Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Výnimočný film, ale len tým ako prácne, dôkladne a občas až samoúčelne ide proti diváckym očakávaniam. Mám rešpekt pred Johnsonom a jeho snahou nestavať na základoch predchádzajúcich dielov a kopírovať čo najmenej. Páči sa mi jeho pokus o zrelativizovanie sily i okatá snaha vybudovať niečo nové, svojské. Ale práve kvôli týmto pokusom nemá scenár šancu fungovať naplno a film tak nikdy úplne nebaví. Jedinou zaujímavou líniou je vývoj vzťahu Rey/Kylo ( k nej sa viaže aj najprekvapivejší a najlepší zvrat filmu so Snokeom) a jedinou, vnútorne fungujúcou a dobre zahranou postavou, je práve tá Driverova. Technické parametre úchvatné, ale charakterizácia postáv a ich casting tragédia (Ridley, Isaac, Boyega a obzvlášť Gleeson). Tuctový blockbuster. ()

Ondr0n 

všechny recenze uživatele

Poslední z Jediů! Nejlepší díl Star Wars! Zprvu jsem si říkal, jestli je režisér a scénárista, který má za sebou pouze tři celovečeráky, vážně dobrou volbou pro SW. Avšak potom, co jsem se podíval na Loopera jsem pochopil, proč zrovna Rian Johnson. Pochyby vystřídalo velké očekávání. Bál jsem se, že mi právě mé očekávání film nakonec zkazí, ale TLJ jej několikanásobně překonal. Nechápu jak je to možné, ale ten film mi zkrátka sedl snad úplně ve všech ohledech. Příběh je zajímavý, hraje si s očekáváním diváka a nostalgie už je jenom hezký doplněk. Po odchodu z kina jsem si sice uvědomil pár logických chyb, jako např. proč Hux nevyšle nějaké ze svých lodí do hyperprostoru, aby obklíčili unikající křižník odboje, ale dobrý pocit z filmu mi to nezkazilo. O hudbě Johna Williamse se snad nemusím ani zmiňovat, ta byla boží jako vždy. Co se vizuálu týče, tak tady je to v rámci SW opět první místo. Triky, kamera, kostýmy, rekvizity, všechno je prvotřídní. A Mark Hamill hraje jako bůh! Můj nejlepší kino-žážitek! ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí kolem mě si odplivne, když vyslovím jméno tohoto filmu, a nechápu proč. Důstojné zakončení a rozloučení s Lukem, ve scénách, kde režisér záměrně přidal na napětí je to znát, stejně tak je to s občasným volnějším tempem. Jediná vada na kráse je záporák Snoke, který tam vlastně ani nemusel být, myslím že kdyby Kylo Ren velel prvnímu řádu už v Abramsově zpracování, bylo by to jedině dobře. Celkově jsem však spokojen a na devátý díl určitě zajdu. ()

BFG2000 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné. Od začátku, do konce. Nuda, nelogično, trapno... Hrozný výběr herců, trapné scény, trapné dialogy. A aby toho nebylo málo, musel jsem se na to dívat s naprosto otřesným českým dabingem (zejména Daisy Ridley fakt stála za to...). Naprosto nechápu tak vysoké hodnocení. Nebudu dávat 3, 4 ani 5* jen proto, že je to Star Wars nebo že tam uvidím světelný meč (byl tam vlastně?). ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Proboha, kdo spáchal ten scénář? Kostra patrně dobrá, tuším, co bylo záměrem, ale ten výsledek? Celou dobu tam úplně zbytečně pobíhá nějaký černoch s tou holkou ze Scooby-Doo, a ať vymyslí co vymyslí, vůbec, ale vůbec nic se jim nepodaří. Maximálně napáchat škodu. Nehledě na to, že celé to jejich pinožení nemá na děj vliv (pokud pominu, že přitáhli Benicia, což je asi nejlepší postava z celého filmu, má tam pár minut, ale ukradl si to pro sebe luxusně). Luk i Leia vypadají, že by tam raději vůbec nebyli, záporák je polytraumatizovaný EMO a ta slečna ze správné strany Síly se sice snaží, ale dohromady nemá, co hrát. Potěšila Laura Dern, ale zase - scénárista ji nechá dobrých pět minut čekat na smrt, kdy u toho smutně sleduje genocidu svých soukmenovců, načež se pak rozhoupe a své čekání ukrátí. Což mohla udělat rovnou. Prostě blábol. Celé je to nepovedený blábol. :( ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Oproti epizodě VII obrovský posun. Ta mě totiž tak moc zklamala, že sem vůbec uvažovala jestli dám té další šanci, ale po vskutku zdařilým kousku Rogue One si tenhle zážitek vůbec nevyčítám. Narozdíl od minula, kdy mě postava Kylo Rena nijak nenadchla, musím mu tady přiznat solidní záporácký charisma. Jinak i slzička mi ukápla, takže nakonec spokojenost. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Scénař: 100 minut vesmírné "naháněčky", proloženými filozofickými kecy + 30 minut schovky v jeskyni. Jako bonus - kreténská a NEUTICHAJÍCÍ hudba k nasrání. Fanouškům stači opravdu málo. ()

sigin21 

všechny recenze uživatele

Po dalším shlédnutí jsem musel snížit hodnocení a od odpadu mě dělí jen produkční kvality snímku. Tenhle z prdele vycucaný scénář, který sám mistr Rian vytvořil a pohřbil tak načrtnutý dějový oblouk ze sedmičky, je něco tak neuvěřitelně stupidního (celý Canto Bight, Holdo a její "master" plan, Luke!!, atd. atd.), že mi nezbývá než věřit v to, že Rian ve skutečnosti celé Star Wars tajně nesnáší a rozhodl se celý vesmír pohřbít. No, skoro se mu to povedlo, klukovi jednomu ušatému. Well done! Nebudu tady psát, čím vším to poslal do kopru, protože bych se upsal k smrti a na youtubu se toho stejně válí hromady. Jen mě děsí místní všeobecný jásot. To, že film boří zažité (a fungující) mantinely vesmíru Star Wars z něj ještě automaticky nedělají veledílo, vzlášt když to dělají extrémně necitlivě a bez rozmyslu. Fuck you Riane!! Fuck you Disney!! ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší díl z nové trilogie a je velká škoda, že nezůstalo pouze u dvou dílů. Rian Johnson nepraktikuje pietní přístup jako jeho kolega Abrams, umí do toho šlápnout a nebojí se riskovat. Občas to vyjde, jindy ne, ale co - výsledek je odvážný a zábavný. Poslední z Jediů jsem si pustil během pracovního týdne, o půlnoci, pár hodin před předpremiérou závěrečné epizody. Film mě natolik bavil, že jsem "nepauzíroval" a vydržel až do tří hodin ráno. Takže po zásluze plný počet! ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

Přes všechnu tu kritiku kolem, jde o nejtradičnější Star Wars film od klasické trilogie. Nádherné designy, práce s vizuály, meditace nad podstatou Síly, krátké časové období během kterého se děj posune, budování nových světů, humor, herecké výkony, široké spektrum postav, myšlenkové téma atd. - prostě vše, co Star Wars film má mít. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ja som sa v Star Wars už dávno stratil. Musel by som to celé vidieť po poradí, lenže na toľko ma to nezaujalo, aby som toto podstúpil. Takže neviem ako si stojí republika, alebo čo je s Lukom Skywalkerom, či kto je Snoke, viem len či ma to bavilo alebo nie a či boli efekty vydarené. Mám ale slabosť pre holenné kosti slečny Daisy. A áno, efekty boli vydarené. Nie som skalný, prepáčte. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Opravdu s divím, že má tenhle paskvil tak vysoký hodnocení. Asi to je tím, že jsem nikdy nebyla Star Wars fanoušek a poprvé je viděla až v dospělosti. Film je plný přešlapů, nesmyslů, chyb a je k uzoufání nudný. Bomby, co ve vesmíru padají dolů, honička korábů ála O.J. Simpson, absence radarů (fakt si nikdo nevšiml, že do/z lodi vyjela lodička?), záhadný výbuch jinak dokonale chráněného korábu atd. Dehonestace Luka v přímém přenosu a posledních dobrých 15 minut film nezachrání. Za to je ta jedna hvězda. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dizajnovo, umelecky a aj efektovo tá najlepšia časť z celej ságy. Okrem dĺžky ako takej nemôžem tejto časti vytknúť nič, obsahuje totiž všetko čo si môže aj fanúšik aj prvotný divák priať: epické scény vesmírnych bojov, trošku politického tliachania, štipka vtipu, bojové scény na vysokej úrovni, gagy ala Star Wars, pastva pre oči, podmanivá hudba, prvky nostalgie ale aj nové nápady. The Last Jedi posunul SW do novej éry a položil latku tak vysoko, že zaklincoval 9. časť bez zľutovania. Veľmi podceňovaný a prehliadaný počin. 95% ()

departed 

všechny recenze uživatele

Nevím sice proč to mělo dvě a půl hodiny, ale musím uznat, že to uteklo jako voda a přísahám, že ani jednou jsem se nepodíval kolik zbývá času do konce. První wtf scéna přišla teda asi už ve dvacáté minutě či co - a to sice Luke dojící jakési monstrum s následným loknutím si - a bylo jich tedy hned několik, ale jako celek takový to byla adekvátní podívaná. Momentálně hraju Star Wars Jedi: Fallen Order, tak jsem byl v náladě si pustit další díl v pořadí, jenž jsem ještě neviděl a ono to tomu dost pomohlo. Jasně, je to stále pohádka a v pohádkách bývají věci kolikrát přitažené za vlasy (tady s tím nešetřili) či občas i dost cringy, ale v Last Jedi to bylo tak nějak krásně vybalancované, že se nad tím dalo mávnout rukou bez jakéhokoli většího rozhořčení. Tentokrát ani nevím, jestli se mi koukalo lépe na lightsabery či Daisy. Tak roztomilá. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Opět tu jsou po roce Vánoce a pro filmové fanoušky to znamená jediné - Star Wars jsou konečně tady! A tenhle rok se sakra povedly. The Last Jedi je diametrálně odlišný od ostatních Star Wars a rozhodně to není sázka na jistotu, jako to bylo u Force Awakens. Johnson skvěle rozvíjí dál postavy - hlavně tedy Rey a Kylo Rena. Akční sekvence jsou boží, humor funguje tak, jak má, skvělý vizuál a posledních 30 minut je prostě awesome!! Pro mě jedny z nejlepších Star Wars a moc nechápu všemožné internetové rýpaly, co jsou už jenom po pár leaknutých střípcích příběhu nasraní, že je The Last Jedi trash. U Force Awakens většina nadávala, že Abrams nepřišel s ničím novým, u Rogue One, že to je zbytečný film a když se teď Johnson pokusí o něco originálního a povede se mu to velice dobře, tak je to opět špatně? ()

Pravek007 

všechny recenze uživatele

!Spoiler! Mám pocit že dnešnímu Hollywoodu drasticky chybí scenaristé a pak jsme svědky autorských filmů, jako tomu bylo i tentokrát. Ačkoli se prý oba díly točily současně, nedokážu se zbavit pocitu, že Poslední z Jediů žehlí chyby a fanouškovské výtky z dílu předešlého. Každopádně J.J. Abrams se po scenaristickém propadáku a kasovním trháku tentokráte podílel jako producent a režii i scenář přenechal Rianu Johnsonovi. Ten je sice odvážnější než Abrams, ale možná zase až moc... A tak jsme svědky toho, že hlavního mocný záporák Snoke je zabit, aniž bychom se o něm za ty dva díly aspoň něco málo dozvěděli... Hold za George Lucase se náhrada bude hledat jen velmi těžko, ale Disneymu tohle stačí. Hlavně že to vydělává. ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele

Sice mi to místy připadalo ve stylu: "Pojďme udělat něco, co nebudou vůbec čekat! Fajn, tenhle WTF moment se nám povedl, pojďme tam hodit další...", ale jinak musím připustit, že se mi to líbilo mnohem víc než sedmička a i některé ty překvapivé momenty byly celkem dobře vymyšlené. Uvidíme po druhé projekci. Hlavně jsem zvědavý, jestli ta jedna dějová linka je opravdu tak strašně zbytečná, jak mi to připadalo nyní (z hlediska dopadu na příběh), a zda některé pasáže nebudou po opakování nudné. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama