Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Recenze (1 662)

libi666 

všechny recenze uživatele

Star Wars jsou tím čím jsou proto, že při jejich sledování má člověk pocit, že je opravdu kdysi dávno v předaleké galaxii. JJ Abrams toto chápe velmi dobře. RIan Johnson bohužel méně. Pokusím se to vysvětlit na postavách. V epizodách 1 až 6 jsme se vždy mohli setkat se spoustou nových mluvících a jednajících jiných ras (Jar Jar a Boss Nass, Sebulba, Watto, Jabba Hutt a Bib Fotruna, Yoda, Zam Wesell, Dexter Jettster, Taun We a Lama Su, Tion Medon, Chewie, Greedo, Wicket Wystri Warrick, Ackbar, atd.). V epizodě 7 přibyli Unkar Plutt a Maz Kanata, ale v Johnsonově epizodě 8 nic. Pouze pár nových zvířat a veškeré dění ovlivňují jen lidé. I ta planeta s kasínem nepůsobí zrovna vesmírně. Toto je podle mě problém současných Star Wars vč. Rogue One, přesto že ty filmy nejsou špatné. Ten pocit, že jste v milované předaleké galaxii není tak silný jako dřív. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Vesmírná pohádka George Lucase pokračuje! Bez Lucase a pod nálepko disney. Začne to tradičně "Před dávnými časy, v předaleké galaxii." a pak se to všemožné střídá, neboť je tam hodně postav. Mne nejvíce bavila dějová linka okolo Rey, Luka a temného Kylo Rena. Všechno ostatní mi přišlo jako vata, která jen natahuje stopáž, ale i ta vata byla prostě dobře koukatelná. Rian Johnson je vynikající režisér a scénárista (o svých kvalitách mne přesvědčil, už ve filmu Looper), líbí se mi jeho styl a celkově nejde rejžovi nic vytknout. Hudba je typická pro tuto ságu a všichni ji milujeme, stejně jako mistra Yodu i ten zde má svůj part. Mé oči se rozzářily radostí, když byl Yoda na plátně. Co se herců týče, Del Toro jako koktavý zloděj skvělý, Daisy Ridley sem přišel chuť (Sexy) a vlastně tam nebyl nikdo, kdo by mi vyloženě vadil. "Válka skončila...A až tě zabiju, zabiju posledního z Jediů!" -"Nic z toho, co jsi řekl, není pravda. Válka... teprve začíná...A já nejsem poslední Jedi." Finální souboj mezi Lukem a Benem - W O W ! Příběhové je to také plné zvratů a nečekal jsem, že bude tak dobré, ale je to perfektní i když to trochu kopíruje předešlé díly. - 100%. ()

docentik79 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mi stačila úvodní čtvrdhodinka a byl jsem rád, že jsem nešel do kina. V dokonalém technickém hávu, je cosi co má pobavit úplně všechny, dementy nevyjímaje. Ze Star Wars zbyl jen prach a víc o tom psát nemá smysl. Snad jen, že můj nejoblíbenější komentátor tentokrát trochu zklamal. Čtyři ****, cože?? ()

TomAbrt 

všechny recenze uživatele

Nový řád je opravdu zlovolný, ovšem chybí mu něco co mělo impérium. Snoke je opravdový záporák, ale není Darth Sidius, Kylo Ren se od posledního dílu vyvinul, ale není Vader a Rey nemá mladičké kouzlo mladého Luka. Nové Star Wars se snaží vzít to nejlepši z původní trilogie a ukázat nám to v nejmodernější počítačové grafice, což se jim daří, ukazuje respekt k původní sérii na kterou je spoustu odkazů, servíruje nám napětí a akci, ovšem neustále jí něco chybí, něco co nikdy mít nebude. Nebude mít nikdy kouzlo starých Star Wars. Ukazují nám pouze přepis něčeho co jsme už viděli a milovali, teď spíš člověk odchazí z kina a má oči pro pláč. Opravdu dobrých scén kde máte sevřené hrdlo je pomálu a ani ve druhém díle jsem se do nových postav nezamiloval abych se o ně opravdu bál. Disney prostě koupil to, co jsme milovali a teď vydělává miliardy a bohužel je to z toho cítit. ()

Suzzie 

všechny recenze uživatele

Tak nejak furt nevim. Kdyby SW nemely takovou historii, jakou maji a kdyby se jednalo o nezavisly na nic nenavazujici film, budiz. Kdyz vyzdvihneme, ze se v podstate cely film toci k hodinove udalosti, ale alespon se jedna o originalni nevykradeny pribeh, ma fakt uzasne efekty a nektere momenty prinaseji hlubsi eticke poselstvi, tak ok. Na druhe strane je tu Luke, ze kteryho nam scenaristi udelali psychicky nevyrovnaneho, protivneho a dosluhujiho Jedi, co shledani se svym ligtsaberem doslova hodi pres rameno. Je to Luke sakra!!! The chosen one, ten, co to nandal imperatorovi, ten, co v galaxii nastolil rad a chape podstatu sily!!! Tohle uz fakt nemuze byt mysleno vazne. Po Hanovi je tohle dalsi spineni starych dobrych charakteru. Litaci Leiu ani nebudu komentovat. Kanan Jarrus taky prezil moment ve vesmiru, kdyz ho tam Maul vykopnul, ale to bylo za pet minut dvanact a navic Kanan byl vytrenovany Jedi... Takze wtf??? Ach jo. Jako neni to spatny film. Jenom nesmite byt fanousek SW universe. I kdyz pocit toho pilotu k nejake serii, stejne jako u VII se nejak nemuzu zbavit. P.S. Navic, kdyz vime, ze jeste existuji tvurci, co dokazou navazat na puvodni sagu originalne viz. Rogue One. ()

AZX3000 

všechny recenze uživatele

Hned první scéna mě měla varovat, ale já zůstal sedět a sledoval jsem až do konce. Občas jsem si odplivl na smějící se lidi, to přiznám. "Nejlepší pilot na světě" s vtípky pro publikum 5 let a méně, superman Leia Organa, Rey "cítící" sílu, Rose sotopadesát miluju tě Finne, slepice co vás nutí koupit si je jako plyšáky a tak dále pana krále . Jděte se vycpat. Dvě hvězdy za perfektní technické zpracování. May the force be with you. ()

kottnaj 

všechny recenze uživatele

Ohromení fanoušků Star Wars série se nekoná. Film se 150 minutovou stopáží, avšak se scenářem jejž by bylo možno vměstnat zhruba do půl hodiny, to vše vycpáno CGI vatou + absolutně nejhorší smrt hlavího padoucha od dob The Dark Knight Rises. Toto vše a ještě něco navíc skýtá epizoda VIII pod taktovkou Mickey Mouse. Film plynule navazuje na předchozí díl a ponechává si i všechny jeho neřesti jako jsou ten divný frikulín Solo junior, nepřemožitelně dobrá jedika z horní dolní, která s absolutně nulovým trénikem dokáže věci, které snad ani Anakin Skywalker nezvládl a opětovná vykrádačka původní trilogie SW či jiných osvědčených hollywoodských fláků jako např. Pán Prstenů. Sečteno a podtrženo, pro mě osobně se jedná o nejzbytečnější díl celé série, který jen stěží dosáhne na tři hvězdy. Pánové z kouzelného zámku za sedmero horami a řekami, snažně vás prosím, hezky se po bříšku doplazte až na práh George Lucase, polibte mu boty a zeptejte se ho, jestli by se to nedalo ještě nějak zachránit. ()

Nataraja 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Veliké. Blockbuster, to jo. Ale to je tak všechno. Postavy jsou mi úplně jedno. Jen se dívám na CGI bordel, občas si užiju nějaký záběr. Ale to je tak všechno. Když budou dělat další a další pokračování, za chvilku i těm největším fanouškům postavy zevšední, Síla se rozmělní (je vlastně jedno, jestli nějaký výcvik máte nebo ne, ona je vlastně v každým a ve všem), jestli někdo žije nebo ne, je taky úplně jedno, on se objeví někdo další. Takže jak comicsové filmy, tak velkolepé scifi spektákly, začínají být na jedno brdo a nemá cenu do nich cpát prachy. Tož tak. ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

To hodnoceni myslim smrtelne vazne !!!!dve hvezdy vic ne ! Ani nevim kde mam zacit, az tolik moc k tomu Mam vitek, proste ien neco natocit aby z toho kapli prachy. Kdyby se to nemenovalo H.Valky, Tak by to byl uzasnej snimek, ale tohle valkam uz ani nesaha po kotniky......zparchantelej fracek Hana Sola se svymi vnitrnimi demony a kdy nevi jestli mam mit helmicku nebo nema.ale hlavne ty obri diry V pribehu kdy se tvurci nezabivaji nicim tak dulezity jako je kde se vzal ten nejzlejsi ultramastr. A raci ho nechaj V pulce filmu zabit a zezlo predaj kylo renovi. A ani nevysvetleni kdo jsou rodice ty holky. Ona ma SÍLU asi Jen tak. Asi si ji SILA nasla na skladce na DŽAKŮ. A je tak namastrovana ze i staryho dobryho luka Skywolkera pojezdi. Nevim proste za me sracka s velkym rozpoctem. Musim rict ze jsem to ale cekal ze to nebude dobry uz ten predchozi dil byl proste hloupa slaba nadstavba Toho stareho dobreho co meli nechat spat. Uz proste to ze vsechno zkoncilo dobre a sithove byli porazeni A najednou z niceho nic se vsechno posere a stane se to vsechno zas bez radnyho normalniho vysvetleni Je trochu traparna. ()

Milan.Nedwi 

všechny recenze uživatele

Disney umí, ať si říká každá kdo chce ale Disney umí překvapit a šokovat jak dost se dá experimentovat s předalekou galaxií. Pak je tu ale otázka zda to může fungovat když každý má jiná pohled co by se mu líbilo a nelíbilo aby se dělo ve světě plném velkých vesmírných lodí, různorodých planet s roztomilými potvůrkami. Já osobně patřím k těm co se umí přenést nad originální pojetí SW světa a magické Síly, která má nové neobjevené možnosti. Je pravda že některé scény nefungují tak jak by Rian Johnson si myslel moc nefungují, SPOILER:mimo to myslim scenu kdy Leia letí vesmírem a přežije tím pádem se naskytne otázka co stím uděla Jar Jar Abrams v IX? No nicméně kladně hodnotím herectví Luka a jeho nerozhodnosti která překvapí protože by jsme čekali že je to ten hodný Luke z episod IV až VI ale aspon to na mě funguje o to lépe že prošel nějakým vývojem. Carry Fisher a její poslední role je výborná, naprosto odešla s parádou a bude mě chybět v ep, IX. Efekty neskutečné, někdy si připadate že jste součástí vesmíru a hudba to ani nepotřebuje komentář. Čili mých 80% je zejména kvůli trochu pronikání Disney politiky feminizace a koreknosti což z filmu jde mnohdy cítit, ale je to rozhodně dějově různorodější než ep, VII čili jsem spokojený. Edit: Jak starnu, uvedomuju si , jak jsem byl mlady, strasne naivni. Naopak je to jedna z nejhorsich epizod a hvezdicku davam jen kvuli tomu, že tam jsou puvodni postavy. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

To, že tenhle žánr neprožívám tak jako dřív, plus to, že vícero scén mi přišlo, že jsem je už někde viděl (nejspíš zas ve SW), bylo vykompenzováno snahou jít v rámci fenoménu víc do hloubky a po emocích, a tím, že se tu občas neberou vážně a umí se smát. ()

Claymore 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že film je dělaný hlavně pro peníze, kdo by se taky Disneymu divil, že chce vyždímat co nejvíc, když ho Lucasfilm stál přes 4 miliardy dolarů, ale zdál se mi natahovaný až příliš... Další hvězdu srážím za to, že už mě tato sága nedokáže ohromit a přijde mi, že je to furt to samé dokola, ale to je spíše subjektivní. Po stránce audiovizuální není pak tradičně co vytknout. Za mě 50%. ()

Mkvenner odpad!

všechny recenze uživatele

Bez debat nejhorší Star Wars film. Zápletka je naprosto nudná a ke všemu se vše děje jen proto, že režisér a scénáristé to tak chtějí. Vůbec nic nedává smysl. The Force Awakens zničila postavu Hana, tento film zničil Luka. Jedinou dobrou postavou série zůstává Poe, který je v tomto filmu brán jako neřízená střela, která se mýlí a musí se ''napravit''. A to vše přes to, že je jedinou rozumně uvažující postavou filmu, která něco dokázala, nebýt jeho, tak jsou všichni už dávno po smrti. Přesto je nám tlačena postava admirálky Holdo, které vypadá, že by měla být spíše na setkání PETA, než vést vojáky do bitvy (zabilo by jí obléct si uniformu?). Nejhorší postava v celém vesmíru Star Wars (ano, ještě horší než Jar Jar). Neplýtvejte čas ani peníze za tuto urážku všech fanoušků. ()

MoudryMudrc odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátek musím napsat, že Star Wars sleduji už od 5 let a naprosto je miluji a nejsou to pro mě ''jen filmy'', je to pro mě velký kus mého dětství a proto jsem od doby co práva koupilo Disney velice skeptický na budoucnost universa SW. Už Síla Se Probouzí se mi vůbec nelíbila a proto jsem se na Posledního z Jediů moc netěšil a nedělal jsem si naděje. Bohužel to dopadlo mnohem hůř. (Mimochodem komentář bude plný spoilerů). Jak už Vám jistě došlo, tak za mě je to nehorázná katastrofa... Bude pro mě lepší, když budu ignorovat Last Jedi stejně jako Force Awakens, jednoduše předstírat, že prostě nejsou. Nejvíce mi na Last Jedi vadí ta nehorázná a nechutná genderová propaganda, která zprznila SW universum. Film zklamal na všech frontách, příběh se skoro nikam neposunul a dějová linka s Finnem a tou japonkou byla úplně zbytečná.Film je také plný nelogičností, jako například, že lasery létají po křivce jako dělové koule (vím, že to je sci fi, ale i tak by se film měl řídit nějakými pravidly), nebo oživlá Leia létající ve vesmíru, koho tahle pí..vina vůbec napadla? Uvědomují si filmaři, že touto scénkou smrt každého jediho v předchozích filmech ztrácí na své váze, třeba proč úmřel Qui Gon Jinn, když oproti už mrtvé a zmrzlé Leie vystavené vesmírnému záření, byl ''jen'' probodnut mečem, vždyť mohl zatnou zuby, dotknout se síly a přežít, nebo Mace Windu, proč nežije, když jen přišel o ruku a dostal do těla pár voltů. Také nyní všechny vesmírné bitvy, kterých se účastnil Anakin, nebo Obi Wan (např. bitva o Coruscant) ztrácejí na poutavosti, protože se o své hrdiny už nemusíme bát a může nám nyní být jedno jestli by je nepřítel ve vesmíru sestřelil, protože co jsme viděli v Last Jedi, by mohli použít svou sílu a dopravit se k nejbližší spojenecké lodi a zachránit se. Dále mě zajímá proč tam dali jako novou postavu tu blbou feministku s fialovými vlasy? Proč do filmu roubovat někoho nového, když ještě v tom samém filmu zase zdechne? Její roli měl raději převzít admirál Ackbar, kterého nechali zbytečně zabít.. Dále mi vadí další LACINÉ zabití Snokea, ten byl jediné co mě na Force Awakens zaujalo, jak je něco takového vůbec napadlo? Jeho smrti dávám za vinu tomu, že nemají naplánovanou celou trilogii od začátku, tak jako to udělal Lucas a režisér si prostě něco točil bez ohledu na otázky které předchozí film vytvořil. Dále tu máme laciné zabití Phasmy, která ve filmu vůbec nemusela být a taky zabití Luka, ano Luke je mrtvý... Když už mluvím o Lukovi, tak nemohu překousnout jeho totálně znásilněnou postavu. Luke, kterého znám z filmů a EU, by se nikdy nechoval tak, jako v Last Jedi, A když jsem viděl, jak Rey nad Lukem měla v souboji navrch, tak jsem měl chuť odejít z kina. Jak je možné, že mistr jedi, který několik dekád svého života zasvětil síle a jejímu učení se nechá povalit na záda feministickou Mary Sue? Celej film je jen hnusná feministická propaganda. Dále mě mrzí, že nenechali umřít Finna, jak letěl zničit ten kanón během bitvy na planetě Hoth, pardon myslel jsem na té solné planetě. Každopádně to mohla být pamětihodná scéna, když jeho postava celej předešlej film jen utíkala, se konečně nas.ala a přemohla svůj strach a odhodlala se udělat něco významného. Mohl to být krásný vývoj Finnova charakteru, ale místo toho mu jeho chvíli slávy ukradla ta nesmyslná kamikaze japonka a ještě ho bude poučovat, že se zlem se nemá bojovat a místo toho si mají všichni v kruhu zatancovat u táboráku a opatrovat to co milují. Dále co mi tam drásalo nervy byla přehršel vtípků jak v nějakém tuctovém filmu od Marvela... Nechápu, když pokaždé film začal být konečně trochu vážný, tak režisér tu vážnost vždy totálně zabil stupidním vtípkem (dojení modrého mléka z rypouše obecného, porgové, hruď Kylo Rena, ty jeptišky co žili s Lukem na ostrově, atd....). Ani hudba mě vůbec nezaujala. Co se týká soundtracku, tak si nic nepamatuju, kromě honičky Millennium Falcona v té krystalové jeskyni, což popravdě byla jen vykrádačka hudby z Návratu Jediho, Přiznejme si to, John Williams byl v 80 a raných 90 letech naprostá špica a neměl ve filmové hudbě konkurenci, ale teď už mu prostě dochází dech. Jediný důvod proč ještě dělá hudbu k SW je jen ten, že se jmenuje John Williams, ale už na to prostě nemá. Spíš by mi udělalo větší radost, kdyby hudbu dělal Michael Giacchino, který byl skvělí v Rogue One. Závěrem jak už jsem řekl, předstírám, že jak epizoda 7, tak 8 pro mě neexistují a jediné SW filmy co uznávám je prvních 6 filmů od Lucase + Rogue One, který až na pár detailů upřímně miluju a je to jediné dobré co vzešlo z Lucasfilmu od doby zakoupení myšákem...  . () (méně) (více)

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Film funguje výborně a naštěstí zachraňuje Sílu se probouzí, protože vlastně tvoří jeden dlouhý film. Toto měla být epizoda sedm. ()

-marti- 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalním fanouškem ságy, takže jsem se u sedmičky mohla zcela svobodně pobavit. A jo, bavila jsem se! Akce, vtípky (pravda, hodné spíš devadesátkového animáku, ale co už), místy sranda filmu ze sebe sama (chtěná?), city, intriky... A taky jsem se bavila při pohledu na kamenné tváře střídané nevěřícnými výrazy a zoufalstvím svých skalnějších přátel. Z pohledu samotného filmu 4*, z perspektivy jeho zčásti destruktivního vlivu na dosavadní směřování a ladění ságy 2*, dává výslednou 3* ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Je krásné, jak jim ve vesmíru všechno vesele hoří. Asi tam už konečně přivezli kyslík. Už se astronauti nebudou muset tahat se skafandry :-) Hrdinka ve volném vesmíru nejen, že nezmrzla, ale dolevitovala ke dveřím, které otevřeli, nevycuclo je to i se vzduchem ven, ale v pohodě je za ní i zavřeli. To samé, když rozpůlili křižníkem nepřátelskou loď, pobíhali si tam po hangáru, znovu všude oheň, protože je cool, nebo jak jim ve volném vesmíru funguje pozemská gravitace - k bombardování lodi cizáků přilétnou nad ní a doslova shodí bomby z bombardéru. Žádné moderní zbraně, na co, upraví se fyzické zákony a hurá na ně :-) Vážně to bylo natáčené v téhle době? Anebo režiséra rozmrazili z 70-ti letého spánku, který neví nic o fyzice a astronomii? Výběr herce pro Darth Vadera je také žalostný... Celý film bych ohodnotil asi takto - Ach jo :-( ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím... Serverus Snipe jako Solo a Draco Malfoy jako jeho "podržtaška" - to věru nevypadá na Charryho Potěra, ikdyž by tam jakážtakáž "magie" byla :-) Pokud se vezme tento díl jako "konečně poslední" (čož nebude, bo dítka povstalců se rodí stále a stále) tak je nutno uznat, že se zvyšujícím počtem (nekonečných) dílů jde kvalita snímku níže a níže. "Šetřilo" se i na maskách, tudíž sice tu máme opět jakýsi casino-bar, nicméně "potvor" zde je jako šafránu. Taktéž se zde již upustilo o "cizozemské hatmatilky" a musíme si vystačit s pazvuky. A aby se stopáž náležitě natáhla (přecejen to nebude zklouzávat na "standartní" 90minutovku, že ;-)) taxe tam musí trochu rozvinout "rodová linie" (kdo jak proč s kým a kvuli čemu). Myslím si, že síly již bylo dosti a že by už mohli všechny Jedy uložit k věčnému spánku a nechat tedy tu "temnotu" vyhrát. Všechno zničí a pak se zničí sama, bo nebude potom komu vládnout ;-) Já se jen bojím, aby z tohoto "kultu" nevznikl nějaký -nekonečný- seriál jako tomu bylo u Stargate nebo StarTreeku. ()

Vestor 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině na velkém plátně, což možná tak o půl hvězdičky zvedá hodnocení. Po restartu série tu máme druhý díl (nepočítám odbočku Rogue One). Pro Star Wars se zde trochu netypicky objevuje množství vtípků a gagů, ale většinou to nepůsobí nějak násilně. Audiovizuální stránka je ohromující (červený prach v bílé poušti, masivní souboje vesmírných lodí, vše podkresleno epickou hudbou). Příběh hodnotím celkem kladně, je to prostě další pokračování úspěšné série, potkávají se tu staré a nové postavy a dohromady to celkem dává smysl (nepatřím k přehnaně fanatickým milovníkům Star Wars, co mají načtený každý komiks třikrát, takže mi to stačilo). Výtky bych měl jen 3: celá odbočka s casinem byla sice hezká, ale naprosto zbytečná. Bombardér, který vypouští bomby z vrchu v prostředí nulové gravitace WTF. A především princezna Leia, která si vesele pluje mrazivým vesmírným vakuem jako Marry Poppins. ()

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama