Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

zissou 

všechny recenze uživatele

Ruin Johnson se tak moc snažil udělat to jiné, nečekané, snad umělecké.. až se mu podařilo zabít samotnou podstatu Star Wars - totiž blockbusterovou dobrodružnou jízdu, která v každém dalším momentu ohromuje a překračuje hranice očekávání diváka, ale nemusí u toho nutně šokovat, znásilňovat, znechucovat a dopouštět se totálních logických kravinců, jak je tomu v tomto filmu až moc často. Krásné obrazy a triky to nezachrání. Cítím, z toho problém s neukočírovaným režisérovým egem a je to fakt škoda. No ale pořád jsou to hvězdné války s Falconem.. takže dvě hvězdy a sbohem... ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Musím tedy říct, že jsem po žádném filmu netrpěl takovým pocitem zklamání a deprese jako po tomhle. Teď budu trošku spoilerovat. Jestli jsem to dobře pochopil, tak Luke Skywalker cvičil Bena Sola a vycítil v něm Zlo. Na základě toho ho napadlo Bena úkladně zavraždit, jistě podle rytířského kodexu. Když se mu nepovede, tak se Ben od něj odvrátí a stane se Snokeovým žákem. O.k., Skywalker udělal chybu, takže by se měl podle kodexu snažit ji napravit, ale ne on, který je jediný, kdo může porazit Snokea s Benem se sbalí a uteče do nejzápadnějšího koutu galaxie. Aby to dávalo větší smysl, tak po sobě zanechá mapu. Když se podle mapy k němu dostane Rey, aby ji vycvičil pro boj se Snokem a Benem, tak ji stejně tvrdošíjně odmítne. Opět se řídí heslem, když je někdo jediný, kdo může, tak musí. Připadá mi to jako vrcholně nesmyslná zápletka, která nemá logiku. Poslední Jedi je natočen zbaběle, sice se v něm tvůrci pokouší mít mnoho zvratů, ale je to celé takové ploché a bezkrevné. Má tam být i velké množství hrdinských činů, kterých je ale tolik a ještě tak podkreslené hudbou, čím se asi pokouší až citově vydírat diváka. A jako vrchol k mému smutku přidám jen to, když zabijou nasty mature admirálku. Jak jsem byl shovívavý v minulém díle, tady už budu velmi kritický a bojím se, že další díl už bude jen velký pompézní pohřeb. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem zarytej fanda celé ságy a taky pamatuju premiéry ještě těch gumovejch masek, tak se mi současná podoba disneystarwars filmů líbí a nebrblám kvůli nějakým twistům v ději. Co si budem povídat, jsou nezbytné, aby to celé nějak drželo už bezmála 40 let pohromadě… Takže vím, že byl nějaký Han Solo, co je to MiIlenium Falcon, proč je důležitý zelený jouda nebo nábojema opásaný pes, chodící po dvou. Proti později narozeným tak mám dneska výhodu, protože současníci, kteří začali koukat až teď, asi ty původní Lucasovy filmy nedají. A protože tvůrci současných SW filmů na osoby nebo děje těch minulých hodně odkazují a počítají se znalostí diváka, může to bejt časem pro ságu docela problém. Zkusil jsem si z nostalgie první dva kousky a prostě je nedám. *** No ale co ten Poslední z Jedi? Je to fakt podívaná, radost koukat na všechny ty kosmický lodě a planety a tak…A že jich je! A finální scéna je fakt megaepická a mám chuť jí vidět ještě několikrát. Rozhodně doporučuju. Celou sérii už od Síla se probouzí… Plnej počet ale nedám, protože na druhou stranu…když už se nedá člověk zabít ani tak, že ho bez skafandru vystřelíte do kosmu (ano, ožije) …to už je prostě moc! Ode mne je to pěkných 85%. A nejméně 20% je za soundtrack. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Ano, vidíte dobře. Moje ponětí o Star Wars je zhruba takové jako o ústavě Senegalu. Ale i takový buran jako já vidí, že zde je něco špatně. 1) Nové hvězdné války se svojí dějovou konstrukcí podobají spíš slovní hře z Partičky než dobrému vyprávění. 2) J.J. Abrams nechal s posledním dílem Rianovi možnost si s dějem dělat prakticky cokoliv a on vyplodil naprostý blábol bez ladu a skladu, kde se postavy chovají naprosto mimo svoji povahu. ŽE, LUKU 3) Na tomto filmu je až nechutně vidět, že nové trilogii chybí jakákoliv obecná myšlenková kostra, která by ji držela dohromady. 4) Vtipy nejsou vtipný. Jsou směšný a do tohoto universa absolutně nepatří. Tohle není Marvel. 5) Množství plot twistů je natolik vysoké, že vám začnou být u prdele. 6) Scénárista nemá absolutně žádnou koncepci pro žádnou z postav. 7) SCÉNÁRISTA NEMÁ ABSOLUTNĚ ŽÁDNOU KONCEPCI PRO ŽÁDNOU Z POSTAV. Ty se chovají náhodně jako po hození kostky z Dračího doupěte. 8) Scénárista nemá ponětí o zákonech SW vesmíru. 9) Ženský a ekologická agitka naprosto všude. 10) Rose. Pokud vás ani toto množství obludných pitomin a filmového diletanství nepřesvědčilo, že poslední Star Wars stojí za vyliž prdel, jděte se léčit. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Popravdě budu rád, až staré postavy odejdou a bude zde příběhy nové, které pujdou vlastním směrem a budou objevovat nové části galaxie. Ale teď jsme tady. V dílu, který se odehrává doslova mezi, kde tranzity a přechody jsou hlavním tématem příběhu. Není náhoda, že staré je zde systematicky ničeno. Je to díl, který se odehrává na línii, která začíná ve starém světě a končí v tom novém. Díky smrti Carrie Fisher se odchod starých postav naplnil tak nějak předčasně a ta neznámá je opravdu neznámá, protože oba díly sedmý i osmý byly díly její, respektive princezny Leiy. Myslím, že v tomto díle je naznačeno k jekému konci bychom mohli směřovat v tom příštím díle. Ale jedno je jisté, mizí jak to co zbylo z rebelů, tak to co zbylo z impéria. Pokud budou ještě nějaké díly s čísly 10. a dál, tak mohou být uplně o něčem jiném, ale ještě tam nejsme. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Silný podpriemer, cenený snáď už len skalnými fanúšikmi. Rozťahané do troch nekončiacich hodín, pričom práve polovičná dĺžka ešte mohla dynamiku filmu zachrániť. Sklamali aj vizuálne efekty, žiadna uchvacujúca show, proste nevyužitý potenciál stvárnenia vesmírnych lodí, či už ich exteriérov alebo interiérov. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Aaaaa... chapu, ze SW se nada brat jako realna sci-fi, ale tohle bylo i tak mooooc pres caru... aneb bombardovani ve stavu beztize, osoba bez skafandru se pohybuje a dycha v prostoru otevrenem do volneho vesmiru, "tezke" energeticke strely kanonu zleho krizniku letaji po jakesi balisticke krivce/oblouku vesmirem ve stavu beztize a nebo cela naprosto nesmyslna unikaci strategie povstalecke flotily :_)... Nicmene tohle jsou jen usmevne detaily oproti opravdu otresnemu scenari a predvesim dialozich, ktere svou debilitou prekonavaji kdejaky brak... Prictete si k tomu radoby ftipne hlasky a sceny, ktere jsou vesmes vsechny trapne, uplne zbytecnou postavu hrdinske asitky plus sice opravdu krasnou hlavni hrdinku, ktera ale bohuzel naprosto neumi hrat a ve scenach s Driverem, Hamillem i Fisher to bije do oci dvojnasob... a vyjde vam opradu neslavne hodnoceni. Ja nikdy nebyl kdovikjaky fanda serie SW, presto ty filmy uznavam jako ve sve dobe prelomove az revolucni a tak je mi trochu smutno z toho, co s tim universem Disney udelal... ale tak lidi chodi, vydelavaji se miliardy a o to jde v prvni rade... :oT Hvezdicku nakonec davam jenom za super audiovizualni zpracovani posledni bitvy filmu. Cela ta solna planeta a jeji prostredi je proste paradni a tak to alespon na par minut byla pastva pro oci, narozdil od priserne spatneho CGI mistra Jody, ktery se ve filmu take nachvilku doslova zjevil. :_) ()

leonidas odpad!

všechny recenze uživatele

tak jest-li jsem to dobře pochopil tak mír v galaxii má zachránit parta 10-letých harantů.A největší ultrakruťák bude ten harant co navrhne aby si šli hrát na schovku. a nejzákeřnější nepřátelé míru v galaxii budou jejich mámy, které je v osum večer budou hnát do postele. byli doby kdy sem se snažil být tolerantnější, ale je vidět, že většina dnešních režisérů spoléhá především na vizuál a jako cílové publikum jim stačí tupci. hlavně, že herecké osazenstvo je rasově korektní. ()

Azalix 

všechny recenze uživatele

Chýbala tomu šťava. Prvá polovička nuda, sem tam prerušovaná trochou akcie. Zbytočné mudrovanie nad nesmrteľnosťou chrústa a sentiment na každom rohu, len čo sa v zábere objavila Leia alebo Luke. Mladá Rey sa snaží, ale celý film sama neutiahne. Sedmička bola oveľa lepšie zvládnutá. Na osmičku teda rýchlo zabudnime a poďme ďalej. A lumíci skrížení s vtákom? To akože vážne Disney? ()

OzzyCobain odpad!

všechny recenze uživatele

The Last Jedi je výsměch. Je to výsměch všemu co Star Wars bylo. Je to jednoduše katastrofa která zničila všechno co jsem miloval na této sérii. Jiné špatné Star Wars produkty, jako Skrytá Hrozba, Klony Útočí, The Force Awakens nebo Rebels mě nedokázaly od ságy rodu Skywalkerů odradit (o tomhle více později), ale tomuhke filmu se to podařilo. Ale nejdříve nějaké ty pozitivní věci. Vizuálně, je tohle nejkrásnější film jaký jsem kdy viděl, to se musí nechat. Soundtrack byl taky výborný, i přesto že jsem nebyl spokojený s provedením soundtracku v minulém filmu, tady dokázali muziku využít výborně. A to je všechno. Pozitiva tady končí. Jak jsem řekl, The Last Jedi je výsměch všemu co jsem na Star Wars miloval. Je zde šíleně hodně Plot Holes, motivace charakterů jsou nejisté a málokdy dávají smysl. Je zde několik vedlejších příběhů (Rose a Finn v kasínu, které očividně kopírovalo kasíno z Dědice Impéria) které jsou pro celkový děj naprosto zbytečné. Je tady na fialovo obarvená feministka jejíž jediný důvod existence je, aby udělala z Poea idiota a všem dokázala, že má pravdu. Protože né! Nemůže přece existovat muž, který dokáže vymyslet dobrý plán! Postavy přestaly fungovat, např. Kylo Ren je takovej neskutečně otravný, ubrečený, uřvaný emař, který se choval tak nelogicky, že jsem prosil, aby tam někdo přišel a usekl mu tu jeho hnusnou hlavu! Logika byla kompletně vyhozena z okna hned v několika případech, na několika klíčových místech a nedávají absolutně žádný smysl a nemají žádné vysvětlení. Postavy nemají žádné backstory a je s nimi zacházeno jako kdyby to byli nemyslící roboti, kteří můžou měnit svou motivaci jak se jim zachce. A nebo jsou tak zbytečné, že jsem se vážně zamyslel nad tím proč v tomto filmu vůbec byly. Před tím než film vyšel, všichni neustále mluvili o Rose (jen kvůli tomu, že to je první tlustá asiatka ve Star Wars), někteří říkají,že to je nový Jar Jar Binks. Já si to nemyslím, jako charakter mi nevadila, ale neznamená to, že se nechovala jako totální kravka. Věc co mě, ale opravdu nehorázně nasrala, bylo to co udělali Lukovi Skywalkerovi, Rey, Snoekovi, Kylovi a Leie. Kylo Ren mění svou osobnost v každé jedné scéně, je to tak strašně špatné napsaná postava, že Rey v porovnání s ním je nový Geralt z Rivie. Snoke byl zase tak strašně nevyužitá, promarněná příležitost. V těch pár scénách kde se nachází, je ukázáno, že používá sílu způsobem který by zahanbil i filmového Palpatina (knižního díky dějové lince Dark Empire ne). Z tohohle chlapa se mohl stát opravdu výborný záporák. Ale jeho backstory jednoduše neexistuje. Odkud přišel? O co mu jde (kromě toho, že chce dobýt galaxii)? Jaké jsou jeho motivace? Jak kontaktoval Kylo Rena? Jak je mocný? Jak převzal velení nad Prvním Řádem? Rey je stejná Mary Sue, jako v minulém díle. A ne, žádné backstory se nekoná. Je prostě řečeno, že její rodiče ji prodali, aby se mohli opít... Výborně. A proč že je ve všem tak perfektní? Proč je tak dobrá se světelným mečem? Jakto že dokáže používat sílu tak dobře? Protože to je Mary Sue! Film se ani trochu nepokouší napravit její neskutečně špatný charakter. Popravdě je v určitých místech tohoto filmu ještě horší než byla v minulém. Leiu měli po pravdě zabít. Hrála v tomto filmu tak strašně nedůležitou roli, že kdybyste ji vymazali , nic se nestane. A co Luke? Ten byl vymazán. Charakter, který byl hlavní postavou ságy, který prošel zážitky jež ho změnily jako osobu. Který se stal hrdinou když tak musel učinit. Sice nebyl perfektní, ale v tom byla jeho síla. S postavou, jež není perfektní se lépe ztotožníme. Byla o něm natočena celá trilogie, kdy se vypracoval z farmáře k rytíři řádu Jedi. Je to nezapomenutelná story, která se mnou, a mnoha dalšími, zůstane navždy. Ale hádejte co? To všechno je zahozeno v tomhle filmu! Nikdy jsem za svůj život neviděl, že by se s nějakou postavou takhke vyjebalo! Luke ovšem není v tomhle filmu jenom špatně napsaný. Je to úplně jinej člověk. A i když se Mark Hamill pokusil zahrát Luka co nejlíp (a že byl úžasný), nedalo se přehlédbout, že Luke prostě už není Luke. Luke dělá věci co by nikdy neudělal. Dělá pravý opak toho co dělal v celé svoji trilogii. Změnili Luka na charakter, kterým nikdy neměl být. A to je neodpustitelné. Tenhle film mě nasral jako nic jiného předtím. Odteď už pro mě není nic od epizody VI. kánon, kromě starých knih. Thrawn, Yuzhann Vongové, Jacen Solo, Darth Kryat. Toho všeho jsme se zbavili, abychom se mohli dívat na negra a tlustou asiatku jak se líbají mezitím co kolem nich je nepřátelská armáda, která je z nějakého důvodu okamžitě nezastřelí? Tohle odmítám, nemám už žádný důvod se o další filmy dál zajímat. A pokdud se vám film snad líbil, tak doporučuji abyste si přečetli knihy. A až potom zkuste přijít s argumenty proti mě. Jak by řekl Luke, skutečný Luke: "Nechť vás provází síla." Btw, smrt tý obarvený feministky byl nejlepší moment filmu! () (méně) (více)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Asi prvý film zo sveta SW kde som sa miestami nudil. Je to stále veľmi epické dobre sa na to pozerá ale filmu podrážajú nohy neúnosná stopáž, slabý vývoj postáv a nezáživná réžia (zlatý JJ). Možno je to len nádych k veľkolepému záveru trilógie, uvidíme... ()

RF 

všechny recenze uživatele

Tento díl bavil nejvíc z nově natočených, protože a jednoduše Star Wars bez jedi není ono. Film měl hned jiný náboj, více tajemná, možná mysteriozní. Jen mě unavovalo, že děj byl celou dobu prolnutý bojem. Podobná situace nastala u minulého dílu na konci filmu, kdy byla závěrečná bytva. Příběh vyhrává nad efekty a akcí. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrné scifi bez nápadu, natočené tak, aby ho pochopil i mentálně retardovaný jedinec. Dá se na to dívat, ale není jediný důvod si na to vzpomenout nebo si to pustit znovu. ()

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele

Tedy musím uznat, že u sledování jiného Star Wars filmu jsem se takhle nenudil! Dějová linka s Rey, Lukem a Kylo Renem je v pořádku, ale co ta druhá? Nerozumím tomu, proč nám sedmá epizoda přiblížila postavy, jako jsou Finn a Poe, když tu teď měli naprosto zbytečnou a nezáživnou dějovou linku. Z velké části bylo vše, co nám sedmá epizoda představila, spláchnuté do záchodu. Oproti jiným dílům mě i mrzí absence většího počtu nových planet (tady jsme totiž na třech lokacích po celý film), absence nových kultur, jazyků a způsobu žití ''příšer''. I když musím uznat, že ti tvorové, co žijí po boku Luka jsou super! A ne, nemyslím Porgy. Dále mi vadí časté zesměšňování záporáků, některé naprosto zbytečné scény a hlavně fakt, že jsme se nedozvěděli téměř vůbec nic. Bohužel ani srdceryvné scény, kdy padnou bojovníci dobra, ke kterým si ale ani nemáte šanci najít cestu, to nezachrání. Doufám, že devátá epizoda zlepší reputaci nové trilogie, protože pro mě už mají nové Star Wars filmy se Star Wars, jako takovými, pramálo společného! ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po SEDMÉM - a tedy "šťastném" neobjevném dílu série Star Wars, který nastartovával zájem o kšeft velmi dobře rozběhnutý v 70tých letech - se odhodlal k dílu OSMÉMU... Zatímco sedmý díl "The Force Awakens" působil chvílemi dojmem, že resuscitace probíhá pomocí lékařských nástrojů vylovených z dětské hračkové lékárničky, tak i přesto dostal celý štáb z výtvoru, co se dalo. ... To sice v osmém dílu "The Last Jedi" to vypadá, že tah na bránu zesílil, studio asi zapojilo plno scénáristických kreativců (dělal to prý už Alexandre Dumas), a/ale výsledek podle toho vypadá. Jako by se prolnuly dva scénáře, jeden pro kreslený japonský dětský film (teenagerská blikající omalovánka...) a druhý pro oba rodiče (zde myšleno genderově vyvážené rodiče). Ona dostane hlubokomyslné citové trauma a on hrdinské řeči (pardon - činy). Duu G. Lucas/S. Spielberg se dařilo dodat do svých dílů i humor a dětské okouzlení, přestože v chmurných dílech přišla i ta nuda. ... V "The Last Jedi" je pro mne nuda od začátku. Postupně je obalovaná "přílepky" těch přibraných kreativních dohazovačů starých a nových nápadů, až se podařilo děj-neděj zmateně přeplácat. Poslední negativismus ode mne - proč je tam tolik nesympatických tváří? Nechci přímo napsat "ošklivých ksichtů"? Pardon, omlouvám se normální a geniální mongolce/inuitce. ... Po 1 hodině a 31. minutě jsem zaslechl vítězný motiv z Indiana Jonese. Děti asi usnuly, jejich film skončil - skutečné války Star Wars se vrátily. Je to málo. ... Série bude úspěšná, už pro nejen mou vlastní nostalgickou zvědavost, jestli se příběh vylepší. Navíc - kdo by odolal v hračkářství těm roztomilým potvorám, co zpomalují děj. A když už tam jsem, přibalte mi ještě toho s tou maskou, a ještě..... ... George Lucas si cestou z projekce neodplivl, protože z výše licenční náhrady od Disneye mu vyschlo v hrdle. ()

Hlavonozec odpad!

všechny recenze uživatele

Raději bych poskládal všechny pořady Jaromíra Soukupa podle abecedy, a nechal si od Tommyho Wisseaua pouštět proud do bradavek, než si znovu pouštěl tohle 152 minut dlouhé mučení. ()

Sherty 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale řadím to mezi ty slabší díly (epizoda I, II). Bohužel v této epizodě není tolik momentů, které si jasně budu vybavovat. 70% a pro mě nejlabší díl vůbec. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama