Reklama

Reklama

Grand Hotel

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Historický
Španělsko, (2011–2013), 43 h 9 min (Minutáž: 60–85 min)

Hudba:

Lucio Godoy

Hrají:

Adriana Ozores, Amaia Salamanca, Yon González, Eloy Azorín, Fele Martínez, Pep Anton Muñoz, Pedro Alonso, Luz Valdenebro, Llorenç González, Marta Larralde (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Píše se rok 1906 a svět je ještě opředený tajemstvím. Mladík prostého původu Julio Olmedo (Yon González) přijíždí do luxusního Grand Hotelu, zasazeného do prostředí idylického venkova. Zavedlo ho sem pátrání po ztracené sestře, která byla těsně před zmizením povýšena. Julio se dozvídá, že jeho sestru vyhodili, protože kradla. Ale vůbec tomu nevěří. Má podezření, že se v hotelu něco stalo, jeho sestra byla u toho a historka má zakrýt pravdu. Proto se nechá zaměstnat jako číšník. Seznamuje se s půvabnou Alicií Alarcónovou (Amaia Salamanca), která je jednou z dcer bohaté majitelky hotelu doni Teresy (Adriana Ozoresová). Alicia se nechce smířit s tím, že ji nutí provdat se za vlivného hotelového manažera Diega Murquía (Pedro Alonso). Stejně jako Julio má podezření, že v prostorách hotelu se děje něco nekalého. Rozhodnou se společně odhalit, jaká tajemství a záhady se ukrývají v Grand Hotelu – na místě, kde se láska setkává s žárlivostí, zradou, vraždou a intrikami, do kterých jsou zapleteni zaměstnanci, hosté, ale i vyšetřující detektivové. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, atraktivní prostředí luxusního hotelu v době před první světovou válkou, podpořené velmi velkorysou výpravou. Dějem se prolínají rodinné příběhy majitelů a služebnictva s příběhy kriminálními, což vytváří zajímavou a umně propletenou mozaiku se spoustou velmi nečekaných zvratů. Jediná slabina je občasný španělský pád do lehce přeslazené romantiky. ()

llydeb 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru si Grand Hotel zaslouží slušné hodnocení - uvidíte pád ze schodů, únos, intriky, záměnu postav, zakázanou lásku, nevěru, nečekaná odhalení ... Postavy nejsou zcela černobílé. V hotelu se vraždí jak na běžícím pásu, takže nejde čistě o romantický seriál. Zajímavé je i prostředí z počátku 20. století. Pozor na spoiler od Kri-kri. Pokud se učíte španělsky, lze doporučit. ()

Reklama

tribican 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se blíží telenovele, ale zachovává si důstojnost, zaujme mnoha zvraty, intrikami, směsí komedie, dramatu a romantiky. Celkově jde o zajímavou podívanou, která občas sklouzává do klišé a absurdit, ale až do konce je v ní linka napětí a určité kontinuity. 1. série je všechno co chcete, 2. série se vyrovná té první, 3. série už tahá za kratší konec, některé události ke konci jsou opravdu neuvěřitelné, ale zakončení celého seriálu je pořád zajímavé. Přesto by seriálu slušel menší počet epizod, čímž by se tvůrci vyhnuli i poněkud nelogickým a velmi nepravděpodobným rozhodnutím různých postav. 75 % ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Po internátu a Na lodi jsem náhodou natrefil i na tento poměrně nový španělský historický seriál a tak mě pohltil, že jsem všech 39 dílů shlédl v rekordním čase pouhých čtyř dnů a nocí, téměř bez spánku! Grand Hotel je dle názoru některých komentátorů španělská obdoba britského Panství Downton, z mého pohledu ovšem daleko napínavější, zábavnější, pestřejší a emotivnější. Na rozdíl od dříve shlédnutého Internátu zde nebyla žádná postava, která by mi vyloženě vadila, dokonce i tu zlatokopku a prospěchářku Belén v některých momentech musí divák litovat. I když je fakt, že v posledních dílech se Alicia v dané situaci chová dost iracionálně a všechno jen komplikuje. Celkem zbytečná mi přišla role Angeliny sestry Violety - jak přišla, tak zase odešla a kdyby se v seriálu vůbec neobjevila, nijak by to na ději nebylo znát. Zajímavý byl nejen příběh ústřední dvojice - Julia a Alicie, ale i Andrése s Belén, Sofie s Alfredem a dalších. O humorné pasáže se postaral nenapravitelný smolař a sukničkář Javier, který díky svým neřestem několikrát jen zázrakem unikl hrobníkovi z lopaty. O zvláštní navození tajemna s krimi zápletkou se postaral záhadný sériový vrah se zlatým nožem a v prvních epizodách diváka spolehlivě vtáhne do děje i pátrání po Juliově nezvěstné sestře Cristině. Tajná místnost s vchodem přes skříň je zřejmě inspirace z Internátu. Jediné, co mi hlava nebere je, že i když Diego v průběhu seriálu zastřelil několik lidí (většinou vyděrače nebo nepohodlné svědky znající jeho minulost), jeho činy zůstávají nepovšimnuty a nepotrestány, dokonce ani jindy nápaditým a charakterním detektivem Ayalou. Stejně tak je zvláštní, že Sofii celkem snadno prošly dvě vraždy a i Doni Terese prošla nájemná vražda. Za jednu z nejemotivnějších scén považuji popravu Andrése, u toho se jen stěží dá ubránit slzám. Díky epidemii cholery byl děj napínavý i během posledního dílu. Úspěchu seriálu si všimli i Italové a v roce 2015 natočili vlastní verzi. Velmi povedený a na profesionální úrovni je i slovenský dabing z RTVS, což jen umocňuje divácký zážitek. Český dabing, (ať už z AXN či Primy, mi připadá podstatně horší, většina hlasů na danou postavu nesedí a někteří dabéři mluví i čtyři role. Navíc 14-dílnou 3. řadu v české verzi nesmyslně sestříhali na 24 epizod po 45-ti minutách. Nebývá mým zvykem vysoce hodnotit nejnovější seriály, ale i tentokrát ze svých zásad slevím a Grand Hotelu uděluji zasloužený plný počet 5 *. 95% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekne ladený, zbytočne nepredlžený a hoci telenovelovým spôsobom riešený, ale nie násilne a srdcervúco. So záhadami, odhaleniami, intrigami a skvelými historickými pozadiami i kostýmami. Určite zaujímavý počin, ktorý bol už niekoľkokrát prebratý a prerobený aj v iných jazykoch. Takéto "mysteriózne" soap opery sa fakt dajú. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne mala 2. séria 16 epizód, ale sledovanosť mierne klesla, takže sa sieť rozhodla rozdeliť ju do jednej osemdielnej sezóny a zvyšných osem odvysielať spolu s 14-dielnou treťou sériou s odstupom jedného mesiaca. (Arsenal83)
  • Seriál bol natočený v Palacio de la Magdalena v Santanderi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama