Reklama

Reklama

Spása

  • USA Redemption
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film nominovaný na Oscara pojednává o takzvaných newyorských "canners" – nezaměstnaných lidech, kteří bojují s chudobou tím, že sbírají prázdné lahve a plechovky a odnášejí je do sběru. Dokument Redemption sleduje osudy lidí z pěti newyorských čtvrtí, kteří se snaží vydělat si na živobytí - pokaždé dostanou po pěti centech. Držitelé cen Emmy Jon Alpert a Matthew O'Neill v průběhu jednoho roku sledovali několik mužů a žen, kteří přinášejí svědectví o každodenním boji o přežití sběračů odpadků a lidí recyklujících smetí. Tento dokument vyzdvihuje pocit sounáležitosti mezi takzvanými canners, z nichž mnozí už několik let společně pracují v ulicích velkoměsta. Jsou přehlíženi většinou newyorčanů a trpěni sociálními pracovníky. Navzdory dřině a dlouhé "pracovní době" jsou tito lidé na svoji práci hrdí: "je to čestná práce, bez ohledu na to, co si myslí ostatní". (HBO Europe)

(více)

Galerie (7)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama