Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 662)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zbytečné dějové linie, které jsou ve filmu snad jen proto, aby v něm byla zastoupena každá rasa, aby byl genderově vyvážený nebo kritizoval kapitalismus, ho natolik rozmělňují, že je velmi obtížné nechat se strhnout tím, o co jde především, tj. o Rey, Kyla a Luka. Ovšem i kdyby se člověk strhnout nechal, což se některým výborným scénám skvěle daří, tak i tato ústřední dějová linka je prošpikována značným scénáristickým neumětelstvím. Takže nejenom, že srdce puká nad tím, jak scénáristi zbabrali např. Luka, ale ještě se vám v té ráně vrtá naprostá neschopnost využít potenciál linek načrtnutých v předchozí epizodě (Reyini rodiče nebo Snoke). Zklamání. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inovativní Hvězdné války. Rian Johnson vtiskl Poslednímu z Jediů osobitou tvář, asi nejzásadnější v celé historii ságy. Pokud byl Abrams obviňován z nedostatku odvahy cokoli měnit tak zde jde o pravý opak. Ať už jde o humor občas připomínající Monty Pythona nebo krvavé šplíchance z rozšmelcovaných vojáků - je to jiné. Bohužel místy těžce nekonzistentní. Určité pasáže se trochu táhnou, jindy je děj zbytečně zkratkovitý (jako by film měl mít tři hodiny, ale producenti zasáhli, že je to přes čáru), naštěstí se vždy objeví pamětihodná scéna, která to ospravedlní. Odpovědí je tak akorát, i když konspirátoři budou malinko zklamaní. Skywalker je pojatý skvěle a Hamillovi řeči najednou dávají větší smysl. Příště ale doufám ve větší cílení na Rey a mladého Sola. Ty nejsi nový Vader, jsi jen děcko v masce! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Konečně nová verze Hvězdných válek, na kterou jsme tolik let čekali. Zatímco Síla se probouzí a Rošťák jedna byly obstojné, ale poměrně zapomenutelné akční filmy, které se v konečném důsledku ani nemusely honosit přízviskem Star Wars, tak Poslední z Jediů jsou Hvězdné války v nejlepším... 150 nabitých minut dějem, řítícím se v neúnavném tempu s příměřenou dávkou nových postav i důstojných odkazů na staré legendy. Epizoda VIII není dokonalá, ani převratná, ale osobně se nemohu zbavit pocitu, že pokud si některé Star Wars budu chtít pustit znova, bude to buď Epizoda III nebo VIII. 8/10 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jakože ani předchozí díly nebyly žádná literární veledíla, ale tyhlecty dialogy snad psal sám Google Translate a George Lucas dohromady. Celé je to vlastně půvabná metafora o prvním sexu a odolávání vlastních pudů, jen kdyby to nebylo tak k uzoufání repetetivní. Ostatně těším se na další gejzíry invencí inženýrského oddělení zlodušského týmu. Jakýpak megakanón připravíme příště? Anebo příště si to už raději nechám ujít. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Alternative Star Wars. Možná vstřícně nastavený směr modernímu divákovi, který touží po svěžím větru do plachet a novátorství, které ve SW světě trochu chybělo. Na kolik je to dobrý krok je však velmi diskutabilní a záleží na úsudku každého. Epizoda 3 svojí osudovostí a emocionálním dopadem zdaleka nepřekonána. Last Jedi je samozřejmě dokonale vizuálně vypucovaný a má jedno eso v rukávu - Adama Drivera, jehož hněv a zloba je to nejimpozantnější na celém filmu a daleko v něm překonává např. Haydena Christensena. Jinak ale pořád stejně neslané nemastné a sílu postrádající, podobně jako předešlá epizoda. Spin-off included. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (55)

  • Snímek se stal na začátku září 2018 nejprodávanějším Blu-ray diskem roku s počtem 3,02 milionů prodaných kusů. (CrypzzXD)
  • Po zverejnení názvu ôsmej epizódy Star Wars: The Last Jedi ho začali fanúšikovia a rôzne média v USA (aj v iných krajinách) horlivo rozoberať. Napríklad na oficiálnom brazílskom Twitter kanáli Star Wars bol názov uvedený v jednotnom čísle, avšak tento preklad bol onedlho odstránený. Nebolo jasné, či sa názvom myslí očakávaný návrat jediného a dejovo posledného preživšieho rytiera Jedi, Luka Skywalkera (Mark Hamill), ktorý je zároveň aj posledným žijúcim veľmajstrom rádu Jedi, alebo sa v epizóde objavia aj iní nešpecifikovaní Jediovia. Len pre porovnanie: vôbec prvý preklad bol publikovaný v španielčine v množnom čísle, čo zas odporuje žltému textu, ktorý pláva vesmírom počas Epizódy VII (2015). Štúdio až do posledných chvíľ držalo odpovede pod rúškom tajomstva a zodpovedať ich má až film samotný. (Piri)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 620,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 1334,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama