Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

nevergiveup 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že nejsem onen 'hardcore' fanoušek Star wars. Celé Star wars univers mi sice vždycky bylo sympatické, ale nikdy jsem v neměl moc velké znalosti a všechny filmy jsem viděl jednou, max. 2x. I proto mi možná tenhle film nepřijde až tak špatný, jak prezentují někteří větší fandové. Sice naprosto rozumím tomu, co se jim na tomto filmu nelíbí a i já jsem měl občas problémy něco spolknout ( SPOILER - Leia lítající vesmírem apod.). Nicméně nějak jsem to dokázal překousat. Kylo Ren mi naopak přijde zajímá v tom směru, že jeho rozervaná osobnost mezi light & dark dodává filmu něco málo více. Jen mi pořád moc nesedí ta Daisy Ridley, ačkoliv je na ní pěkný pohled. Dlouho jsem přemýšlel nad čtvrtou hvězdu, ale zase objektivně, ze všech těch star wars filmů je pro mne tehnle spíš v té slabší kategorii. 65% ()

papy odpad!

všechny recenze uživatele

A takto milé děti, za obrovského aplausu končí jedna z nejlepších (ne-li nejlepší) filmová sága. R.I.P Admiral Acbar A nějak jsem nepochopil že celá rebelie je založena na tom, že se mocný Luke vrátí a stane se z něj jakýsi "JEDI GOD". ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele

Z posledních Hvězdných válek mám rozporuplné pocity, jako z žádného předešlého dílu. Bylo jasné, že neúčastí Hana Sola se vytratí ona střeštěnost a živelnost, na druhou stranu, návrat Luka Skywalkera sliboval silný nápor na city všech fanoušků ságy. Dovolím si tvrdit, že potenciál výše zmíněného zůstal nevyužit. Hlavně proto, že první hodina filmu je naprosto tragická, jen samé kecy o ničem, které by se daly odbýt za pár minut. Zbytečně vyznívá i vedlejší linka s B. del Torem, jakoby uměle naroubovaná na hotový film. Naproti tomu, poslední hodina je fantastická a pořád se v ní něco děje. Nekecá se, adrenalin cáká všemi směry, J. Williams láduje jednu pecku za druhou, paráda! Z herců jednoznačně vládnou Mark a Carrie (RIP), kteří jsou o level výše než zbytek ansámblu. Po sestříhání prrvní poloviny, to mohl být výborný díl této vesmírné ságy, takhle to vyšlo, jen napůl. ()

Ulysses odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný patvar. Tento film existuje jen díky svojí značce, a jen proto aby prodával merch. Z chování hlavních postav by se postavili na hlavu i chovanci Jedličkova ústavu. Zdali to je tím, že nikdo z nich neumí hrát (Tedy s vyjímkou Marka Hamilla, kterému se zcela očividně nechce), nebo tím, že Johnson neumí psát (a to i přesto že laťka nebyla vůbec vysoko). Podíváme-li se na to postupně: Daisy Riddley hraje zcela otřesně napsanou Rey, která je typickým příkladem Marry Sue, na co sáhne, v tom exceluje a divákovi je od začátku do konce vtloukáno do hlavy, že ona je ta "dobrá" a tento pocit neotřese v průběhu filmu absolutně nic. Ve výsledku tak dostaneme mělkou postavu, které Daisy svým telecím výrazem vůbec nepomáhá. Adam Driver si měl radši nechat helmu, je absolutně k nevydržení, těžko říct jestli jako malé dítě jedná úmyslně, nebo to má ve scénáři. John Boyga mi oproti předchozímu dílu žaludek nezvedal, a byť k dokonalosti má světelné roky daleko, z ústřední trojice je jednoznačně nejlepší. Jeho výkon by celý film pozvedl na úplně jinou úroveň, kdyby opravdu došlo k jeho obětování, bohužel to je přerušeno, a všechno co v tomto filmu udělal vyznívá jaksi doprázdna- Ve výsledku má jeho postava jen o trochu větší hloubku než Rey, stále je ale skoro nulová. Mimo ústřední trojici-Postava Luka je absolutně zničena, progress jímž prošel se absolutně příčí všemu, co jsme viděli v originální trilogii a je, dle mého, největší dírou celého filmu. Upřímně lituji Hamilla, tohle si nezasloužil. Postavy Rose a Admirála Holdové se doteď vyskytují v mých nočních můrách. Svou otravností soupeří se samotným Jar-Jarem a jejich jednání nedává smysl snad ani Johnsonovi samotnému. Rose sama pohřbila jediný dobrý moment filmu. A kdybych se měl vypisovat o všech momentech, kde některá z postav poruší zákony fyziky (myšleno vzhledem k tomu co jsem viděli v minulých SW), či logiky, upsal bych se k smrti. Vizuály ušly, ale to se od SW dalo čekat, soundtrack jako obvykle výborný, ani jedno z toho ten film nezachrání. Jakožto fanoušek SW doufám že epizoda 9 konečně pohřbí filmovou sérii do nejhlubších pekel, a Star Wars uvidíme už jen v knihách a komiksech, jež jsou nekonečně krát lepší než cokoli co se nám Disney snaží na velkém plátně vecpat. Absolutní odpad ()

sherudan 

všechny recenze uživatele

Jestli byl 8. díl příjemným překvapením, tohle je totální průser. Něco mezi Monty Python a Monty Python, mírně říznutý Stopařovým průvodcem a víc než mírně nějakým hodně nablblým fanfiction. Co taky čekat od filmu, který začíná slovy "... a stateční hrdinové se připravují na zoufalý útěk..." Co má bavit, nebaví, co má napnout, nudí, co má dojmout, spíš rozesměje. Obtloustlý a vousatý Luka mírně splývá s Tyrionem Lanisterem, ženské jsou jedna škaredější než druhá a Ray už souboj v opruzu prohrává s Jar-Jarem jen o prsa korejské gymnastky. Vrchol zoufalství jsou pak tučňákomorčata, zatoulavší se zřejmě z Angry Birds. Na půl cesty mezi jednou hvězdičkou a odpadem. ()

Frank2 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím zde dát nižší hodnocení i přes to, že po prvním shlédnutí v kině jsem tak zklamaný nebyl. Ale při hlubším zkoumání jsem došel k několika závažným problémům. Zaprvé by se tento film mohl klidně jmenovat STAR WARS: Selhání. No vážně zamyslete se a všimněte si, že téměř každý, hodný či zlý, selže v podstatě ve všem o co se ve filmu pokusí. Dále se mi zdál zbytečně rozvleklý příběh pro mě vedlejších postav. Už jsem se modlil za změnu scény. Nakonec světelné meče. Ruku na srdce, ale to je hlavní tahoun pro mnohé z nás fanoušků a tady prostě nebyl žádný uspokojivý souboj. Na konci filmu má být pořádný a tady? Drobnější chyby také byly, např. "Shazování" bomb ve VESMÍRU směrem DOLŮ!!!!! Ale abych jen nehanil, původní herci byli suproví a scéna kdy R2 D2 přehrává vzkaz je nedostižná!!! ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Po předehře z minulého filmu (VII.) tu máme opravdový film se zápletkou. Dvě proti sobě stojící postavy, které k sobě svým způsobem patří. Jak? To se dozvíme až v příštím díle. Zase je o čem přemýšlet a proč čekat na další díl. Situace byla stejná v dílech, kdy jsme čekali až se vyjasní způsob, jak se z Anakina stal Darth Vader. Postavy Kylo Rena a Rey posouvají a drží celý děj. Z nejistého zamaskovaného chlapce se stala pevná záporná postava. Zajímavé je, že nejpřesvědčivější je Ben Solo/Kylo Ren když jedná a mluví s Rey. Je klidný a vyrovnaný. Když se vzteká kvůli odboji a Skywalkerovi, tedy když s ním cloumá temná síla, přesvědčivý tak není. Není jasné, zda je to záměr. Rey pokračuje v tlaku na posledního žijícího Jedie kvůli výcviku. Vyvstávají další otázky. Nakonec dostává lekci o síle a svých schopnostech. Odboj ztrácí jednou bitvu za druhou a Skywalkerovi se nechce již do konfliktu zapojit. Odboj je zahnán do kouta a Skywalker se přeci jenom postaví svému temnému stínu, Kylo Renovi v boji. Kruh se uzavírá, zbytek odboje uniká, Reye zvedá kameny a Skywalker odchází do modrých projekcí. ()

Bieseger odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl film u kterého je většina 4-5 hvězdičkových recenzí negativních... tohle je očividně jeden z těch filmů. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

No, o fous lepší než předchozí díl ale stále jen nastavovaná kaše bez nějakých nových nápadů. Bohužel i hlavní hrdinové dost postrádají charisma. Jak ten černoch tak i ta dívka na to nemají. Jako zachránci galaxie nic moc. Malinko to zachraňuje ten pilot ale to je vedlejší postava. A staří známí nemají prostor a nemají co hrát. Ale hlavně ta originalita, překvapení, příběh, humor - to všechno je špatně nebo málo. Škoda... ()

nikan 

všechny recenze uživatele

Disney! Co jsi udělal se Star Wars! Nebýt té příšerné pusy s ohňostrojem možná bych dala 3 hvězdy. Pořád mne bolí koukat na milované postavy zestárlé ... ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

Nudiť sa nebudete film sa dá pozerať znovu bez toho aby sa vám chcelo preskakovať akúkoľvek scénu, práve že mám pocit že na druhé aj tretie zhliadnutie je oveľa lepší ako na to prvé, Kylo Renove postavenie a aj jeho príbeh sa tu vyvinuli veľmi zaujímavo. To všetko je super ale problém je v tom že keď sa ohliadnete po dlhšej dobe na ten film naspäť zistíte že v skutočnosti sa toho nestalo toľko koľko by sme chceli a namiesto odpovedí na veci so 7. časti vytvoril len ďalšie otázky. Navyše dej mi príde že sa na dosť dlhú dobu uzamkol a keď nepočítam to ako dopadli bitky tak jediné postavy ktoré naozaj vytvárali dej boli Kylo a Rey. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tento díl je už opravdu jedno a to samé. Nic nového tam není. Síla je to špatné a Jedi se nedá věřit? Chybí mi tam logika 1. až 6. dílu. Nechápu proč to pořád dělají. Hvězdiček 2 ()

Monini 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měla dojem, že snad koukám na tři filmy po sobě. Hrozně moc událostí narvaných do jednoho filmu, pocitově delší než ve skutečnosti. Občas trochu otrava, občas skvělé napětí. Na víc jak 3* to nemá. ()

Trageeed 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jak když se potkají postavy z Harryho Pottera a Letopisů Narnie na párty, kam dodávali matroš kluci z Trainspottingu... ()

Botonek 

všechny recenze uživatele

První Star Wars film, u kterého jsem se díval v kině na hodinky, kdy už to proboha skončí. Kde začít....nevadí mi humorné, infantilní scény nebo podkopávání diváckých očekávání, jen je to celé prostě tak strašně stupidní, plné logických děr, slepých dějových uliček a nezajímavých postav či spíše karikatur, že už to přesáhlo určitou hranici. O mnoho později jsem si film pustil doma, jenom abych se utvrdil v tom, že je to pořád stejná sračka a s přehledem nejhorší díl celé série. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama