Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami deště

  • USA The Blue Umbrella
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2013, 6 min

Režie:

Saschka Unseld

Hudba:

Jon Brion
(další profese)

VOD (1)

Je to jen další obyčejný večer v rušných ulicích, dokud se nespustí déšť a město neožije v rytmu zurčících okapů, hvízdajících markýz a bublajících škarp. A uprostřed toho všeho se do sebe osudově zamilují dva deštníky – jeden modrý a druhý červený. Modrý deštník vyčnívá z davu nad ostatními, aby hrdě chránil svého majitele před deštěm. Jakmile však zahlédne krásné a jedinečné červené paraple, udělá všechno, co je v jeho silách, aby mu zůstal po boku. Když se cesty majitelů modrého i červeného deštníku rozdělí, město pomůže svést obě láskou poblázněná paraplata zase dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

venison 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že zachytit a rozanimovat „obyčejné“ věci tak, aby vypadaly reálně, je těžké.. Navíc celý příběh zasadit do deštivého večera plného odlesků je ještě složitější.. A tady se zadařilo :-) Příběhově trošku filmeček pokulhává a necítím v něm klasický Pixaří podpis, ale rozhodně je řemeslně precizně odveden :-) ()

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Pustili nám to v kině před Univerzitou pro příšerky, ale jak mě nadchl krátkometrážní filmík Papíry (i když vykrádající hranou verzi Cedulky) před Raubířem Ralfem nebo La Luna před Rebelkou, tak tohle mě zas tolik neuchvátilo. Nevím proč, ale celkově mi vadilo, jak deštník ovládal intenzitu větru a nakonec to, že si lidi sednou ke stolu v dešti venku s deštníky nad hlavou. Za mě 3/5 (50%). „Roztomilý krátkometrážní film, ale => není nad pořádný animáky => můj osobní seznam“. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Modrý deštník beru jako animační cvičení. Nic jiného. Prostě ukázat jak moc velcí můžou v Pixaru být frajeři, protože vážně tohle nevypadá jako animák ani omylem. Dokonce kryž jsem viděl první vteřiny jsem nechápal proč mi Pixarovci ukazují obyčejně natočenou záležitost. Dějově prostá ubohost... Snad nejhorší co jsem od Pixaru viděl. ()

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si autoři nedali větší práci s příběhem. Rozuzlení typu "deus ex machina" je Pixaru nedůstojné. Nápad s "oživlým městem" je naopak originální a moc pěkný - dokonce si myslím, že se tvůrci namísto nepříliš zajímavé "love story", kterou už jsme v různých obměnách viděli tisíckrát, měli zaměřit raději na něj a ještě více ho rozpracovat. Takhle si snímek zařazuji do přihrádky "nedotažené" a tím mezi slabší pixarovské kraťasy, jako jsou Láva nebo Plechový panáček. Je to škoda, protože tenhle námět měl na víc! Takhle jsou to buď silné dvě hvězdičky nebo slabé tři. Jinak řečeno - 50%. (PS: Nakonec díky podmanivé atmosféře deštivého večera zaokrouhluji nahoru.) ◼ Vyšlo na DVD jako bonus k filmu Univerzita pro příšerky pod českým názvem Láska mezi kapkami deště. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zase jiné, nové a příjemné. Lepší, než příšerky, před kterými se vysílalo. Vzpomněl jsem si na starý (1956) francouzský Červený balónek (pokud si dobře pamatuju, tam červený balónek "běhal" v jednu chvíli za modrým). ■ Podle toho, co píší ostatní, to je celé animované (což je k neuvěření). Pak si o Modrém deštníku myslím dvě věci: 1) Pixar dosáhl animace téměř nerozeznatelné od reality a toto dílko je demonstrací síly, kterou aktuálně disponuje. 2) Viděli Červený balónek a nechali se volně inspirovat. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v českých kinech promítal před animovaným filmem Univerzita pro příšerky (2013). Stejnémku snímku "předskakoval" i v kinech na Slovensku. (MikeCool)

Reklama

Reklama