Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Recenze (96)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo,že tento film udělal dvaceti dvou letý student.Po vizuální stránce je to krásné.Ale bohužel ne úplně všechno.Svět krásný,robot,mimozemštan,...Ale ty stíhačky mi přišli nedodělané.Normálně by mi to nevadilo,ale když je tu všechno tak vizuálně dokonalé,tak si na těch stíhačkách měli dát více záležet.Ještě mě velmi zaujal vzhled mimozemštana.Nemohu uvěřit tomu,že se jedná o amatérský film! ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Kaleb to zvládl bravůrně , ale jen 6 minut ? Né že bych chtěl film to by nemuselo dopadnout dobře , ale mohlo to mít o pár minut víc jen více takových projektů ( 28.3.13/MAC ) ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale kdyby to bylo o trochu delší a řekli by nám tam více byl bych jim poměrně vděčný, ale i tak to ušlo. Na krátkometrážní, amatérský film to mělo slušnou animaci. 65% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě nic neříkající kraťas, který by mohl v potvrzené celovečerní verzi vyniknout. Estetické cítění autora by mohlo být zárukou slušného vizuálu. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Tu nejde o príbeh takže hodnotenie je tu vzhľadom k nemu trochu irelevantné. Ide o ukážku toho, čo sa dá pokiaľ má človek odhodlanie, niečo ho baví a nepustí sa do roboty kvôli tomu, že nemá peniaze. Kaleb Lechowski si získal práve svojím zapálením a skvelými efektami prakticky vybudovanými bez peňazí, len z láske k filmovej technike, špeciálnym digitálnym efektom a StarCraftu. Výsledok je nadštandardný animák, ktorý svojím príbehom vytrie zrak každému neskeptikovi. 85% ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Od dneška vždy jak uvidím jméno Kaleb Lechowsky, zbystřím. Perfektní animace, nápad, téma a i vyústění to mělo. Na 6 minut klobouk dolů. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Animace parádní (především zobrazení války na Zemi), dabing taktéž, jen škoda nevýrazné hudby při útěku, ale což to je jen malá výtka, na těch šest minut mě to vážně přikovalo k židli a konec se mi líbil. Ach jo já chci film! 80% ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Na to že je to od německého studenta, tak to rozhodně není k zahození. Děj je tedy spíš nijaký, ale postavy a celková animace vypadá přijatelně. Pokud by z toho vzešel celovečerák, rozhodně bych se podíval. 60% ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravá ukázko toho, že většina děl, jež vzniknou takřka na koleni, jsou nepřekonatelná. Jen steží uvěřit, že vše zmákl jeden študentík. Příběh by se dal shrnout do jednoho slůvka, nejpoužívanějšího slůvka - klišé, ale jinak se tomu nedá absolutně nic vytknout. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Chlapec má talent. Pri dnešných technológiách, resp. programoch to skutočne môže dokázať každý, kto má čas, chuť učiť sa a má doslova nekonečnú trpezlivosť. Ak by som hodnotil prevedenie, tak to je na 80%, aj keď s elementárnymi chybami, na študenta animácie a VFX je to však zarážajúce. Ak si dal tak záležať na budovách a iných scénach, tak nepochopím, ako mohol odfláknuť lietajúce objekty, ktoré fakt vyzerajú ako starý Enterprise na šnúrkach. To mi prišlo komické. Ak to porovnám s ďalším samotvorným dielom The Passenger od Chrisa Jonesa, tak Jones aspoň svoje video spravil bez chýb. ()

Reklama

Reklama