Reklama

Reklama

Grand Hotel

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Historický
Španělsko, (2011–2013), 43 h 9 min (Minutáž: 60–85 min)

Hudba:

Lucio Godoy

Hrají:

Adriana Ozores, Amaia Salamanca, Yon González, Eloy Azorín, Fele Martínez, Pep Anton Muñoz, Pedro Alonso, Luz Valdenebro, Llorenç González, Marta Larralde (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Píše se rok 1906 a svět je ještě opředený tajemstvím. Mladík prostého původu Julio Olmedo (Yon González) přijíždí do luxusního Grand Hotelu, zasazeného do prostředí idylického venkova. Zavedlo ho sem pátrání po ztracené sestře, která byla těsně před zmizením povýšena. Julio se dozvídá, že jeho sestru vyhodili, protože kradla. Ale vůbec tomu nevěří. Má podezření, že se v hotelu něco stalo, jeho sestra byla u toho a historka má zakrýt pravdu. Proto se nechá zaměstnat jako číšník. Seznamuje se s půvabnou Alicií Alarcónovou (Amaia Salamanca), která je jednou z dcer bohaté majitelky hotelu doni Teresy (Adriana Ozoresová). Alicia se nechce smířit s tím, že ji nutí provdat se za vlivného hotelového manažera Diega Murquía (Pedro Alonso). Stejně jako Julio má podezření, že v prostorách hotelu se děje něco nekalého. Rozhodnou se společně odhalit, jaká tajemství a záhady se ukrývají v Grand Hotelu – na místě, kde se láska setkává s žárlivostí, zradou, vraždou a intrikami, do kterých jsou zapleteni zaměstnanci, hosté, ale i vyšetřující detektivové. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej televízneho seriálu "Grand Hotel" je situovaný na začiatok dvadsiateho storočia. Odohráva sa v noblesnom, šľachtickom hoteli počas vlády španielskeho kráľa Alfonsa XIII. Luxusný, idylický hotel obklopený krásnou prírodou je len fasáda, za ktorou sa dejú vraždy, intrigy, zákulisné hry. Postupne sa odkrývajú temné tajomstvá z minulosti. Dráma, romantika, napätie, záhady, zločin. Seriál pozostáva z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú tridsať deväť dielov. Bol natočený v priebehu rokov 2011 až 2013 v historickom hoteli Palacio de la Magdalena, ktorý sa nachádza v prístavnom severo-španielskom meste Santander. *** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, atraktivní prostředí luxusního hotelu v době před první světovou válkou, podpořené velmi velkorysou výpravou. Dějem se prolínají rodinné příběhy majitelů a služebnictva s příběhy kriminálními, což vytváří zajímavou a umně propletenou mozaiku se spoustou velmi nečekaných zvratů. Jediná slabina je občasný španělský pád do lehce přeslazené romantiky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekne ladený, zbytočne nepredlžený a hoci telenovelovým spôsobom riešený, ale nie násilne a srdcervúco. So záhadami, odhaleniami, intrigami a skvelými historickými pozadiami i kostýmami. Určite zaujímavý počin, ktorý bol už niekoľkokrát prebratý a prerobený aj v iných jazykoch. Takéto "mysteriózne" soap opery sa fakt dajú. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Telenovela jak má být. 1) Počáteční díly seriálu mě doslova šokovaly. Pořád se něco dělo. Zcela chyběla dějová vata, tak typická pro (nejen) telenovely, ať české či zahraniční. Postavy byly jasně načrtnuty. Panečku..._____ 2) Během první řady se seriál doslova zaryl pod kůži. Opravdu to vypadalo, jakoby osvícený producent seškrtal 80 dílů nekonečné latinskoamerické telenovely do 9 dílů, aniž by příběh ochudil o jedinou dějovou linku. Jen vyhodil balast. Vata, vycpávky, zbytečné rozhovory, přechody z místnosti do místnosti za doprovodu dramatické hudby, to všechno chybělo. No, mně ne._____ 3) Postupně během dalších řad však vztah číšníka Julia a dcery majitelky hotelu Alicie, obecně Juliovo chování, vlastnosti a schopnosti jakož i stále absurdnější (a pitomější) děj mé nadšení ochladily. Ve druhé řadě se objevila i špetka vtipu. Třetí řada je už jen lehká komedie. Postupné telenovelatění díla mě zklamalo._____ 4) V seriálu se objevuje mnoho přitažlivých herců, například 25letý Yon Gonzáles (hlavní role - číšník Julio) s parádní postavou, 34letý (!) sexy Eloy Azorín (nezdárný syn Javier Alarcón), 25letý podsaditý Llorenç González (syn hospodyně Andrés), 32letý Iván Morales (organizátor zápasů Sebastian)._____ 5) Dílo zakoupily i televize v Anglii, Rusku či Francii. Své vlastní verze vyrobili Mexičané, Egypťané či Italové._____ 6) Srovnání s Panstvím Downton považuji za nevhodné. Jako byste srovnávali historický román s rodokapsy. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Po internátu a Na lodi jsem náhodou natrefil i na tento poměrně nový španělský historický seriál a tak mě pohltil, že jsem všech 39 dílů shlédl v rekordním čase pouhých čtyř dnů a nocí, téměř bez spánku! Grand Hotel je dle názoru některých komentátorů španělská obdoba britského Panství Downton, z mého pohledu ovšem daleko napínavější, zábavnější, pestřejší a emotivnější. Na rozdíl od dříve shlédnutého Internátu zde nebyla žádná postava, která by mi vyloženě vadila, dokonce i tu zlatokopku a prospěchářku Belén v některých momentech musí divák litovat. I když je fakt, že v posledních dílech se Alicia v dané situaci chová dost iracionálně a všechno jen komplikuje. Celkem zbytečná mi přišla role Angeliny sestry Violety - jak přišla, tak zase odešla a kdyby se v seriálu vůbec neobjevila, nijak by to na ději nebylo znát. Zajímavý byl nejen příběh ústřední dvojice - Julia a Alicie, ale i Andrése s Belén, Sofie s Alfredem a dalších. O humorné pasáže se postaral nenapravitelný smolař a sukničkář Javier, který díky svým neřestem několikrát jen zázrakem unikl hrobníkovi z lopaty. O zvláštní navození tajemna s krimi zápletkou se postaral záhadný sériový vrah se zlatým nožem a v prvních epizodách diváka spolehlivě vtáhne do děje i pátrání po Juliově nezvěstné sestře Cristině. Tajná místnost s vchodem přes skříň je zřejmě inspirace z Internátu. Jediné, co mi hlava nebere je, že i když Diego v průběhu seriálu zastřelil několik lidí (většinou vyděrače nebo nepohodlné svědky znající jeho minulost), jeho činy zůstávají nepovšimnuty a nepotrestány, dokonce ani jindy nápaditým a charakterním detektivem Ayalou. Stejně tak je zvláštní, že Sofii celkem snadno prošly dvě vraždy a i Doni Terese prošla nájemná vražda. Za jednu z nejemotivnějších scén považuji popravu Andrése, u toho se jen stěží dá ubránit slzám. Díky epidemii cholery byl děj napínavý i během posledního dílu. Úspěchu seriálu si všimli i Italové a v roce 2015 natočili vlastní verzi. Velmi povedený a na profesionální úrovni je i slovenský dabing z RTVS, což jen umocňuje divácký zážitek. Český dabing, (ať už z AXN či Primy, mi připadá podstatně horší, většina hlasů na danou postavu nesedí a někteří dabéři mluví i čtyři role. Navíc 14-dílnou 3. řadu v české verzi nesmyslně sestříhali na 24 epizod po 45-ti minutách. Nebývá mým zvykem vysoce hodnotit nejnovější seriály, ale i tentokrát ze svých zásad slevím a Grand Hotelu uděluji zasloužený plný počet 5 *. 95% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Život lidí v hotelu s krimi zápletkou,zasazen do prostředí smetánky a intrik.Vše umocňují kostýmy a masky.Vzhledem k tomu,že ho dávají na Love každý den budu vděčný divák ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, kolik vražd a intrik se děje v jednom hotelu. Také to vedení hotelu jen jak diktatura v nějakém státě. Jinak velice koukatelný seroš. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Kvalitný seriál, rozhodne lepší ako iné podobné kúsky, síce sa tiež nevyhol banalitám, ale diváka vie dobre nabudiť na ďalšiu časť. Čím viac dielov pribúdalo, tým to dostávalo väčšie grády. Slovenský dabing k tomuto seriálu je priam grandiózny. Adriana Ozores je veľmi zaujímavý typ ženy, ak by som globálne hodnotil najkrajšiu ženu v tomto seriáli, bola by to práve ona a asi aj Luz Valdenebro, z vedlajších úloh by to bola Olga Alamán a Silvia Marsó. Paradoxne údajne najkrajšou postavou mala byť Alicia / Amaia Salamanca, ale tá je úplne mimo a navyše jej účes v tej dobe je nezmysel, vyzerá ako zmoknuté kura a jej šaty ako pyžamo - postava mala zobrazovať moderné a nezávislé dievča, ale tým nebola ani z ďaleka. ()

annes 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem skoukla skoro na zátah:-O a to je co říct. Tolik otázek ohledně toho, co se opravdu ve filmu/seriálu děje a kdo za tím stojí, se mi v hlavě nehonilo snad nikdy. Lidé, co mají rádi intriky si jistě přijdou na své:-)) ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru si Grand Hotel zaslouží slušné hodnocení - uvidíte pád ze schodů, únos, intriky, záměnu postav, zakázanou lásku, nevěru, nečekaná odhalení ... Postavy nejsou zcela černobílé. V hotelu se vraždí jak na běžícím pásu, takže nejde čistě o romantický seriál. Zajímavé je i prostředí z počátku 20. století. Pozor na spoiler od Kri-kri. Pokud se učíte španělsky, lze doporučit. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Moc mě to bavilo, až na to, že posledních pár dílů mě pěkně vytáčel Julio a jeho agresivita v bojích. Alfréd byl taky pěknej pitomec a slaboch.Jinak doňa Teresa mi silně připomínala Alexis z Dynastie :D Správná mrcha- ()

Alex696 

všechny recenze uživatele

Začal som to pozerať a zdalo sa, že to bude pozerateľné. Bohužiaľ stala sa z toho rozťahaná nudná telenoverla. škoda. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Tak 10% zajímavá kriminálka a zbytek jsou pěkné kostýmy, exteriéry a spousta přeslazené romantiky a hloupých dialogů. ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytlavé a návykové. Skvěle namíchaný koktejl napětí, romantiky a postupem času stále výraznějšího humoru. To vše v nákladné a štědré produkci. Žádná z postav není černobílá, i ti největší padouši (a že jich tam je) ukazují své "lepší já" a ti největší klaďasové se občas chovají jako tupci. Některé momenty mají tendenci zklouzávat do žánru telenovely, hned na to však je vystřídá výborně budované napětí a uvěřitelné emoce. Španělé zkrátka dali svému velkému seriálu šmrnc, který v produkcích velkých televizních gigantů nevidíme. O nás nemluvím vůbec – v jedné epizodě Grand Hotelu se toho stalo víc než ve čtyřech dílech seriálu Mattoni, nebo v první sérii První republiky (víc jsem ani z jednoho českého dílka neviděl). A za tu geniální dotáčku nakonec mají u mě Španělé plných 100 %. ()

Frodule 

všechny recenze uživatele

Španělská slátanina na bázi telenovely s překvapivým napětím. Ze začátku vás může odradit jistý amaterismus ze strany herců i štábu, ten se ale v průběhu mění k lepšímu (buď to, nebo si zvyknete), zlášť herci se vybičují k dobrým výkonům a napětí vás nenechá klidnými, i když víte, že příběh má mezery a často je až bolestivě nelogický (v jednom hotelu nejsou schopni najít hledanou osobu, která se pohybuje po chodbách za denního světla a plného provozu). Postavy jsou někdy nesnesitelné a navíc nechybí specifický jižanský romantický patos. Nenechte se odradit - k oprášení jazyka dostatečná zábava. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Intriky, špehování, vraždy, zakázaná láska, trezory, tajné chodby a východy v jednom hotelu. Na španělský seriál je to suprové. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se blíží telenovele, ale zachovává si důstojnost, zaujme mnoha zvraty, intrikami, směsí komedie, dramatu a romantiky. Celkově jde o zajímavou podívanou, která občas sklouzává do klišé a absurdit, ale až do konce je v ní linka napětí a určité kontinuity. 1. série je všechno co chcete, 2. série se vyrovná té první, 3. série už tahá za kratší konec, některé události ke konci jsou opravdu neuvěřitelné, ale zakončení celého seriálu je pořád zajímavé. Přesto by seriálu slušel menší počet epizod, čímž by se tvůrci vyhnuli i poněkud nelogickým a velmi nepravděpodobným rozhodnutím různých postav. 75 % ()

cobude.sk 

všechny recenze uživatele

Seriál zo začiatku 20. storočia odohrávajúci sa v Španielsku. Príbeh lásky, intríg, pátrania po neznámom vrahovi. Krásne kostýmy a kulisy a tiež prostredie. Určite sa oplatí pozrieť. ()

Reklama

Reklama