Reklama

Reklama

Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony

Obsahy(1)

V roce 2010 se začal vysílat TV seriál My Little Pony: Friendship is Magic, který měl, stejně jako všechny předchozí My Little Pony seriály, hlavně podpořit prodej hraček na značce založených. Stalo se ale něco neočekávaného - seriál, který byl určen pro dětské publikum, k sobě přivábil ženy a muže výrazně jiné věkové kategorie, než které byl určený!
Tito dospělí fanoušci seriálu si začali říkat "bronies", a jsou to právě oni, kdo přitáhli nejvíce mediální pozornosti. Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony se soustředí právě na tento fandom a seznamuje diváka s tím, kdo bronies jsou a co je k seriálu připoutalo. Dokument také podrobněji sleduje osudy několika bronies, kteří se vydali na různé akce zaměřené na MLP v Americe a Evropě. (Fun1k)

(více)

Recenze (4)

Campbell 

všechny recenze uživatele

MLP: FiM je fenomén. To už nikdo nemůže popřít. Máme tu seriál, sběratelský věci, nějaké hry, atd... Já sám tenhle seriál sleduju a mám ho hodně rád. Proto jsem se na tenhle seriál těšil, a dopadl na výbornou. Líbil se mi styl vyprávění. A animované sekvenc od fanoušků byly parádní. Hodně respektuju Taru Strong a Lancieho za to že chodí na cony. Sám bych se na nějaký chtěl podívat. Nicméně seriál ukazuje životy fanoušků, herců, a jiných. Hateři totálně prohrály. ()

Zuzyzss 

všechny recenze uživatele

Docela dobře zpracovaný dokument o tématu, které poslední dobou útočí na uživatele internetu ze všech stran. 'Bronies' se ocitnou kdykoliv a kdekoliv někdo zmíní slova poník nebo kůň a jejich množství je takové, že každý 'poll' ve kterém se objeví My Little Pony naprosto ovládnou. Zdálo by se, že není co vytknout. Dokument se snaží ukázat nám, že dospělí muži, kteří sledují kreslenou pohádku pro malé holčičky přece nejsou vůbec tak divní, že je tento pořad učí přátelství, lásce a toleranci! To je ovšem taky jeden z důvodů proč nemůžu tohle dílko hodnotit výše. Je to naprosto jednostranný pohled na tuto komunitu. Tvůrci naprosto vynechali fakt, že 'bronies' jsou nechvalně známí ne kvůli tomu, že se dívají na show pro holčičky, ale kvůli věcem jako je tohle či tohle nebo tohle...mohla bych pokračovat donekonečna. To, že tenhle dokument naprosto vynechal tuto 'temnou' stránku této komunity, například i fakt, že podle jedné ankety více než pětina 'bronies' masturbuje ne nad kreslenými poníky, ale i těmi skutečnými...etc etc, to je podle mě neodpustitelné. Dokumenty by se měly snažit ukázat pravdu a to, že se tomuto tématu tvůrci vyhnuli obloukem a celou dobu jen pěli chválu, je znamením toho, že tenhle dokument selhal ve své primární funkci. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo spracovaná sonda do mysle fanúšikov seriálu My Little Pony. Poznám a poznal som členov tohto fandomu, je to "fandom ako každý iný" a predsa svojim spôsobom špecifický. Dokument sa snaží ukázať bronies ako výnimočných ľudí, ktorí nie sú divní, práve naopak. Ide však o jednostranný pohľad, chcelo by to viac objektivity. ()

Fun1k 

všechny recenze uživatele

Dokument o fenoménu My Little Pony: Friendship is Magic, který je zatím společností stále nepochopen a kritizován, ale který kolem sebe utvořil neustále se rozrůstající komunitu dospělých lidí, kteří se nebojí postavit se předsudkům a nenávisti. Vznik fandomu "bronies", jak se tito lidé označují, je pravděpodobně jedna z nejnepravděpodobnějších (a nejúžasnějších) událostí, které se v posledních několika dekádách staly. A tenhle dokument je o nich. Někomu, kdo o bronies nikdy neslyšel, se odhalí jeden ze světů ve světě, svět lidí, kteří prohlédli skrz předsudky, které společnost vytváří, a vytvořili nejpřátelštější komunitu všech dob. Dozví se, kdo bronies jsou a jak se baví, pozná tvůrce a dabéry, a zjistí, jak velký má tahle komunita přínos pro celý svět. Důvod, proč se v něm nemluví o věcech, které zmínila Zuzyss, je trapně jednoduchý. Vůbec totiž nejsou exkluzivní pro brony fandom, ale jsou součástí každé komunity, která kdy na internetu vznikla. Od trekkies až k bigbangistům a anime fanouškům, všechny komunity produkují gore a R34 obsah. Když pomineme tyto věci, co jiného "závadného" lze najít na sledování seriálu, který otevřel oči mnoha lidem a učí přátelství, lásce a toleranci? To bude pět hvězdiček. ()

Reklama

Reklama