Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 662)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ty mladý na to bohužel nemaj. A ten často překvapivě vedený příběh, kde se relativizuje Síla a schází ryzí zlo s věrozvěstem typu Dartha Vadera a Císaře, utáhnout úplně nezvládnou. I když máte řemeslně vypucovaný blockbuster realizovaný v maximálních produkčních podmínkách špičkovým filmařem, může výsledek haprovat - když na skladě nejsou hotové (a dost cool) postavy, rozmělňuje se i síla jejich dobrodružství. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Je to tak. Tenhle díl se mi líbil víc jak ten předchozí. Největší jeho slabina je to skákání od jednoho příběhu k druhému, od jedné postavy k dramatu té další, protože tím film lehce ztrácí na konzistentnosti a pro diváky, co si šel do kina sníst jen popcorn, to může být na sledování náročnější, ale prostě mi to učarovalo. Ano, mělo to slabiny a věci, které nedávaly smysl a fyzika jim nic neříkala, ale takové prostě Star Wars jsou, že ano? Tady je prostě výborně zachycen přerod Bena v Kylo Rena a je to tak dobře udělané, až jsem tomu nechtěla věřit. A pak samozřejmě jako všichni ostatní úchyláci jsem ho začala shipovat s Rey. Doufám, že když už je to od Disney, že to skončí jako pohádka... Dobrý to bylo, spokojenost. Nechť vás provází síla navždy. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená, velmi spokojená. Tohle je prostě ukázka prvotřídního blockbusteru. Je to velkolepé, epické i osudové. Rian Johnson je velice dobrý režisér. Hlavní linie na mě působily, především interakce Luke - Rey - Kylo byly pro mě vrcholem filmu. Trochu mi vadily některé vedlejší linie, které zde byly zcela zbytečné a vlastně i bez pointy. A dále pak mě mrzelo, že Rian nenechává diváka řádně vstřebat ty nejsilnější momenty. Když už konečně dojde k emocionálním momentům, k těm střetům na které čekáte celý film, tak Rian pak diváka zase hodí úplně jinam do akce a divák nemá dostatek času nechat v sobě doznít ty emoce. Člověk vidí tu sílu některých scén a já jsem hned několikrát byla krůček od mrazení v zádech, ale ten malý pomyslný krůček se nikdy neušel a já tak strašně moc chtěla. Každopádně mě ale nové Star Wars nezklamaly, nenudila jsem se ani minutu a řemeslné hodnoty filmu jsou obrovské. Film jsem v žádném případě neviděla naposledy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizoda VIII se pod vedením Johnsona snaží být originální a přináší do hry nové prvky. V rámci zachování zbytku herecké důstojnosti byli na palubu přibráni Del Toro a Dern.  To bohužel nic nemění na faktu, že znovu tragický Hamill je definitivně nejhorší herec, který se kdy objevil v nějakém kasovním trháku. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jakože ani předchozí díly nebyly žádná literární veledíla, ale tyhlecty dialogy snad psal sám Google Translate a George Lucas dohromady. Celé je to vlastně půvabná metafora o prvním sexu a odolávání vlastních pudů, jen kdyby to nebylo tak k uzoufání repetetivní. Ostatně těším se na další gejzíry invencí inženýrského oddělení zlodušského týmu. Jakýpak megakanón připravíme příště? Anebo příště si to už raději nechám ujít. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (55)

  • Postavu Dobbu Scaye, opilého gamblera, který si spletl BB-8 s hracím automatem, namluvil Mark Hamill. Jedná se již o druhou postavu mimo Lukea Skywalkera, kterou v této sérii ztvárnil. Tou první je Darth Bane ze seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). (Mikahu)
  • Jedná se o první film ze ságy Star Wars, kde není vyřčena legendární věta „I have a bad feeling about this“. Rian Johnson však zmínil na Twitteru, že věta ve filmu zazněla od droida BB-8, avšak ne v angličtině. (Eliska.Kovar)

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama