Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

Milda003 

všechny recenze uživatele

Uf.. Ani nevím kde začít.. WTF1: Tak asi zase nesmyslnou zápletkou, kdy lodě impéria prostě nemůžou dostřelit na lodě republiky a tím začíná 18ti hodinová bitva...  WTF2: Když při bitvě odpálili můstek kde seděla generálka Sólo, tak jsem si říkal, že umřela celkem lacině, a pocítil velké zklamání, ale mé zklamání se zvětšilo v momentě kdy "mrtvola" letící vesmírem se probudila a vletěla do vesmírné lodi jak superman. WTF3: Samotný Luke mně zklamal asi nejvíc.. Udělali z něj poseru co se schoval před světem. Čekal jsem starou dobrou ohranou písničku, kdy Rey najde svého Mistra, ten ji vycvičí a společně půjdou porazit zlo - místo toho zjistíme že Luke žije v kameny chatrči s bytosma co mi pripominali vlka v noční košili z pohádky o červené karkulce a chytá ryby a Rey pošle víceméně do prdele... - tím se dostáváme k Rey, v sedmičce byl náznak toho že ji někdo nechal na Jakku a odletěl z planety, nevím proč ale asi jsem doufal v to, že ji tam nechal Luke, že mu vypálili chrám tak ji tam nechal jako malého učedníka.. prostě mi vysvětlení že její rodiče ji prodali aby se mohli ožrat nestačí. Jak teda věděla jak v sedmice užívat sílu?  WTF4: nejmocnější vůdce Snoke... kdo to je? Kde se vzal, jak našel Kylo Rena? Měl jsem tolik otázek a ted nevím jestli si že mne dělá někdo prdel nebo ne...  WTF5: V předchozích dílech jsem chápal když se třeba objevil Obiwan Kenobi a řekl Luku musíš letět za Yodou... ale teď to vypadá že si pomoci sili můžou volat jak video chat na mobilu... a zjevení Yody bylo taky jedno velké fopa... Celkově si myslim že fandu tohle nemohlo potěšit... V sedmičce vsadili lidem do hlavy otázky, a mohlo to fungovat, osmička mohla bejt opravdu epická, ale místo toho zabili všechny důležité postavy a nechali nám tam jen Kyla a Rey kteří sami neví která bije... Včerejším dnem kdy jsem zkouknul epizodu osm pro mne svět Star Wars umřel.. ‎ ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Čekal sem 2 roky než k nám do kin dorazí 8.díl .A vyplatilo se počkat ,sice 8.díl je ,tak trochu jiný a musím uznat že , po nějakém zhlédnutím ani nevím kolikáté ,tak mi přijde trochu jiný a zároven asi trochu slabší než 7 episoda.Ztěch starších postav Luke nezklamal ,právě naopak konečně dostal více prostoru ve filmu .Carrie Fisher též dobrá v další episodě ji bohužel možná neuvidíme. Kylo Ren tak,ten tu byl lepší než v předchozím díle v tomhle daleko vyspěl.Poslední film který,sem viděl letos v kině.80% ()

Limous 

všechny recenze uživatele

Takže, je to po čertech povedený snímek, o zvraty a napětí nebyla nouze a první polovinu jsem se na plátno usmíval, jako zabouchnutej puberťák s nadváhou a beďarama, kterýmu se podařilo omráčit a odtáhnout si domu buchtu svých snů, to se změnilo ve chvíli, kdy byla princezna vcucnuta do prázdnoty vesmíru a tak nějak to přežila, což už u mě bylo vážně přes čáru, kdyby tam bývala umřela, bylo by to o dost lepší (buchta se probrala a s křikem utekla). Další věc, která mi tam přišla příšerně naroubovaná byla zvířata, některé byly opravdu zbytečné. Taky se mi moc nelíbilo, jak Carrie hrála, zato Harrison Ford mi chyběl moc. EDIT: Opět jsem zkouknul epizodu VII a musím říct, že se mi líbila o dost víc, nežli epizoda VIII. Kde kdo nadával na Abramse, ale já jsem upřímně rád, že se vrátí na další Epizodu, i když to nebude pecka, jakou každý z nás chce, alespoň z mého pohledu to bude dobře koukatelný standard. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

V mých očích jeden z nejzajímavějších dílů ságy. Johnsonova vize je odvážná, ale vítaná změna přinášející super nápady, zvraty, úžasného Hamilla i nechutně roztomilé vesmírných ptáků, které jsou doslova k sežrání. Nebudu lhát, že mi přítomnost odlehčené a poněkud zbytečné dějové linky Finna, nebo naopak absence pořádného duelu se světelnými meči nevadí, ale pokud to bylo třeba k dostání Del Tora do téhle galaxie a k obsáhlejšímu vyvynutí postavy jednoho z nejlepších záporáků, co jsem kdy viděl, tak jsem naprosto pro. Jen doufám, že v devítce budou pro jednou všechny hlavní postavy aspoň při jedné scéně všichni dohromady a nebudou každý sledovat vlastní cestu, ale spíš budou pracovat jako celek. Abych ale řekl naprostou pravdu, tak budu jenom rád, když mistr Abrams přijde s něčím zase úplně jiným a my se budeme mýlit v naprosto všech předpovědích. Jeho kolega nám tu krásně dokázal, že se to může vyplatit. ()

Sneg odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář jako by ho dělal náhodný generátor. Tuhle sérii už nezachrání ani milion roztomilých zvířátek nebo ještě více lens flaru (zdravím J.J. Abramse). To si všichni recenzenti zde i v magazínech nevšiml plot holes, kterých je tolik, že film absolutně nedrží pohromadě? Jestli je tohle budoucnost blockbusterů, tak se nedivme, až budou následující generace úplně vymaštěné. *Je mi pod 30 let a nejsem velký fanoušek Star Wars. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Po pozretí som veľmi milo prekvapený. Sedmička bola dobrá ale s odstupom času sa tam fakt nič prekvapivé neudialo, proste to bol skoro remake 4ky s predstavovaním nových postáv. Osmička sa rozbehla taktiež v štandardných star wars notách. Na úvod sme mali fajn vesmírnu bitku a potom som očakával klasický tréning Rey, ostatní, že budú klasicky zachraňovať infiltráciou situáciu a že sa možno na konci zase pobijú nejaké väčšie postavy. No ono sa dej za každým vyvíjal hodne nečakane a pár zvratov ma hodne zaskočilo. Proste som taký vývoj vôbec neočakával a to je dobre. Vydali sme sa konečne novými nečakanými cestami, mladé postavy sa pekne posunuli ďalej, nejaké staré ubudli (ale aj tu také čo som nečakal). Za mňa super. Tentokrát som mal šťastie na lepšie kino s dolby a to umocnilo skvelý audio-vizuálny zážitok. Prostredná časť mala pár hluchým miest, ale inak som hodne spokojný a neostáva mi nič iné, než počkať dva roky na pokračovanie. ()

biergof odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování výnosné značky Star Wars je již druhým dílem pouhý recyklát a vykrádáčka sama sebe. Umírání ,tehdy, zásadních postav pro navázání empatií a nostalgie... To je hollywoodsky trapná fraška. Je až vtipné, jak se těšíte na návrat legendy po třiceti letech a tvůrci jí nechají chcípnout jak Bělohrádek psa. Ano, je to skvěle natočené, je to drahé, vždyť je to Star Wars! Ale již pouhá značka, jelikož příběhově je to prostě sračka! ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

A já si dovolím dát 5*. Jsem překvapen, ohromen a potěšen. Směr, kterým se to celé začalo ubírat není vůbec marný a já doufám, že v podobném duchu pojedeme dál. Všude slýchám o nedostatku invence. No, řekněme si na rovinu. Nedostatek invence by také mohlo být naprosté dodržení knižních podob pokračování beze změn. Které, byť požehnány Georgem Lucasem, nemuseli být tím pravým pokračováním. SW kánon patří filmu, a to prostě platí. Ale zpět k té invenci. Nedostatek by také mohl být kopírováním předchozích trilogií. K čemuž samozřejmě došlo, a to převážně v předchozím Síla se probouzí. Ale tady? Tady se příběh vyvíjí, mění, dochází k možným odklonům a připravuje se půda pro vedlejší dějové linie, které by se mohly odehrávat v sérii SW Story. Krom toho je to film, který už samotným pojetím poněkud vybočuje z toho, na co jsme si za ta léta u SW zvykli. Postavit známé charaktery do takových pozic, ve kterých se zde nacházejí mi přišlo naprosto v pořádku. Aspoň proběhlo nějaké překvapení. Že je film předvídatelný? Ano. Je. A, který z dílů nebyl? SW byl vždycky směřován k světlé straně a vždycky to končilo aspoň nějakým malým vítězstvím (až na III. epizodu, tam se o drobných vítězstvích moc hovořit nedá). Vizuální stránku už hodnotit nemusím. Naprosto famózní scenérie. Co se týče nováčků, mám pro ně jen jedno. Dobře se rozvíjí. Konflikt temné a světlé strany je z nedostatku vůdčích osobností zřejmý v obou zástupcích síly a jejich pohnuté chování, které se neustále pohybuje na hranici světla a temnoty je jen dalším logickým krokem v nastoleném dějovém sledu. Právě tohle chci v pokračováních vidět. A díky tomuto filmu se přesně k těmto problémům můžeme přiblížit. Nepovažuji to za nejlepší díl, ale rozhodně ani nejhorší. May the force be with you. ()

Franche 

všechny recenze uživatele

!! KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY !! Pro mě hodně rozporuplné. Vyjmenuju x perfektních okamžiků a zároveň stejný počet totálních zbytečností. Myslím, že o letící Leie ve vzduchoprázdnu se bude mluvit hodně dlouho a to bez ohledu na to, jaké měl režisér skryté poselství. Velitelka a respektovaná žena letící uprostřed vesmíru jako podělaná Mary Poppins. Neskutečně počítačový Yoda. Mě zcela lhostejná Rey a celý její osud. Zápletka hledání borce s květinou, která neměla pro vývoj příběhu žádný význam a jen nás obrala o přibližnou hodinku času. O zcela easy peasy lemon squeeze smrti nejvyššího z nejvyšších ani nemluvě. Naopak bych vyzvedla charakter Kylo Rena. Herecky zmáknuto na jedničku a vzhled, ať se nám to líbí nebo ne, perfektně sedí k charakteru. Kylo je frackoidní výrostek, kterému se jeho ,,šéf” neustále vysmívá. Hotový děda Anakin. Naprosto perfektní byl i závěr s nečekaným rozuzlením a nádhernou scenérií solné planety. Fakt, že zcela nevytrénovaná Rey pohne všemi balvany jak hrachem si odůvodním tou surovou force. Za mě se ale neudálo nic, co by se neudálo už v epizodě 7 a i kdybych neporovnávala s ostatními díly, jelikož nejsem mega uktra skalní fanda, který zdraví kámoše pozdravem Nechť tě síla provází, u mě epizoda 8 nijak extra neustála ani jako samostatný film. 3* jako průměrná popcornová megalomanská zábava. Za ptáčky 0,5* nahoru ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Superman Leia, kasíno, otravná asijská postava, zničený Luke, promarněný Snoke, cheesy hlášky, nevtipné vtipy, občas i vtipné vtipy, otravný nácek, jedna nelogičnost za druhou, spousta podprůměrných bitev, zmatek, zbytečné konverzace, naprosto okopírovaná pětka. To je asi tak všechno co je na tom špatně. Co je na tom dobře? Zemřelo pár otravných postav, i když jich mohlo zemřít mnohem více, některé scény byly i celkem vtipné a seděly tam, byla tam jedna celkem fajn bojová scéna, Kylo není už takový kokot, jako byl předtím (ale pořád to je kokot) a hlavně to mělo fenomenální efekty. Ale to mi fakt nestačí. Já chci pořádnou vesmírnou bitvu, chci pořádný vývoj postav, chci dobrý souboj s lightsabery (i když souboj s vibročepelemi byl celkem pěkný) a hlavně chci aby se na tohle už vysrali a buď to dali schopným scénáristům a nebo udělali Starou Republiku (a dali to schopným scénáristům). Ještě jsem zapomněl zmínit zvířátka. Ta byla pěkná, za ty palec nahoru. ()

Armageddon 

všechny recenze uživatele

Môžem povedať, že po pozretí filmu v kine prevláda u mňa sklamanie. Nepodarilo sa tvorcom nadviazať na celkom podarenú siedmu epizódu. Asi čo mi najviac vadilo na nových vojnách je trochu veľa humoru vzhľadom na žáner. Ďalej obrovské sklamanie je pre mňa samotný vývoj postáv. Rey podľa môjho názoru dostala žalostne málo priestoru a je to cítiť. Finn a Rey si zaslúžili viac spoločných scén. Najlepšie časti filmu bola prvá sekvencia, bitka medzi Prvým rádom a Odbojom a neskôr zničenie lodi Snokea Haldom. ()

BrianMorello odpad!

všechny recenze uživatele

Komentář schválně píšu po delší době od kina, abych trochu vychladl, ale upřímně čím víc nad filmem přemýšlím, tím více mě sere, a kdybych tu měl vypisovat každou stupidní scénu, byl by to můj suverénně nejdelší koment. Už u úvodního létajícího popisu děje jsem se musel začít trochu ošívat a říkal jsem si, jestli si správně pamatuju konec sedmičky (kterou jsem si pustil těsně před projekcí). Johnson mi totiž přijde, že sedmičku moc nemusel a tak si vše upravil od znova podle sebe. Něco jako.. „Jo tak ty si chtěl Abramsi s touhle postavou udělat tohle - seru na to, já si to udělám takhle. Jo tak ty sis připravil půdu pro tohle - seru na to, já udělám tohle.“ Naprostá nekonzistence a já nechápu jak to mohl někdo z hlavounů odklepnout. Všechno co Abrams v sedmičce vybudoval je tu tak necitlivě pošlapáno a odpovědi na otázky jako kdo jsou rodiče Rey, nebo kdo je Snoke jsou naprosto hozeny do koše. Asi na ně nebyl čas. Tohle je ten nejdelší film v sérii a nestane se v něm téměř nic. Jsou dvě hlavní linie. V první Rey na začátku trénuje a na konci bojuje (toť vše) a v druhé jsou rebelové pronásledovaní vesmírem Prvním řádem a snaží se je setřást (toť vše). K tomu připočtěte naprosto výplňovou podzápletku s Finem a Rose, která je o ničem již od začátku, a když pak zjistíte, co měli rebelové skutečně v plánu je jejich příběh už úplně o hov.. ničem. Tohle tvoří zhruba 95% děje, který se navíc odehrává během několika hodin maximálně dnů a začíná víceméně po konci předchozího filmu. Tudíž víc než regulérní epizodu mi to celou dobu připomínalo dodatek (DLC) k epizodě 7. A to je u nejdelšího SW filmu docela problém. Navíc jako bonus máme to „privilegium“, že jsme celou dobu ve tmavém vesmíru, nebo na zamlženém ostrově (film neobsahuje snad jedinou opravdu světlou scénu), a až na samotném konci se koukneme na nějakou novou planetu. A jestli si říkáte, že to aspoň nebude kopírka starých dílů, jako byla epizoda 7, tak taky smůla. Film vykrádá staré díly úplně stejně. Celou dobu jsem si říkal, aspoň, že tu bitvu na zamrzlé planetě Hoth nevykradou.. načež přišlo velké finále. LOL. Obrovské zklamání. Naštěstí ho však necítím sám a můžu můj vztek sdílet s mnoha dalšími :) viz. zde: https://www.youtube.com/watch?v=cL5oCP0VIEI ()

Ravenus 

všechny recenze uživatele

Takhle vypada Disney takeover! Multikulti zamereny na celou planetu, akorat chybej Indove, ale ty nemaj prachy na kino, tak proc je tam cpat. Spousta scen jenom pro deti. Logickejch der mraky, kamikaze ship tomu veli, klise jedno za druhym, zaporaci slabosi. Super CG a par scen, tot vse. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se nám to tady v tom happy hodnocení zvrhlo, ale vězte, že to zas taková petelice není! Já dokonce v první půli(ta ukrutně zdlouhavá utahana scéna na ostrově) v kině vytuhl, což se mi u SW nikdy nestalo. Bejt ten film vo půl hodky kratší, tak cajk, takhle prostě 3 hvězdy za 65% ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trošku strach z toho, co na mě vyhřezne z plátna, ale mé obavy byly tentokráte liché. S naprostým klidem normálního fanouška Star wars říkám, že to byl konečně plnohodnotný nástupce staré série. Tento díl se mi líbil mnohem více než předchozí (pro mě zcela chaotický a nevyvážený) filmek Síla se probouzí. Rian Johnson vsadil na riskantní scénář a trošku provokující vyprávění příběhu. Povedlo se mu zajistit nábor nových (mladých) fanoušků a zachovat si tvář, či nedejbože i uspokojit mnohé stařešiny (včetně mě). Krásně jednoduchý děj, u kterého se člověk pěkně odreaguje – tím mám na mysli, že se hned neztratíte v zápletce a nejste nuceni si pamatovat 20 jmen a dějových linek. Adam Driver (nástupce Darth Vadera) konečně nevyznívá jako teenager co zrovna dostal zaracha a zlostně si hraje se svým mečem zavřený v pokojíčku (na rozdíl od Síla se probouzí). Dostal větší prostor a hravě zvládl dvojakost svého temného charakteru. Řekl bych, že to zvládl lépe než sám Darth Vader. Daisy Ridley též zvládla vše na jedničku a síla ji zjevně v tomto díle provází. Hvězda dolů za Phasmu a Snokea – nějak jsem nepochytil, proč tam vlastně jsou. Byli nadbyteční jako Lucie Bílá na koncertu Rage against the machine. Asi někdo stříhal a stříhal, až z nich zbylo 90 sekund nutného zla. Je jasné, že jaterní skvrny herců z legendárních dílů IV,V,VI musí nahradit při restartu někdo s mladší pokožkou, abychom se na film stále dívali se zalíbením. Říkám si tedy, proč ne? Zablokovaní hateři atˇ si klidně doma leští svého Hana Sola, či princeznu Leiu (evidentně mám na mysli figurky z poličky) a vzpomínají na své dětství. My ostatní se budeme těšit na další díl v tomto duchu. A kdo chce něco jiného, pak jedině Kurosawu a Sedm Samurajů. ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Star Wars mám rád, i když to pro mě není sága, kterou bych vyloženě miloval. Star Wars: Poslední z Jediů pokračuje v tom, kde začala Síla se probouzí a to v předávání žezla novým hrdinům, kteří by měli být těmi, kteří oživí vesmírnou pohádku o souboji dobra a zla pro další generaci. A právě celé to obrození poplatné dnešní době mně na tom vadí nejvíce. Hořkou příchuť přítomnosti korektnosti a feminismu korunují pro mě naprosto nesympatičtí herci, se kterými se mám prostě problém ztotožnit. A to je problém, protože bez toho si zkrátka nemůžete užít žádné dobrodružství. K čemu jsou velkolepé vesmírné bitvy, či příjemné pomrkávání na fanoušky, když se jeden z hrdinů vrhá vstříc smrti pro vyšší dobro a vy doufáte, že to nepřežije. Největší naději vkládám do Kylo Rena, který se jako postava vyvíjí zajímavým směrem a i jeho představitel Adam Driver, snad i díky jeho hlubokému a průraznému hlasu, dokáže postavě dodat určitou sílu. Bohužel mu zatím scénaristé nadělili roli malého kluka, který je neustále ponižován a školen. Star Wars by si zasloužil úkrok stranou a jako zbožné přání se mně jeví přání kluků z MovieZone Live! o eRkovém zpracování této pohádky. Jenže to Disney studio nikdy nedopustí a proč taky, když jde o značku, která v sobě pořád skrývá pořádnou hromadu kreditů. A kredity pořád stačí. Horší tři, po druhé projekci dvě. ()

nicneznam 

všechny recenze uživatele

Uz pisu komenty jen kdyz me neco uchvati nebo nasere. Nove star wars jsou to druhe. Nekonecne nudne, ubrecene, ale bez emoci, hloupe, bez spetky napeti nebo pamatne sceny. Klidne bych odesel v pulce filmu a bylo by mne to jedno. Kdyz srovnam treba jen s Rogue One, tak ten rozdil je nekolik trid. Mam rad novou trilogii a i starou dokazu ocenit, celou kolekci jsem si poridil na blu ray, plus poridim rogue one, ale tohle k tomu rozhodne dokupovat nebudu. Ostuda star wars. A predesly dil to same. Na poslendi dil do kina mozna jen pokud me presvedci ukazky, ale spis se tomu vyvaruju. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Luke smetává smínko z ramene a ze Star Wars se stává komediální blockbuster, plnej nevysvětlitelnejch jevů. Ano, efekty na jedničku, ale příběh skákačka - moc mini příběhů místo jednoho velkýho, promakanýho, 10 let předem vymyšlenýho, jak za Lucase. A teď bych z tohoto komentáře udělal rád monologovou debatu: Proč flotila First Order nezničila Resistance ship HNED? Na co čekala? Kdo je Snoke a kde se najednou vzal? Týpek ve vězení (Del Toro), co tam ležel.. Proč čekal na uvěznění Finna? Proč nevstal a dávno si tu celu neotevřel sám? Nebo jak se sakra Leia dostala po výbuchu vesmírné lodi zpět na ní, aniž by při tom neumřela? Jaktože hologram Mistra Yody mohl praštit holí do hlavy Luka? Nebo když běželi koně městem a proskakovali zdma.. To byly zdi snad vyrobené z papíru? Aby ses stal jediem, musíš se jím učit a trénovat, což Luke s Rey moc nedělal, nebo max jednou. Narodíš se jako “force sensitive”, ano, ale to z tebe nedělá jediho. Ani Luke či Anakin toto nedokázal. Kylo je tedy poslední jedi? Nebo Rey?? :D Proč Luke Skywalker vlastně musel zemřít? To se teď zbavují všech důchodců? Na ostrově Luke použil dlouhou tyč, aby se dostal přes moře na skálu.. Tak si řikám: “hustej prostředek na přemísťování, to chce skillz!” A pak ji najednou vyndá z vody a začne s ní lovit ryby - zbytečný. Já nevím, jsem z posledních Star Wars furt mimo.... Ale aby se ze mě nestal totální hnidopich, musím i spoustu věcí pochválit. Moc se mi líbilo studio, grafika, kostýmy, odkazy na staré SW, veškerá ta zvířatka byla roztomilá (Vulptex alá Crystal ice dog/fox, Fathiers alá space horses, Porgs ala plyšáci s velkými oči), a hudba byla také famózní! Star Wars si stále zanechávají kvalitu, ale štáb se pohybuje po tenkém ledě, tak pozor, aby se z posledního dílu trilogie nestal ledový propadák. 69% ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama