Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Recenze (96)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Producer: Rick McCallum // Prečo by to nenatočil 22 ročný nemecký študent. Celkom slušná práca.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodám informace umělému organismu." Já bych tedy ty informace raději podal, protože motivační a následně smrtící protokol dle mého obvoďáka nemá kladný vliv na mé zdraví. Samozřejmě by se jednalo o informace lživé, ale s tím ať si robot namáhá své obvody. Mně se to tedy líbilo a jakožto pacifista, který stále ještě věří na Terminatora, jsem rád za další varování lidstvu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wow, výborné vizální efekty, pohlcující atmosféra schopna vtáhnout i na poli šesti minut a jistý emocionální náboj, jenž také není radno opomenout! Tohle studentské dílo se vážně povedlo... Jediná chyba spočívá v plytkém ději, který spíše připomíná rozsáhlý, lehce spoileroidní trailer na celovečerní film a nikoli samostatný krátkometrážní snímek. 7/10 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Rozhovor o dni, kedy roboty prevzali nadvládu. Mimozemšťana si nahraďte človekom. Futuristické dielo s presahom. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ufóni vs stroje. Roboti v minulosti slúžiaci, ako zbrane na ochranu galaxie sa chystajú postaviť svojim pánom. Napriek tomu, že je tento film bez akcie. Má môj rešpekt. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na krátkometrážní snímek a na fakt, že to celé dělal jeden člověk, skoro obdivuhodné. Takové nápadité zpracování musí Lechowskimu závidět půlka Hollywoodu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

R.U.R., Terminátor a spol. A hlavní postava připomene Hvězdnou bránu, jistě, stroj zase Matrix, proč ne. Hodnotím především vizuální stránku a efekty. Dobře se ale na těch 6 minut dívá a možná, že pokračování proměněné ve strhující celovečerní vesmírnou akci by nebylo marné... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konec poněkud odfláknutý, celou dobu vše vypadalo dokonale graficky udělané, ale odpoutání se a ten útěk chodbou působil oproti předešlým minutám nedokončeně. Na Matrix to nemá :-) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sympatická a po vizuální, příběhové stránce moc pěkně udělaná záležitost. Vůbec bych, že za tímto kraťasem stojí student. Čas bohužel uplynul a celovečerní nebo delší verze se nedočkáme. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Wow! Neuveriteľne presvedčivé. Síce je to len update Terminátora s náznakom zaujímavej úvahy, ktorú ďalej nerozvíja a to ako sa "ľudstvo" môže brániť vzbúreným strojom, bez toho, aby použilo stroje. Jediné výrazné mínus je, že je to skôr prehliadka schopností a vizionárstva tvorcu ako ucelený kraťas a do očí bije pointa filmu:"toto dokážem, dajte mi pár melónov a nakrútim vám sci fi roka", no každopádne držím palce! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dielko s prepracovanou animáciou a efektami, ktoré si rozhodne zaslúži aktuálnej pozornosti. Ľudia, ktorý tvrdia, že animácia vyzerá ako z traileru priemernej hry, zjavne nemajú poňatie, čo sa za takouto animáciou skrýva, a že je takmer nemožné, aby ju stvoril jediný človek bez techniky za desaťtisíce dolárov bez pomoci. Škoda len krátkeho rozsahu, ktorý nás príliš nevpúšťa do samotného príbehu, a slabého ozvučenia. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celovečerní snímek by nemusel být k zahození. Sedm minut je podle mého strašně málo. Město vypadalo slušně a postavy také, jenže se nic zajímavého nedělo, takže děj nulový.. 5/10 = 58% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Atmosférický kraťas s pár poctami žánrovým klasikám slibuje velké věci do budoucna od režiséra. P.S. Těšim se na celovečerák. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na 22-ročného študenta vážne, že klobúk dolu. Good job! Ale je jasné, že 100%-né to nebolo. Tie lietajúce mašiny mi pripadali ako na šnúrke. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K tým viacerým spomínaným inšpiračným zdrojom by som ešte doplnil, že tie malé lode a ich pohyb mi pripomenuli ufá Eda Wooda. To hovorím pri všetkej úcte k trikovej piplačke tvorcov. Príbeh je čistá, nijak obzvlášť zaujímavá nerdovina. ()

Reklama

Reklama