Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

vetinary 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Knives Out tady Rian Johnson bere klasické motivy a přidává k nim nové myšlenky, aniž by tím ty staré utrpěly nebo se staly jen fanservicem. Od staré triologie nejlepší počin ze světa star wars. Opět se vracíme ke kořenům a k mystické síle, která nejde jednoduše změřit nebo být pochopena. Vrací se nám staří hrdinové, ale s novýmy problémy. Obzvlášť Luke tady od původní triologie, kde byl velmi plochý charakter, zahraný nezkušeným Markem Hamillem prošel obrovským vývojem ke komplexní postavě s lidskými problémy a milým sarkasmem, krerý jako by byl Hamillovi, který jako herec neskutečně pokročil ušit na míru. Vztah Rey a Kyla je rovněž něco ve světě star wars nového, ale velmi dobře provedeno. Skutečně doufám, že Johnson dostane svou vlastní triologii, protože to by byla skutečně skvělá jízda. ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třech letech, ale co si tak vzpomínám tak film byl takový nemastný neslaný. Adam Driver jako Kylo Ren vydává až skoro trapný výstup rozzuřených ale zbytečných emocí. Ray samozřejmě vypadá že je mentálně postižená a celý film působí velice trapně a přehrávaně. Hlavně ke konci kdy je film zbytečně natáhnut a je tam další cliché, jakože rebelové jsou uzavřeni před zlým prvním řádem ve velké garáži a musí se bránit, dokud nenajde silná rey cestu ven. Bruh příšerné. Jediné pozitivní věci jsou: Mark Hamill, ten stále podává skvělý herecký výkon a tento trapný film neskutečně vytahuje, CGI je naprosto geniální, jde vidět že ty stovky miliónů $ byly utraceny v CGI, ne ve scénáři (haha) a v hudbě. John Williams je perfektní skladatel co dá vždy hudbu která vtáhne do děje. Tedy alespoň se pokusí. Jediné dobré scény co si tak vzpomínám byly opravdu pouze s Markem Hamillem, hlavně na tom jeho ostrově, ale přesto na film nemělo ani cenu chodit, protože když bych šel pouze na konečný díl, žádný příběh by mi nechyběl ani žádný plot-twist. Prostě zbytečný film ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

Čtyřku dávám hlavně za prostřední část za kasíno, za výcvik Rey, za odhalení konfiktu mezi Lukem a Kylo Renem. Zascény s del torem. Osobně ale lituji že Snoka zabily dřív než ho stihli představit... je to podle mě škoda protože Snoke má u mě větší respekt než Kylo Ren... ()

Hammond 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než díl předchozí, ovšem v porovnání s původními sériemi zde chybí jakákoliv hloubka, nebo chcete-li další rozměr. Potěší jako dobře zpracovaná, ovšem prvoplánová akční podívaná. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

První Star Wars zklamání. Jak jsem předchozí epizodě nakonec kopírování některých prvků staré trilogie odpustil s tím, že to bude takový "most mezi starým a novým", tak podruhé už mi to vadilo. Johnson necitlivě zabil největšího záporáka Snoka (komandér (Gleeson) a Kylo Ren (Driver) takové "špatňácké" charisma nemají), dal opět velký prostor příšernému Boyegovi a celý film přetáhl až na dvě hodiny a půl. Ani Mark Hamill nepotahal film jako minule Harrison Ford, takže největším pozitivem jsou vtípky a lokace. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Naroubovaný pseudomoderní sci-fi snímek na staré a dle fandů dobré základy. Nejsem fanoušek Star Wars a tohle je přesně důvod. Nerealistické, podivný výběr herců a zápletka hodna mateřské školky. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem si říkal, že Epizoda VII neměla nikdy vzniknout, tak za Epizodu VIII jsem velmi rád, protože změna režiséra zde podle mě pomohla a film byl vynikající. Příběh už nebyl kopírka, jak u předešlé Epizody. Naopak nám nabídl něco naprosto nového a podle mě to fungovalo. Soundtrack byl vynikající, efekty jak už je u Star Wars známo též a celkově se povedlo vytvořit další skvělé pokračování. 8/10 ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

Po ctyrce druhej autorskej film v saze. Dvojitej konec to zbytecne rozmelnil a jumpcutovy vypraveni je sice mnohem strizlivejsi nez u Abramse, ale i tak votrava. Skoda ze se furt musi v zajmu atrakce narusovat dramaticka celistvost. Ctyrka ma v tomhle jasnou vyhodu, protoze se zaobira perspektivou Luka ( a je zdaleka nejvic cool) a petku delal filmar ze stary skoly, kdyz jeste nebyli lidi zvykly na banalni chyby. Johnson je peclivej v rezii plny detailu, kde se Breaking motherfucking Bad proste nezapre a hlavne na pomery dospelym scenarem testuje, co SW vydrzi. Kdyby to bylo cely o ustrednim duu s poradne masochistickejma saolinskejma vycvikama a mindfuck vztahem Reylo...melo by to smysl. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání. První díl nové trilogii byl alespoň slušná pocta, druhý je průměrný seriálový díl průměrného sci-fi seriálu s áčkovým rozpočtem a celovečerní stopáží. Postavy se nijak nevyvíjejí, hlavní hrdinka je stále nezajimavá, postavy z původní trilogie se tváří, že závidí Hanu Solovi, že už to má za sebou, a nové postavy jsou tak nesympatické, že vám na nich ani nezačne záležet. Stále je slušně natočené sci-fi, ale to je málo na něco, co stále nese v názvu slovo války. ()

Poza 

všechny recenze uživatele

"Let the past die!" Silná káva. Pro ortodoxní fanouška SW možná až těžko zkousnutelné. Nové příběhy a a hlavně naprosto nové směry vyprávění. Nádherně natočené, plné kontroverzních momentů, akce i klasického kouzla jedné předaleké galaxie. Nejlepší Star Wars se asi nekonají, nejdiskutovanější možná... ()

Reenergy 

všechny recenze uživatele

Těžko zpracovat tento zážitek. Všechno je jinak, opravdu všechno. Ale je to výborné. Takovou emoční horskou dráhu jsem u filmu dlouho nezažil. Těžko se mi hledají chyby. Příliš velkou rychlost filmu, kterou jsem vyčítal sedmičce nahradila dokonalá vyváženost a dobré věci v Síla se probouzí tu byly ještě lepší. Myslím, že pátý díl má vážného konkurenta. ()

Avern 

všechny recenze uživatele

Tak videno.. musim rict ze o něco lepsi nez force.. ale porad to není ono.. To vykradani scen z puvodnich fikmu si mohly opravdu odpustit. Navíc hromada scen u kterých humor zazdi docela vazne sceny. Hromada digi zviratek, několik překvápek ae jinak proste nevim. Vic na mě fungoval Rogue... ()

Eliska.Kovar 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, kde začít. Celkově na mě film působil neskutečně silně a agresivně, Rian to hodně rychle vypustil a chvílemi se mu to málem vymyká z rukou... Epic příběj mezi Kylo Renem a Rey, od Snoka jsem čekala něco víc, mrzí mi, jak film zabíjí jeden charakter za druhým. Potřebovalo by to něco mezi Abramsovou kliďovkou a Rianovou jízdou... zatím 4*. A už se těším na devítku. Edit- po více zhlédnutích jen 3*. Prostě příliš slabý příběh oproti sedmičce. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama