla začít. Sny se však stávaly skutečností asi jen 25 minut, protože zrovna když Cyrax rozleptal kyselinou nějakého pána v cestě, má drahá maminka šla okolo, zděsila se a film nám vypla. Naštěstí netrvalo dlouho a k filmu jsem se stejně dostal, stále platí, že dvojku jsem viděl dřív než jedničku, takže jsem měl tendenci být k ní dost nekritický. Nyní, takřka po 15 letech jsem si všechny tyto vzpomínky oživil a mohu říct, že konečně chápu, co to znamená "guilty pleasure". MK 2 je šílená sračka, Leonetti není vůbec zdatný režisér, film stříhá náhodně jak domácí video, ovšem zdaleka největší sranda je scénář. Film natolik otrocky kopíruje hru (která v podstatě žádný příběh nemá) až je to nefalšovaně úsměvné. Leonetti donutil herce "věrně" imitovat specialitky (chápejte: údery, popř. kouzla) ze hry, což je nádherně absurdní... Když ctnostný polobůh Rayden skočí placáka s nataženýma elektrizujícíma rukama a vydá u toho random skřek připomínající počítačovou hru z roku 1992, myslel jsem, že vyprsknu smíchy... Jak to tedy zhodnotit? Pro mladého kluka, který chce vizuálně prožívat legendární hru, je to paráda, z filmařského hlediska je to hrůza. Liu Kanga čeká identický vývoj, jakým si prošel již v MK1 a záporák je spíše neurotický, arogantní synáček než opravdový vévoda zla. Navíc zamrzí nepropracovaná choreografie soubojů, je vidět, že jediný, kdo umí máchat nožkama je Robin Shou, popř. dabler Raydena, jinak se opět musí kvalita nahrazovat kvantitou... 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Spousta nových postav, ale děj na jěště větší pytel než v prvním díle. Krom toho Lamberta v roli Raydena nahradil nějakej lidumilskej retard a ze Shao Kahna udělali nějakýho nabušenýho hromotluka s mozkem velkosti hrášku. Aspoň že zůstal Liu Kang, jinak by byl ten film na podpal. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Výtky zděšených dobových recenzentů, že druhý Mortal Kombat se ani nesnaží předstírat, že má zápletku, sice ve svém odsudku znějí hrozně sebejistě, ale z hlediska videoherních adaptací jsou pomýlené. Právě proto, že film se absolutně nezdržuje s expozicí je navzdory dementním dialogům postav (Dcera: "Matko, ty žiješ?!" Matka: "Zato ty teď zemřeš!") přínosem a vzhledem k přímočaré předloze založené výhradně na turnajových bitkách adekvátní remediační praktikou. Ono to totiž není jen tak, jak tvrdí Bittanti ve svém "Technoludickém filmu", že remediace formální logiky videoher musí vždy spočívat v opakování (Lola běží o život, Na hromnice o den více...), ale podle mě stejně tak může být vyjádřena naopak minimalizováním vyprávění, tedy jakousi vyprázdněnou narací založenou na atrakcích. Z tohoto pohledu cením Vyhlazení více než první díl, který navzdory pokusům o vertikalizaci a zapojení několika zdánlivě rovnocenných protagonistů, zůstává stále příliš konvenčním. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka bohužel přišla o většinu původního hereckého ansámblu a žádný z náhradníků není adekvátní. Jinak tu máme mix telenovelózních zvratů typu "jsem tvůj otec" (Kitaně se vrátí mrtvá matka, objeví se Subzerův hodný bratr a dozvíme se něco "šokujícího" i o Raydenově rodinném zázemí), těžkotonážně debilních a nechtěně komických dialogů, zoufalých pokusů o psychologii postav (všechny postavy trpí komplexy méněcennosti) a hláškování a céčkových triků a akčních scén. V druhé, podstatně méně akční polovině trochu nudné, ale celkově velmi zábavný trash s náběhem na kultovní statut pro svou neuvěřitelnou demenci a diletantství, který mě naučil, že kopat do lidí ležících na zemi je super. A to jsem zapomněl na skvělý titulní song a Fire od mých milovaných Scooter. A ty dva geniální roboty. Pokud se vám stýská po Želvách Ninja nebo Power Rangers - MORTAL KOMBAT 2 je tu pro vás. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Z průměrné jedničky bohužel vyšlo odpadové pokračování. Opravdu jsem byl zklamán a čekal jsem od tohoto filmu trochu víc, ale opravdu zklamání na plné rachejtle... ()

Související novinky

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

MK3 sa začne nakrúcať

MK3 sa začne nakrúcať

09.08.2005

Séria Mortal Kombat, ktorú solídne započal Paul W.S. Anderson a rozdrvil John R. Leonetti, sa čoskoro stane trilógiou. "Trojku" s podtitulom Devastation nakrúti istý mink - režisér, ktorý už má na… (více)

Reklama

Reklama