Velká Británie, 2014, 46 min
Lindy Woodhead (kniha)Scénář:
Andrew Davies, Kate BrookeKamera:
David RomHudba:
Charlie MoleHrají:
Ron Cook, Amy Morgan, Greg Austin, Amanda Abbington, Sean Teale, Sai Bennett, Amy Beth Hayes, Cal MacAninch, Grégory Fitoussi, Aisling Loftus, Jeremy Piven, Samuel West, Malcolm Rennie, Frances O'Connor, Sadie Shimmin, Tom Goodman-Hill, Trystan Gravelle, Katherine Kelly, Aidan McArdle, Polly Walker, Alfie Boe, Oliver Farnworth, Lauren Crace, Wendy NottinghamStřih:
Isobel StephensonScénografie:
Sonja Klaus, Claudia Parker (set dekoratér)Obsah
S pokračující válkou je z prodeje staženo veškeré německé zboží, zatímco si mladý pan Gordon pomalu zvyká v oddělení čaje, kam jej otec přeložil, aby nemusel tolik myslet na své kolegy z expedice, kteří bojují na frontě. Atmosféry plné obav a divokých fám se rozhodne využít pan Thackeray ke konečnému vyřízení účtů s Henrim Leclairem, jehož nařkne ze špionáže pro Německo. Je to jistě nesmysl, pravdou ale je, že Henri poslední dobou něco skrývá. To nabídka zpravodajské práce ve prospěch britského impéria, s níž Harryho osloví Bill Summertime, je naproti tomu zcela konkrétní a netřeba dodávat, že také patřičně riskantní. Události vrcholí během vlasteneckého charitativního koncertu, pořádaného v restauraci Palm Court.(Česká televize)
Tryskomyš
Pro mě neodolatelný seriál s reálným podkladem. V britském Birminghamu stojí nákupní středisko Bullring, kterému dominuje obchodní dům Selfridges. A architektem byl dokonce Jan Kaplický. Mám ráda všechno retro a hlavně tady se jedná o módu, takže je to jasná volba.(8.7.2018)