Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami deště

  • USA The Blue Umbrella
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2013, 6 min

Režie:

Saschka Unseld

Hudba:

Jon Brion
(další profese)

VOD (1)

Je to jen další obyčejný večer v rušných ulicích, dokud se nespustí déšť a město neožije v rytmu zurčících okapů, hvízdajících markýz a bublajících škarp. A uprostřed toho všeho se do sebe osudově zamilují dva deštníky – jeden modrý a druhý červený. Modrý deštník vyčnívá z davu nad ostatními, aby hrdě chránil svého majitele před deštěm. Jakmile však zahlédne krásné a jedinečné červené paraple, udělá všechno, co je v jeho silách, aby mu zůstal po boku. Když se cesty majitelů modrého i červeného deštníku rozdělí, město pomůže svést obě láskou poblázněná paraplata zase dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

T2 

všechny recenze uživatele

Pixar pokračuje v nevšednej inakosti u krátkometrážnych kraťasov je to opäť s citom natočené, pomaly budovaná atmosférka a graficky dokonalé dielko. /80%/ __poznámka: v kinách to bežalo pred Príšerky: Univerzita ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zákopčaník a jemu podobní přece nebudou rozhodovat, kdy se my, ochrany před deštěm, zamilujeme! Kde jsme..?! Animace tradičně skvělá, příběh ubíjející a hudba jak z reklamy na tampóny. Rána deštníkem se nekonala.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Animace natolik soběstačná a okouzlující, že mi bylo 6 minut naprosto u řitě, že to nedává VŮBEC smysl! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Animace výborná, hudba repetitivní a tudíž lehce otravná, ale hlavně, láska mezi deštníky? Meh.. Co budou dělat, až přestane pršet? :D ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zase jeden výborný kraťas od Pixaru. Dechberoucí animace udělala z jednoduchého, ale moc milého příběhu předcházejího Univerzitě pro příšerky krásný zážitek. Nikdy bych neřekl, že se můžu bát o modrý deštník. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sadol som si do kina a za chvíľu sa na plátne ukáže názov, že modrý dáždnik. Po chvíli si hovorím WTF ? mám dobrú sálu ? Sedel som ďalej a pozeral som ako sa modrý dáždnik zoznamuje s červeným a ani som moc nezisťoval, či mám teda dobrú sálu, pretože to bolo milé, jednoduché a pekné. Keď to po šiestich minutach skončilo, tak si hovorím: jáj to bol len pred animák od pixaru pred Monsters: University :-) A ja už som sa bál, že som prišiel o svoj film a o prachy :-) 80% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších kraťasov pre zamilovaných. Aj pre tých, ktorí sú sami a cítia sa sami ako dáždnik vo vetre a pod návalom dažďa. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pixar se z průměrnosti úspěšně dostává na poli krátkometrážních animáků. Tento snímek je tomu důkazem - citlivě natočené a originální. Přejme to Pixaru i u celovečeráků. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Byla to láska na první pohled a tak se Nápad s Provedením oženil, čekal je však krutý osud. Jejich první dítě Humor zemřelo hned po narození a jejich vztah dostal těžkou ránu. Všechno mohlo být zapomenuto, protože Provedení zase otěhotnělo.. Ovšem osud byl nemilosrdný i podruhé a jejich další dítě, chlapec Příběh, se narodil postižený... ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině před Univerzitou pro příšerky. Krásná dokonalá animace, hudba a smysl pro detail na pixarovských krátkometrážních prostě miluju a zde bylo všeho využito dosyta. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zase jiné, nové a příjemné. Lepší, než příšerky, před kterými se vysílalo. Vzpomněl jsem si na starý (1956) francouzský Červený balónek (pokud si dobře pamatuju, tam červený balónek "běhal" v jednu chvíli za modrým). ■ Podle toho, co píší ostatní, to je celé animované (což je k neuvěření). Pak si o Modrém deštníku myslím dvě věci: 1) Pixar dosáhl animace téměř nerozeznatelné od reality a toto dílko je demonstrací síly, kterou aktuálně disponuje. 2) Viděli Červený balónek a nechali se volně inspirovat. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Animace na hranici možností. Chvílemi jsem nevěřil tomu, že to není hrané. Ovšem příběh mi přišel téměř o ničem a oproti minulým pixarovským kraťasům jsem toho moc nedostal. 4/10 ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Pixar - žádné překvapení! Jako vždy precizní animace a lehounký pohádkový minipříběh pro děti i pro dospělé, ovšem jen pro ty, kteří se dovedou aspoň na chvilku zasnít a nevadí jim trocha vody za límcem, když deštník někdy uletí... ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Najlepšie tie komentáre detí v kine za nami: "A kam ide ten modrý dáždnik?" Rodič: "Ide nájsť ten červený." A ďalšie dieťa na to: "On je doňho zamilovaný." No rozkošné :) A pre oči to bola rozprávka doslova a dopísmena. ()

Reklama

Reklama