Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Recenze (96)

sirien 

všechny recenze uživatele

Obsah: Storka o tom jak AI vyslíchá zajatého mimozemšťana. YT link na Dust channel. Hodnocení: Jako... opět to je tradiční v podstatě neoriginální námět a je to i vcelku předvídatelný, ale to převrácení do perspektivy mimozemšťana tomu dává určitou hezkou humornost navíc. Sice to sou hodně silné dvě hvězdičky, ale pořád jen dvě... ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce úžasné a před tvůrcem v tomto ohledu smekám, ale i během 6 minut se dá vypovědět "plnější" příběh. Pokud měl tenhle kraťas sloužit jako ukázka režisérových animátorských dovedností, pak prosím, ale pokud bychom se na něj chtěli dívat jako na plnohodnotný film, pak mu vážně něco chybí, minimálně pointa. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Ohrané téma "terminatorského" typu, dejme tomu úvod k nějakému filmu, ale už je to 4 roky, tak asi nic. Ale radši amatérský než milionový v Hollywoodu, to by zase byl průměr. Mimozemšťan mi připomněl Hydraliska ze Starcraftu. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Jistě, příběhově a atmosférou to moc neobstojí, ale technické zpracování je bravurní. Muselo to dát ohromné množství práce. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Hodnotím len technickú stránku veci, ktorá je na to, že celý kraťas spáchal jeden mladík, obdivuhodná. Obsah je už biedny, čerpajúci námetmi s BSG, Terminátora a iných vecí, hlavne je to ale nuda. Nijaký zaujímavý dejový oblúk, v podstate len vykecávačky bez nápadu. Ale už len kvôli spracovaniu mi srdce nedovolí dať menšiu známku. 5/10 ()

LyBerion 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkne technicky zprcované, ale místy by se s tim ještě dalo pohrát. Umím si představit, že kdyby to byl dvouhodinový film vůbec by mě neurazil. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Na studenta animacie vobec nie zle. Najma pri rozpocte 5 tisic EUR. Animacia je podla mna skvela. Horsie je to s originalitou. Predsalen je to taky mix Matrixu, Terminatora, Starcraftu...ale rezia ok, nudit som sa nestihol, skor by pomohla dlhsia metraz a komplexnejsi pribeh. Takto ide o dobru reklamu pre 22-rocneho nemeckeho studenta, ktoreho 7 mesiacov prace posunulo v zivote o level vyssie - nepochybne sa teraz onho vsetci pobiju. ;) ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Tak toto inak dopadnúť ani nemohlo! Príjemný mimozemšťan, ktorý je zajatý, sa snaží neposkytnúť žiadne informácie zlému robotovi. Nakoľko toto robil jeden človek, musím povedať, že je to geniálne spracované. Celkom by som sa potešil nejakému celovečernému rozvinutiu. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Mimozemský Matrix. Zápletka není bůhvíco originálního, ale provedení je prostě úžasné. Lepší než mnoho vysokorozpočtových blockbusterů. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Doufám, že vznikne celovečerák a že kladní hrdinové budou ti roboti. Pak to bude mít šťávu a nápad. ()

SPDB 

všechny recenze uživatele

Temný biomech, rozlehlá destrukce, genocida, a čtyřrukej alien trhá roboty na kusy, konečná zbytečnost. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Zapálení občas přebije peníze, a tohle je přesně ten případ. Mladý student natočil kraťas, který se rozhodně nemá za co stydět ani v porovnání s velkými blockbustery a právem tak zaujal hlavouny z Hollywoodu. Takže přeji hodně štěstí, protože těch 6 minut byla vážně dost zajímavá podívaná. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Vidno, že chalanisko hľadal inšpiráciu v typických sci-fi peckách ako matrix a terminánor. A ano ak by som ho hodnotil po tejto stranke je to tuctové scifičko. Ale zasa z druhej, tej lepšej, stránky je to skvelá krátkometráž, ktorá ma práve čaro v tom, že práve týchto 6 minút je vytrhnutých z filmu o ktorom nič nevieme a jediné čo nám ostáva je len hádať a dohadovať sa o čom to vlastne je. Ďalší obdiv patrí samotnému autorovi, keby sa podpíše pod tento filmík holywood neprekvapilo by ma to a ani neočarilo, ale nato že to vyšlo z dielne jedného talentu je to skvelé skoro až dokonalé (pár pohybových chýb ). Je vidno že to robil preto lebo ho to baví a nie pre tučný šek za sra*ky, ktoré do nás leje Holywood. A preto si zaslúži uznanie a moje hodnotenie 85% za vizuálnosť a dabing. Za dej by už pravdepodobne šlo hodnotenie dole, ale tak možno nás prakvapí... ()

Echoes 

všechny recenze uživatele

Doufám, že druhý díl bude mít alepoň minut deset a uvidíme nějaký vesmírný fight! :D Pokud bude teda pokračování... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Sice nijak originální zápletka, takže uvidíme, jak dopadne celovečerák, ale kraťas se vyvedl nastínil o co se stalo. Jinak takhle mazaný výslech bych od strojů neočekával. Po vizuální stránce skvěle zpracované. Hodnocení: 75/100. ()

Reklama

Reklama