Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

otik2 

všechny recenze uživatele

Ach jo(moc smutný výraz)... Chyby a hloupost, které nastavila předchozí epizoda vesele pokračují(ostatně co jiného by se s tím dalo taky dělat). Proč se kosmické lodě pořád chovají jako letadla v atmosféře? Leia tu sílu má, nebo ne? Proč nám tvůrci stále předhazují koncept "najít, jednu část systému vyřadit a druhou zničit"? Proč jsou obě strany k ničemu? Odkud se vzal ten hnusnej sith? Co se stalo se žáky Luka, které po masakru Kylo Ren odvedl s sebou? Proč se film nevěnuje hlavně výcviku Rei? Proč se film odehrává v řádu asi osmi hodin? Dekomprese ve vesmíru funguje jenom někdy(scéna kdy se Leia přitahuje zpět do lodi)? A spousta dalšího, pro přemýšlivého fanouška star wars až k pláči. Tahle nová trilogie měla takový potenciál a Dysnei z toho udělal akorát hnusnej shit. Při tom popřel všechny skutečnosti nejenom z předchozích filmů, ale i knih. Škoda však už byla napáchána. Ve zkratce, příští film už nepodpořím. ()

kacci 

všechny recenze uživatele

4,5 hvězdy Půl hvězdy dolů za naprosto zbytečnou dějovou linku Finn-Rose. A divnou scénu s Leiou. A chybějícího Hana. Jinak super, o dost lepší než předchozí díl. Kylo konečně řádný padouch, Luke má grády a scény Rey a Luke mají grády. Jasně, na starou sérii to nemá, ale to asi nic :-) Já jsem spokojena. ()

mapar 

všechny recenze uživatele

Naprosté nepochopení toho, co dělá StarWars vyjímečnými. Je opravdu smutné, když se mi po shlédnutí epizody 8 zastesklo po Lucasově nové trilogii. Sakra i Valerian měl v sobě víc StarWars, než tahle sračka. Opravdu nechci při koukání na StarWars cítit lítost nad hloupostí a prázdnotou postav. Film se stejně jako sedmička odehrává takřka ve vakuu, jako by zbytek galaxie neexistoval, Jediné, co zachraňuje epizodu 8 od totálního odpadu, je "trochu" lepší prokreslení Kylo Rena a v celku sympatická pasáž na té Casino planetě. Jakékoliv náznaky nebo vysvětlení, proč se důležité zvraty staly, nebo dějí, prostě nejsou. Je to jen sled nesouvisejících scének. Vysvětlení původu Ray je gigantický "fakáč" na všechny diváky. Vlastně mi to mělo být jasné už od první scény s Lukem (zahození). Režisér na diváky sere, doslova, a ještě si myslí, že když se na jakžtakž splácaný dort na přilepšenou vysere, tak z toho nebude sračka. Bohužel je a je úplně jedno, že někde úplně vespod je StarWars korpus. Jsem znechucený a nasraný. ()

simkorka00 

všechny recenze uživatele

*SPOILERY* Musím říct, že jsem se na ten díl opravdu těšila. Bylo mnohoi věcí co jsem chtěla vidět a mnoho se mi toho splnilo. Super scény Luka jak učí Rey a do toho si Chubaka najde přátele v naprosto roztomilych zvířátkach. Nebo spojení a chemie mezi Rey a Kylo Renem. Ale i konecne shledani Lei a Luka. To vše kazí jen jediné, že už se neukázal Han. Ale jinak je to podle mě jeden z nejlepších dílů. ()

Donobonolono odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorsi dil ze SW. Absolutni vyjebavka s divaky. Navic mi CSFD bloklo moznost prispivat do diskuzi, kdyz jsem tam napsal, ze to nestoji za nic a aby snizili lidi hodnoceni o hvezdu az dve ! CSFD porusuje zakony CR a omezuje svobodu slova. budu i dale resit pres eske urady. ()

CZetko 

všechny recenze uživatele

SPOILER !!! Odvyprávění prvních cca 60 min v kostce =Ve filmu můžeme vidět : Trollujcího Poe, pomocí jedné stíhačky celý křižník (potažmo flotilu) prvního řádu, bombardéry povstalců letící tak nízko že se sami vybombardují (protože jak všichni víme, ve vesmíru neni kurva moc prostoru a oni nemohli letět o tech pár metru více nahoru...) , následně se přesouváme k Rey od které se toho na ostrově čekáme spousta a čeká se to taky od Luka Skywalkera toho nejlepšího Jediho ve vesmíru, ale místo toho vidíme jak Luke dojí obrovského dinosaura, skakajcího o tyč jak Tarzana, lovícího ryby jak trosečník, prostě takový to normální živoření, není se přesuneme zpět k povstalcům - bohužel První řád je znovu dohoní , pomocí blíže neuvedeného vynálezu, znaku vypadal asi nějak takto <> (dále neuvedeno), následně začne další bitva při které se prostě jen tak princezna Leila rozhodne zahrát si na supermana a po výbuchu a vymrštění do vesmíru si zase zpět v klidu doletí do vesmírné lodi, who cares !!! Zpět k Rey následně po pár flirtech,hašteřeních a hlubokomyslných dialozích tu máme slíbené 3 pozor 3 lekce pro Rey ... Ano všichni očekáváme jak Yoda jebal klackem Luka když ho trenoval od rána do večera až z něj chcal pot ...Což tu neni špatně ukázano : Máme tu instruktážní přednášku od Luka co je to Síla stejně jako v autoškole, následně druhou lekci už vidíme jak Rey to mrská s mečem do šutru jako by to byl Obi-wan,Qui-gon jinn a Mace Windu dohromady pozor : žádná 3 lekce už neni protože od Riana se neočekává že by uměl počítat do 3 .... U povstalců to jde o něco hůř, snaží se vymanit ze spárů prvního řádu, mají všechny štíty nastavené na zadní část lodi kde do nich praží blasterama První Řád s celou flotilou a tak povstalci letí 60 km/h rychlostí vesmírem a mají značnou výhodu protože první řád má maximálku pouze 58 km/h a tak se takhle honí po vesmíru jako dva předjíždějcí se kamioni na D1čce, to tempo je vražebné... Bohužel první řád nenapadne přejít do hyper speedu a o nějaký ten kilometr....pár mil....světelnej rok... je obletět a tam si na ně počkat ... No v tomhle duchu se dál nese celý Star Wars: Episode VIII .... spoustu nelogický sraček a nic z toho.... hrůza ... Ale dnes chce každej jen mít plnou držku popcornu a aby film moc nebyl o přemýšlení ale hlavně o hodně barvičkách a výbuchách .... Pak na CSFD dáme za 4 - 5 protože prostě je to SW ... ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele

Nevím, dnes jsem viděl a nepřišlo mně to tak špatné, ale těch "rádoby legrácek" mně přišlo trochiu více než by mělo být. Navíc některé postavy se vůbec nevyvíjí - a ten konec mě docela otrávil...nechci rozepisovat, abych někoho nepřipravil a (nepříjemné) překvapení. Jsem zvědav na epizodu IX. Prostě nejlepší byla IV- VI, pak I-III, počínaje VII mně to přijde už jako nastavovaná kaše, byť technicky dokonale vyrobená.... ()

Onicek 

všechny recenze uživatele

Sorry jako :D .... Od dětství jsem fanda a milovník Hvězdných válek. U druhého dílu nové ságy jsem čekal, že se konečně něco dozvím o tom panu hraběcím...nedozvěděl, páč ho přepůlili. Dějová linie trochu nudná.... A Leia Organa, jako čarodějnice? A ještě jí pohodlně bez podtlaku otevřou.... o bože :) to snad ne. Co na snímku bylo nejzajímavější je příběh Luka a Ray a podivní vztah Ray s Benem....romantika a otevřený další možný děj. Nemám k tomu co více říct... :) ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Z mého subjektivního pohledu a když se mi to trochu rozleželo v hlavě - musím dát nejvyšší hodnocení. Za prvé proto, že jsem nedávno ohodnotila většinu dílů Noční můry v Elm street čtyřmi hvězdičkami (a uvědomuju si, že mé podivné zaujetí postavou Freddyho Kruegera to ovlivnilo víc, než by bylo zdrávo), za druhé proto, že jak tvůrci pracovali s postavami, silou, fiktivním univerzem... zkrátka, bylo to výborné. ()

CZechi 

všechny recenze uživatele

Madrfaking tejsty šit. Až budu chtít vidět starou trilogii, podívám se na starou trilogii. Tohle je mástrpís brend ňú star wars! Myšlenky, opravdu nečekané a překvapivé obraty. Na devátou epizodu se těším jak Snoop Dogg na brko. ()

Eula 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že si Disney koupilo nálepku Star Wars, kterou připláclo na svůj nový alternativní vesmír a jedeme dál. Všechno staré a původní je špatné a navíc nenavazuje ani na svou vlastní Epizodu VII. Na tom se podle mého podepsalo i střídání režisérů, kteří si jedou každý po vlastní linii a přebírají od sebe navzájem jen to, co musí. Současné filmy jsou spíš pro děti fanoušků původních dílů, kterým se vývoj v jejich milované předaleké galaxii nebude líbit. A já se jim nedivím. ()

dunbar 

všechny recenze uživatele

No slabé. Ja mám rád pomalé filmy, ale tu som sa nudil často. Som rád, že priestor dostala postava so slabým downovým syndrómom, majú predsa len nadania o ktorých sa nám obyčajným môže len snívať, ale ťažko uveriť, že holka ktorá “dělá za potrubím” v kozmickej lodi (prvá scéna s postavou Rose Tico) je zrazu akčnou figurou schopnou riadiť predpotopné stíhače na soľnej planéte rebelov. No a som jediný, ktorému Kylo Ren pripomínal celý čas Pavla Líšku? Kukol by som si nejaký mockup na tento film práve s ním! ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Tvůrci jaksi nepochopili, že fanoušci Star Wars nechtějí starý obsah předělaný do současného stylu natáčení, ale naopak nový děj natočený hezky postaru. V tomto dílu bylo zbořeno snad všechno, co se budovalo v tom předchozím. A dámy prominou, ale tak emancipovaný feministický film, kde ženy velí úplně všemu (velitelka stíhací eskadry, dvě admirálky, Phasma, Rey, Rose a nějaké ty důstojníce na obou stranách) a všichni muži jsou podle nich nezodpovědní, nebo jsou slaboši, nebo mrtví, jsem neviděl už hodně dlouho. Ani si nevybavuji film, kde mi tak málo záleželo na hlavních postavách. Luke mě vyloženě nebavil. Není divu, že Hamil nesouhlasil s tím, co mu přidělili. ()

Jan_Hybern 

všechny recenze uživatele

Film byl tak trochu zklamáním. Zejména se jedná o chabý scénář. Ve skutečnosti se toho ve filmu zas až tak moc neděje. A to, co se na plátně odehrává, mě nedokázalo vtáhnout. Dnešní filmy jsou plné animací, triků, akčních scén... a asi to má někdo i rád, ale já si myslím, že kladení důrazu na vizuální efekty a upozadění kvalitního scénáře je zabiják filmů. A přitom Hvězdné války nabízí tolik možností, jak rozpracovat příběhy mnoha postav. Vlastně zatím o tom po dvou dílech o hlavních hrdinech moc nevíme, ani o tom, proč se ocitli v situaci, ve které jsou... a mám takové tušení, že se to nedozvíme ani v následujícím díle. Jediné, co mě uspokojilo, bylo to, že se jedna linie příběhu odehrává na ostrovech Skellig, kde jsem mohl před 9 lety prožít úžasnou dovolenou a vlastně jsem si to chtěl tímto filmem tak trochu připomenout. Vůbec se nidivím, že právě na těchto ostrovech si Jediové vybudovali svou duchovní základnu. :)) ()

crusader1 odpad!

všechny recenze uživatele

cisty odpad. ludia ktori povazuju tento film za dobry pluju prvym trom dielom do tvare!!! absolutna absurdita bez akejkolvek logiky!!! o textoch vo filme ani nehovorim. to musel pisat nejaky infantilny sfetovany clovek. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama