Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

Spacestone 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, byly tady díry a né zrovna nijak malé. Ale vůbec mi to film nezkazilo, protože když jsem viděl 7. epizodu, která mě totálně vyděsila s tím, že všechno zůstane při starým a všechno se bude točit pořád dokola. A nakonec zjistíme, že celá sequel trilogie byla úplně k hovnu a vznikla jenom jako remake original trilogie, pro malý haranty, kteří si libujou jenom v CGI efektech a děj jde nějak kolem nich. Tak mě osmička mile překvapila, protože Rian celou mou nejistotu do mrtě rozsekal a směr kam se upírá svět SW, poté co do kin přišel The last jedi, je úplně jiný, než jak to vypadalo v The Force awakens. A hlavně mě Johnson potěšil tím, že se zbavil zbytečných věcí ze starých Star Wars a šel úplně jiným směrem, hlavně úplně novým směrem. To jestli je ten směr dobrý se dozvíme až v roce 2019, do tý doby musíme jenom doufat, že se tam neobjeví všech fanoušků oblíbená postava Jar Jar Binks;-) ()

eSakk 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Star Wars, ale kdybych jím byl, tak bych se za tuhle píčovinu styděl a asi bych spáchal atentát na svojí sbírku vesmírnejch lodiček. ()

stepanhalama 

všechny recenze uživatele

I po dalším zhlédnutí musím říct, že se jedná o jeden z nejlepších, nejtemnějších a nejšokovanějších Star Wars ze všech. Bylo to jiné než ostatní epizody. Bylo vidět, že Johnson experimentuje a ukazuje nám hvězdné války z trochu jiného úhlu pohledu. A to se mi na tom líbilo. Škoda té kritiky lidí, kteří mi připadají, že moc neví co chtějí: The Force Awakens byla podle lidí kopírka originální trilogie a Last Jedi zase neměli se Star Wars nic společného. Tak co ti lidi chtějí? ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Už toho je nějak moc a začínám se v tom ztrácet. Sedmá epizoda, osmá epizoda, do toho Rogue one a já už nevím kdo je kdo, kde je kde a co je co. Rozpolcený záporák působí jak puberťák, který dělá naschvály a hraje si na drsňáka, navrátivší se Lukáš by zasloužil akorát tak jednu mezi oči a těch nových hlavních postav začíná být až příliš. Ach jo, vypadá to, že celá slavná sága jde pomalu a neslavně do kytek. Výsledný dojem naštěstí zachraňuje jako vždy perfektní vizuál, ale už to nějak přestává stačit. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Znáte tu pohádku jak Temňáka obrací silný běloch (netemná strana síly)? Já ji znám a zná ji i Walt Drsný, co ji od Lukáše na fair tradu koupil. A musím říct, že je svým způsobem umění vměstnat do dvou a půl hodiny příběh deseti dní (víc od konce prvního/sedmého dílu do konce tohodle nemohlo uběhnout) plných útoků, útěků, úmrtí a zvratů a přitom i poměrně skalního fanouška docela nudit nijak neposunutým dějem, nijak originální silovou zápletkou, nijak záživným rozjímáním na skalním výběžku a nijak logickým černoasisjským mezilodním questem. ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Zasloužený 4hvězdy. Příběh není originální a snaží se kopírovat 4-5-6, spis 5, no a co? Jo a Daisy je fajn! ()

Drtikol9 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem nebyl tak moc zklamaný filmem. Z kina jsem odcházel s pocitem, že Star Wars tímto filmem zemřely a jen nevěřícně jsem kroutil hlavou a doufal, že mi pustili špatný filmy. Rian Johnson byl velice špatná volba a myslím si, že J.J. Abrams měl režírovat celou trilogii. Ne nadarmo se mu za 1,5 roku od premiéry začalo mezi fans přezdívat "Ruin" Johnson. Film jako takový nemá hlavu a patu, všechny postavy se v něm chovají naprosto nelogicky - Poeova vzpoura na Rebelské lodi, Lukovo degradování na zbabělého poustevníka, výlet do Kasína, který zabil 1 hodinu filmu a vedl naprosto k ničemu! Dozvídáme se, že Rey je vlastně nikdo, Snoke je nedůležitý, tak ho hned odpravíme a Luke se po jeho absenci v přechozím díle nedožije ani dílu dalšího. Už vlastně jen čekám koho nechají umřít v EP9. Chewieho? Landa? Jediné pozitivum filmu je vývoj postavy Kylo Rena, který se z ufnukaného teenagera stává silným vůdcem. Doufejme, že Abrams alespoň trochu napraví tuto pohromu dalším dílem. Hodnocení 2/5. ()

Riziko 

všechny recenze uživatele

Pojebte sa. Mal by prísť Frank Murphy a scenáristovi tohoto sračkového filmu prehodiť hlavu cez skurvenú stenu. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě nedotažený. Nebo by mohl být o půl hodiny kratší, forma docela vítězí nad obsahem. Stejně jako Epizodu VII to dost zachraňuje úchvatná hudba génia Johna Williamse. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

7/10. Je pravda, že je to asi nejslabší díl, který je zároveň i nejdelším dílem, což si myslím, že mu paradoxně škodí. Přesto ale nechápu ten hejt, co se na to snesl. Myslím, že se stále jedná o celkem kvalitní dílo, které dokáže zabavit. Jak říkám, největší nevýhodou podle mě je, že film trvá 2 a půl hodiny, čímž se logicky nevyhne nudnějším pasážím, bohužel. Na druhou stranu, krásně se na to dívá, co se triků týče, ale to by měla být samozřejmost. Jsem zvědavý, jak dokáže J. J. Abrams ukočírovat velké finále, které bude bezpochyby patřit k nejočekávanějším v historii kinematografie. Doufám a věřím, že si s tím poradí na jedničku a že po zhlédnutí poslední epizody budeme všichni oddělaní, jak super podívaná to byla. Karty na to má rozdány zajímavě. ()

Henrinity 

všechny recenze uživatele

Je dobre že sa podarilo znova ten film odlíšiť od zvyšku ságy, omnohom drastickejším spôsobom ako TFA. Je tu niekoľko kontroverzných zvratov a o ich zmysle sa dá diskutovať a hádať velmi dlho. Trebars Lukov vývoj berem a príde mi veľmi kvalitný, ružová pani tak pol na pol a casino heist vyzneje do prázdna. Ale znova je to pre Star Wars 5*. Pretože Luke, Rey a Kylo teda ich predstavitelia tu rozpútali nádherne napísane drama, s fantastickymi zvratmi posuvajucimi a menacimi kontext celeho príbehu ktorý svojou symbolikou obsahuje veci, ktoré bavia, filozofuju a doplňaju naše životy už od roku 1977. O nich to je, na nich pada pozornosť. Tento film obsahuje nejednú scénu, ktorá sa dá radiť k vrcholom ságy. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek,takže za mě průměr,bohužel si už moc nevybavuju souvislosti z předchozích filmů,je toho už moc! ()

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele

Po ABSOLUTNĚ úžasný sedmičce The Force Awakens se všechno rozpadlo ve velkém. Rian Johnson přišel na scénu a Kennedy ho nechala si nejenom celý film zrežírovat, ale zároveň ho napsat úplně samotného. A já s jeho režií vůbec problém nemám. Sám totiž v jeho jiných projektech dokázal, že je hodně schopný režisér (Ozymandias, Knives Out). I ten scénář není nějak špatnej. Problém je ten styl, kterým ty Hvězdné Války pojal. Všechno, co Abrams představil a rozjel mu tady Johnson totálně zadupal, spálil, snědl a vysral do už tak rozesraného hajzlu jménem DYZNY STÁR VÓRS KÁNONU. Vůbec nepochopil postavy. Ale jakože vůbec. Luka, Huxe, Rey a Finna zejména. Snoka wastenul asi tak, jako já wastuju školu. Podobně dopadl legendární Ackbar. Přišel s novými, naprosto otřesnými postavami, Holdo a Rose, které bych vyměnil za toho Jar Jara každý den. Jediní, kteří se vyhnuli absolutně dopičepéramrdající kastraci, jsou Poe a Kylo, který naopak dostal ještě větší hloubku, takže palec nahoru za to i guess. Taky se rozhodl hodně mrdat základní pravidla světa Star Wars a například stvořil fakt enormě dementující hovadinu zvanou Holdo mamrdnůvr. Po tomhle všem si řekl, že se to pokusí něčím zamaskovat. Tedy absolutně dechberoucím vizuálem a hmatatelnosti všehomožného. Epické je to jak hovado a probouzí to spoustu zajímavých myšlenek o síle. Krásně a bez zbytečností (čumím na tebe Filoni) to tahá z nostalgie. Emoce na 110%. Hudba jako vždy skvost. Neskutečně nádherně naleštěné hovno, které dokáže být i trochu chutné. 6/10 ()

ScarFace_V8 

všechny recenze uživatele

A co je sakra zase tohle?! Po hrozném Force Awakens jsem chtěl dát nové trilogii ještě šanci s tím, že ep. VIII dovysvětlí jisté díry. Kdyby The Last Jedi u mě uspěl, byl bych ochotný zvednout i hodnocení. ALE! Ruin Johnson měl zřejmě jiné plány. Takové, kvůli kterým mi přišlo naprosto zbytečné na ep. VIII vůbec chodit do kina a radši si pročíst každý spoiler, každou teorii atp. Tento díl jsem viděl teprve pár hodin před premiérou ep. IX (19.12.‘19), protože jsem na film byl pozván. Celé dvě a půl hodiny jako wtf?! Samozřejmě celý natěšený na účast Luka Skywalkera jsem i zde ucítil opravdu tvrdý pád na hubu! Obrovský hype kolem toho, jak je v příběhu jeho postava naprosto nezbytná a je absolutním postrachem impéria. NENÍ TO PRAVDA! Krom jedné úžasné scény tam byl Luke postradatelný asi tak jako další díl Žraločího tornáda. Celý příběh působil naprosto nelogicky jako třeba proč největšímu tahounovi rebelů neříct o našem skvěle promyšleném plánu že jo. Naprostá debilita s Porgy působila jako snaha o trapný dětinský humor. Nehledě na to jak debilně vložený je. Infantilnost tu čpí na každém kroku. Proč vážnou scénu, kterou bych mohl sledovat s klapačkou spadlou až na zem se slzami v očích neokořenit nějakým trapným momentem, o kterém si myslím jak vtipný je? A v klidu bych i pokračoval, ale na tenhle film je to vážně ztráta času. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Takže OK. Johnson si mohl odpustit Lein výlet do volného prostoru. Také bombardování (tj změna pozice bomby v prostoru způsobenou gravitací) ve stavu beztíže, nebo člověk v otevřené pumovnici ve vakuu, nebyly úplně moc dobré nápady. Hvězdné války si nikdy s fyzikou moc hlavu nelámaly ale tohle mě přišlo fakt už přes čáru. Jen tak mimochodem, všimli jste si třeba, že všechny vesmírné koráby plují prostorem s velitelskou kabinou "nahoře"? V jedné poloze? Jak lodě na moři? A jsou schopné jen tak zastavit pouhým vypnutím motorů? Mimo jiné. .... Tím ale výčet negativ končí a mě není úplně jasná ta hluboká nenávist k Poslednímu z Jediů ze strany skalních fanoušků. Rian Johnson zacílil svoji epizodu na starší, vyzrálejší publikum a několik motivů (konkrétně sociální, psychologický a ekologický) obestavěl kompaktním, funkčním příběhem. O něčem takovém si prequelová trilogie, nebo Abramsovy epizody mohly nechat jen zdát. To, co režisér především divákovy sděluje je, že disponovat sílou může každý. Ne pouze jedinci z vyvolených rodin. K tomuto tématu se vztahuje úplně poslední záběr filmu, který byl předmětem debat, co má jako vůbec znamenat. Dále si RJ bere selhání jako nosný motiv. Selhání, které vlastně probíhá napříč celou ságou a nikdo se nad ním nepozastavil. Zde selháním končí jednak kasíno heist-dějový oblouk, ale také je nosným prvkem proměny osobnosti Luka Skywalkera, potažmo Jediů obecně. Velmi mě bavilo, že Johnson z Luka udělal komplexnější postavu, tzn. ne pouze za každých okolností úspěšného hrdinu, který vlastně takto jde ve stopách svého otce. Anakin podlehl hněvu a dostal se na temnou stranu síly. Luke se pro změnu poddal studu a dostal se tak do absolutní izolace. Dále je hned několikrát během celého filmu kladen důraz na rovnováhu. Vlastnost, kterou člověk, resp. Jedi svými činy, svým konáním narušuje a deformuje. K tomu ještě jako bonus, režisér udělal z Adama Drivera daleko zajímavějšího antagonistu - ne pouze jasně čitelné zlo - a celý konflikt posunul do trochu jiné roviny. Pokud by si Abrams vzal alespoň trochu z myšlení Johnsona, mohla vzniknout obstojná završující trilogie. Ten je ale evidentně schopen jen ploše a neúčelně tahat a recyklovat staré motivy. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Než se podívám na poslední 9. epizodu, kouknul jsem podruhé i na tento díl, abych si připomněl co se tam vůbec stalo. Zjistil jsem totiž, že si z něj nepamatuju vůbec nic :D A taky mě překvapilo špatné hodnocení, které jsem tomu v roce 2018 dal. To přece nemůže být tak špatný ne? No a kupodivu bylo. Nejvíc mi asi vadily doslova otravné postavy a hlavně herci. A tak jsem po většinu filmu přemýšlel, kdo před natáčením vybírá herce, a kdo nakonec má to poslední rozhodující slovo, kdo řekne: Jo tuhle tlustou asiatku tam chci! Její polibek s funícím černochem na konci patří k tomu nejpodivnějšímu co jsem za poslední dobu viděl. Fakt nechápu tolik castingových omylů, u filmu takovýho formátu je to naprosto nevídané selhání. Tam musel zapracovat nějaký zkušený lobbista, který protlačil za provize svoje koně, jinak to není možný. Hraje tam celá řada lidí, kteří tam prostě nepatří jak vizuálně tak herecky, ať to vezmu přes Adama Drivera, Laury Dern, Tlustá Asiatka, ten funící černoch nevím jak se jmenuje, ale i Domnhall Gleeson v roli záporáka, a hlavně Carrie Fisher (absolutně zbytečně jí tam nacpali, je fakt otravná), no a Ford naštěstí zmizel v předchozím dílu. Samostatná kapitola je Mark Hamill, který ve všech svých scénách vypadá, jako že tam on, a ani ta jeho postava, vlastně vůbec nechtějí být! Pilot se pohybuje na tenké hranici kdy ho ještě snesu a kdy mě začne iritovat, naštěstí vždy na 20 minut zmizí takže nakonec ho vlastně hodnotím jako jednu z nejsympatičtějších postav. Samozřejmě kromě Ray. Už dlouho jsem v tomto směru neviděl tak nepovedený film. Děj filmu asi tolik hejtovat nebudu, i když je tam celá řada nesmyslných motivů, rozuzlení, příliš mnoho těsných úniků s naprosto směšným odůvodněním, až příliš mnoho deus ex machina scénáristických berliček, kdy už prostě nevědí jak dál, tak to vyřeší naprosto směšnou pomůckou, který snad nemůže věřit ani osmiletý dítě. Ale mě prostě připadá, že ta patetičnost do světa star wars vždycky více či méně patřila, tak mě to moc nepřekvapuje a nějak to skousnu. Ovšem je pravda, že tvůrci novodobé trilogie měli všechny možnosti světa přijít s jakýmkoliv novým příběhem, novými herci, a postavami, a nemůžu se ubránit dojmu, že téměř cokoliv by bylo lepšího než tohle. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Človek, ktorý mal na starosti casting, by si zaslúžil mať vajcia v zatiahnutom zveráku. Boyega nechutný herec, na ktorého sa nedá pozerať, číňanka otrasná, dosadená aby šikmáči chodili do kina a Daisy Ridley...škoda reči. Toľko rokov človek čaká, aby dostal takúto zbytočnosť, ktorú mažem z hlavy a vytieram z mojej zbierky SW. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama