Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Diskuze

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

SONITA

Mně se myšlenka Prvního řádu líbí, protože podle mě úplně nerozporuje staré expandované univerzium, líbí se mi ta myšlenka vojenské junty nesmířené s porážkou. A je logické že techniku vyvíjeli ze svých starých kusů - radši bych viděl Thrawna a Chissy, nebo Pellaeona, ale První řád mi tolik nevadí. Problémem je právě Odboj, ta návaznost je až příliš očividná, a přitom je samostatně v VII řečeno, že Odboj je v podstatě vlastní domoobrana kterou vede Leia, napojená na Republiku, což mi prostě přijde hloupě vykonstruovaný, proč prostě nemůžou být součástí Nové republiky? No to je jedno. Jinak nemůžeš čekat záporáky z prequelů, galaxie byla pod vládou Impéria 23 let a to se prostě poznamenalo na technice i na všem, takové kvantum lodí nezboříš za 30 let jen proto, aby jsi měl nové záporáky.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

SONITA

To Kylo ale podle mě neví, že Vader před smrtí svých činů litoval. Pochybuji že to bylo Lukovo každodenní učení, a to co se stalo na Hvězdě Smrti podle mě bylo pro většinu galaxie záhadou. Vader dál vypadal jak ultimátní zlo, a i kdyby jim Luke tvrdil že byl hodnej, kdo by mu věřil, když před jeho vstupem do komnaty Císaře rozséval jen smrt? Nikdo by nevěřil že někdo jako Vader se mohl změnit. Takže ani Kylo, je dost možné že Luke prostě uváděl otce jako typický příklad temné strany, což Kylovi v konečném výsledku imponovalo. A nebo chtěl Kylo jen vypadat drsně, což by dávalo logiku - rohy Zabraka si nechat narůst nemůže, hrabě Dooku byl cool jen v seriálu a chtít vypadat jako Palpatine by od něj bylo dost divný.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

To není jediná nesmyslná věc, je tam toho víc, hlavně chování Rose, to jakým stylem jsou ve filmu zastupovány ženy. Možná to na tebe působí strojeně, ale mně to třeba kazilo zážitek. Tak to prostě je :).

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Ale veď to o čom píšeš je chybou už samotnej VII epizódy lebo ona začala s tou chybou že musela všetko okopírovať zo starej trilógie a nepriniesla nič nové. Preto má človek stále pocit ako keby sa díval stále na konflikt  IMPÉRIUM  VS REBELI. Proste to je obrovská chyba už tvorcov VII epizódy že neprišli s novými nápadmi. Veď si zoberme napríklad taký Prvý rád. Prečo nemajú aspoň iné uniformy a prečo sú tam stále Stormtrooperi ?? Proste to sa nedala vymyslieť nejaká armáda ktorá by menej pripomínala Impérium ? Lebo keď sa dívate na Skrytú hrozbu tak je vám hneď jasné že tí zlí sú niečo úplne iné. Máte tam obchodnú federáciu ktorá takmer v ničom nepripomína Impérium tak okato ako Prvý rád. Proste to je chyba ktorá začala už v VII epizóde že stále všetci chodia rovnako alebo podobne oblečení a že stíhačky a krížniky v ktorých sa lieta ešte stále vyzerajú takmer rovnako ako v starej trilógii. Preto má potom človek pocit že Rebeli a Odboj sú takmer to isté a že Impérium sa len premenovalo na Prvý rád. To sme akože toľko rokov čakali iba na ďalšiu kopírku ? No nehnevajte sa ale radšej by som uvítala hoci aj 10 prequelov.   

na příspěvěk reagoval Darth_AK

SONITA

SONITA (hodnocení, recenze)

Darth_AK

To že smrť Snoka není žiadne oblbnutie som pochopila aj sama hneď vo chvíli keď sa zrútil rozpoltený na zem. Veď ja sa normálne nedokážem prestať smiať keď čítam niektoré komentáre v ktorých ľudia špekulujú nad projekciou a inými blbosťami veď je to predsa jasné ako facka že je definitívne mŕtvy. A náhodou oveľa radšej by som si pozrela epizódu v ktorej Ben dospieva a Luke ho trénuje ako keby som sa mala dívať na kopírku inej epizódy. A to že nosil Masku není logické ale TRÁPNE ba dokonca DETINSKÉ. Fajn snaží sa napodobniť svoj vzor tak je logické že sa prikloní k temnej strane lenže on sa ešte aj prezlečie do nejakého kostýmu s maskou ako malé decko počas Halloweenu veď je to úplne na smiech. A okrem toho aký má zmysel  snažiť sa podobať na Vadera keď Vader pred smrťou aj tak oľutoval svoje činy ???  Keby si vybral za svoj vzor iného Sitha ktorý bol celý život oddaný temnej strane tak by som to chápala ale u Vadera to nikdy nebolo 100%.

na příspěvěk reagoval Darth_AK, lordkrutak

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

Já tohle v žádných jiných dílech neviděl a prostě mě to tady uměle vykonstruovaný oslavování good guys hrozně vytáčí. Je to tak strojený a nefungující - to je vůbec základní kámen úrazu epizody VIII - strojenost.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Ta trubka je ta část věty o kterou jde nejméně. Máš tam převrácený město a planetu, proto se toho chytil. Podle mě je to drobnost, ale někomu to stačí.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

Ne, nebaví mě ten styl. Chci říct - Rebelie byla známá po celé galaxii, dokonce i Impérium vyvěšovalo plakáty na její skoncování. Odboj existoval souběžně s republikou, je to v podstatě něco jako domobrana, a děti na planetě k nim chovají tajný respekt, slyšely o nich historky během chvilky (I mean, Luke umře a než odletí Raddus od Craitu, tak ty děti už si tu historku povídají, lol) .. prostě v to nevěřím. Ale to je chyba táhnoucí se celým filmem, že se tam zaměňuje Odboj s Rebelama, někdy dokonce postavy pojmenovávájí Odboj "Rebelie" a chovají se jako by bylo vše při staru, jenže tak to není! Hrozně mě to během filmu vytáčelo. Je to do háje Odboj, Rebelie už Vám skončila, haló! A vy děti co nemáte přísun k žádným informacím, ale poznáte ultrasupertajný prsten Odboje, tak to Vám tak věřím. Bye bye.

na příspěvěk reagoval Merengues9, SONITA

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Myslím že šlo spíš o tu větu, když si ji přečteš ještě jednou: "Las Vegas není město ale planeta, ty trubko."

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Jinak moje teorie. Ty děti jsou pravděpodobně poslední generace domorodců. Nejspíš je to hodně chudá planeta, a děti nemají na výběr. Jen prisluhovat zloduchum, gamblerum a šmejdům.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Tak potom to je asi v poriadku. Z filmu som nemal možnosť zistiť čo je to vlastne za planétu.

na příspěvěk reagoval mm13

 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Tvoje teorie není úplně mimo ale pozor. Na té planetě se bohatí pouze scházeli. Jsou to jen bohatí turisté. Oni tam nežijí, takže to není žádná bohatá planeta. Je to prach obyčejná díra s kasinem, závoděním a prodejem zbroje, a obchodu. Přesně jako Las Vegas. Najdeš tam casina ale obyčejný život lidí není o moc lepší než kdekoliv jinde. A i v Las Vegas je hodně bezdomovců. Oboje je pouštní planeta.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Skôr mi prišlo divné, mať deti ako otrokov. Na planéte plnej zbohatlíkov. Veď aj Luke na Tatooine si mohol dovoliť droida. A to je riadny zapadákov :D

na příspěvěk reagoval Merengues9

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

Celá ta pasáž na mě prostě nezafungovala.
A) Nemám rád charakter Rose. Vůbec.
B) Necítím žádnou chemii mezi Finnem a Rose

C) Nevěřím náhle proměně Finna v bijce otrokářů jen proto, že rodiče Rose byli otroci

D) CGI honička na těch zmutovaných koňovelbloudech je neskutečně otravná
E) Vecpaný "otrokářský" děti co tajně podporují Odboj mě opravdu nenadchly
F) Žádný vtip v téhle pasáži nefungoval

To je tak nějak všechno, pro mě to stačí, aby celý ten výlet kompletně nefungoval. 

na příspěvěk reagoval Merengues9, kamigava

 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Něco jsem viděl ale proč to hned ponižuješ a přirovnáváš k filmu.Taky jsem viděl Rose jak kouše do prstu.No a tak co ? Ve filmu to stejně není..

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama