Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Birdsong z jiného úhlu pohledu a trochu méně do hloubky. Kdybych neviděla nedávno Birdsong asi by se mi tenhle film líbil víc. Prostředí bylo super a herci taky. Kontrast začátku se zbytkem filmu je hodně výrazný, až tak že jsem si říkala, jestli už to není trochu moc...ale to nemůžu moc dobře posuzovat (což je vlastně jedině dobře.) A některé momenty mi přišly tak prvoplánové a laciné, že se mi jen těžko věří že se to tak nějak vážně stalo...Snímek to určitě není špatný, jen mi to nepřišlo jako něco extra. Za mě to jsou tři hvězdičky, možná tři a půl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Moc hezky a škoda, že sa to vyhlo našej kinodistribúcii. Krásne nasnímaný, ohudbený a hlavne zahraný skutočný príbeh z 1. svetovej vojny. Chýba tomu akurát TO ČOSI, čo by z toho spravilo nezabudnuteľný filmový zážitok a pozbieralo to množstvo oscarov. Možno nejaké výraznejšie režijné uchopenie. Veľmi silných 7/10, ktoré po opakovanom zhliadnutí možno porastú. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uživateľka kajas to napísala úplne výstižne. Veľké, krásne nič. Takto by sa v skratke dalo povedať o čom film je. Pravda je, že v prvej tretine až polovici sa toho veľa neudeje, ale druhá polovica to kvalitou vyvážila. Výprava je na úrovni, v tomto smere niet čo vytknúť, ale film by určite získal na kvalite, keby sa do filmu vošlo zopár krátkych momentov z fronty. Všetko sledujeme z pohľadu Alicie Vikander, ktorá je na obrazovke v jednom kuse. Hudba tu má silné zastúpenie, ale príbehovo je dosť prázdny. Po treťom mŕtvom priateľovi si hovorím, že to je na jednu ženu až-až a o čom to asi ďalej bude...Neviem ako je na tom kniha, ale tu určite chýba výraznejšia dejová línia. Všetko však zachraňuje sympatická A. Vikander , ktorá nedávno zažiarila vo filme Ex machina a nakopla svoju kariéru. Rozhodne o nej ešte budeme veľa počuť. Krásne veľké nič je natočené s citom a mám slabosť pre príbehy z fronty aj keď zo ženského pohľadu. 70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama