Reklama

Reklama

Buzkashi Boys

(festivalový název)
Krátkometrážní / Drama
Afghánistán / USA, 2012, 30 min

Obsahy(1)

Kamarádi Ahmad a Rafi žijí na neutěšené periferii afgánského města Kábul. Zatímco Ahmad sní o tom, že se z něj stane jezdec národního koňského závodu „buzkashi“, Rafi je smířený s tím, že převezme otcovo řemeslo a stane se kovářem. Tragická nehoda ale Rafiho přiměje k zamyšlení, jestli přizpůsobení se despotickému otci je jediná možná životní cesta. Film klade naléhavou otázku, zda děti determinované tímto prostředím mají vůbec možnost vzepřít se svému osudu a žít jiný život než ten, který jim byl předurčen. Snímek zachycuje autentické prostředí kábulské periferie sužované chudobou, a to nejen díky nenucenému, civilnímu herectví hlavních představitelů, ale i zásluhou „všímavé“ kamery. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Svet zvratenej, spinavej, moslimskej ideologie, z ktoreho niet uniku. Tie "usmudlane" periferie Kabulu vyzeraju este horsie ako Cernobyl po 30 rokoch. Nuz a v tom depresivnom mieste dvaja chlapci so snami tazko uskutocnitelnymi, ale nie uplne marnymi. Kratkometrazka, ktora urcite chyti za srdce, ale tak uplne nedostoji ocakavanej katarzii, pretoze na to by potrebovala minimalne hodinu a pol casu. ()

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama