Reklama

Reklama

Crystal Fairy

  • Chile Crystal Fairy & the Magical Cactus and 2012 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jamie (Michael Cera) podnikne výlet so známymi s cieľovou destináciou na pláži v Pan de Azúcar. Spolu tam plánujú vypiť za včasného rána vývar kaktusu nazývaného San Pedro, ktorý obsahuje halucinogén mescalin. O deň skôr sa Jamie na párty spoznal s magickou žienkou Crystal Fairy (Gaby Hoffmann), ktorú pod vplyvom opojenia z chilského kokaínu pozval na výlet tiež. Počas výletu medzi nimi pomaličky vzrastá nepohodlné napätie, ktoré však neskôr bájny kaktus pomôže uvoľniť... (sochoking)

(více)

Recenze (20)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že to někdy napíšu, ale Michael Cera jede. Měl by dál chlastat meskalin a přestěhovat se do Chile a točit už jen se Sebastianem Silvou. Ani bych se nedivil, kdyby tyhle dva filmy byly považovány za 20 let za vrchol jeho kariéry. Jinak krásně bezprostřední "výletnickej" film, který vystřídá dost náladových poloh a celej ten trip ke konci je výborně zprostředkovanej. P.S. The San Pedro cactus contains a number of alkaloids, including the well-studied chemical mescaline (0.21–1.8%). There are various mescaline extraction techniques, simple is simmering in water 5 to 7 hours. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Cera je spící gigant. Za pár let už zůstaneme jen koukat, v čem a jak bude hrát! CRYSTAL FAIRY je jinak hodně suchá artová road movie, nečekejte žádné vtípy a lá SUPERBAD, jen pomalý komentář na téma "sebestředný američan v cizí zemi". Extra body za Gaby Hoffmann a její velmi přesnou variaci na velmi ezo ženu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Michael Cera se vydal do Chile, aby zde okusil vývar z kaktusu nazývaný San Pedro. Jako road movie to celkem ušlo. S Crystal Fairy cesta nebyla úplně nudná ale zase třeba účinky vývaru nebyly podle mého moc dobře vylíčeny. Prostě se od tohoto filmu nemůže čekat mnoho. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Cera sjetej z koksu, Cera sjetej z meskalinu, Cera. Jestli máte sen zajet se vyjet z halucinogenu na pláž Pacifiku, tak se můžete podívat, jak by to třeba mohlo vypadat. Nemá cenu za tímto hledat něco hlubšího, zato podobný "trip" se dal natočil lépe, takže za xichta Ceru mi to vychází tak na ten průměr. 55% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' som videl Ceru šňupať lajny chilského koksu na párty, zaradil som si ho do svojej topky! A to som toho chlapca neznášal... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď som bol v puberte, nemal som rád Easy Rider. Hodne ma ťahali filmy, chcel som vidieť prakticky všetko a kým sa môj vkus začal nejako vyhradzovať (čo sa nepodarilo dokončiť dodnes), skúšal som všetko slávne, kultové .. A Easy Rider bol kultový. Nebavilo ma tempo a nedejovosť, pesničky to čiastočne vynahradzovali, zmyslu som sa však nedobral. Neskôr som narazil na Easy Riders, Raging Bulls - fenomenálny dokument, ktorý mi pomohol s formovaním. Začal som mať rád veci bez výraznejšieho dramatického deja, bez akcie, pomohol mi chápať zmysly a emócie. Pocitový kontext. Snáď to nevyznie akože som bol ignorant bez názoru, bola to skôr skúsenosť edukačného charakteru, závery som si vyvodil sám. Teda väčšinou.. Easy Rider: Dokument obsahoval scénku s nejakou ženou - mohla to byť produkčná, mohla to byť herečka - je to už dávno .. Hovorila o Bezstarostnej jazde, jak si uvedomila že ten film miluje. Žila v tej dobe, politika dávala svetu na prdel, Amerika zažívala najslobodnejšie obdobie svojej histórie (myšlienkovo), ľudia žili dobou, žili sexom, žili drogami. Revolta znamenala spoločenský význam, staré časy končili. A Ona videla Bezstarostnú jazdu, ako Hopper s Fondom sedia pri ohni -v pozadí hrajú cvrčkovia- fajčia marijánu, žijú. Podľa jej slov ( je to mimochodom pomerne voľná interpretácia) cítila z tej scény, z toho filmu, cítila priateľstvo. A slobodu.. Ja som sa narodil do iného sveta a iných pomerov; Easy Ridera som neskôr doceniť dokázal, ale nikdy naplno, nikdy som totiž nebol tam kde oni, necítil tú slobodu; a pesničky ktoré vtedy burcovali mládež k voľnomyšlienkárstvu, sa už dávno stali retrom, starými klasikami, ktoré pre mňa nemali nostalgickú hodnotu...... Ale ja som tiež dospel. Tiež som nadobudol pocit že niekam patrím. -Keď sa to deje, nikdy to neoceníte- Tiež sme s kamarátmi podnikali tripy. Meskalín som síce nikdy neochutnal, no experimentov mám za sebou dosť a keď sme raz sedeli (za dažďa) pri vode, všade lialo a my sme boli kompletne vysmažení, starý kazeťák hral pohodovú muziku a jointový dym dotváral kolorit, uvedomil som si o čom vtedy tá žena hovorila, chápal som jej zážitky v slede doby a na malý moment sa stala nostalgia súčasnosťou. Už vtedy som si uvedomil aký mal ten deň význam, že nech dopadneme akokoľvek (a všetci sa už nevídame), táto spomienka navždy pretrvá v dyme času.. V roku 2013 o tom Sebastian Silva natočil film. A ja som cítil bezstarostnú jazdu .. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Feťácký úlet s bláznivou vílou rozhodně nemůžu doporučit. Přímo z toho čiší snaha o artový počin, dle mého soudu snaha strašně křečovitá a neúspěšná, poněvadž výsledkem je povrchní film v podstatě o ničem. Prapodivně poskládaná skupina teenagerů v čele s otravným Jamiem (talentem obdařený Michael Cera) shání legendární kaktus, když ho seženou, tak se na pláži sjedou. Příběh je doplněn o bizarní fotky jejich zvláštní kamarádky a závěrečné „překvapení“. Nezaujalo mě to. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Len mne sa to zdá alebo naozaj hrá Michael Cera v poslednej dobe v samých debilných filmoch? O tom, že dokáže zahrať kadejakého dementa sme sa už isto presvedčili aj dávnejšie, no podľa mňa už je zrelý aj na nejakú poriadnu a serióznu rolu. Lebo ja osobne si myslím, že je to veľmi talentovaný a perspektívny herec, len treba mu dať konečne normálnu rolu a nie žiadneho egoistického debilka ako tomu bolo aj v tomto prípade. Čo sa týka samotného filmu, v podstate ma nezaujal takmer ničím, pretože celý bol len o putovaní za nejakým kaktusom a potom následným zúžitkovaním. Neviem, ale dúfal som, že v tom bude niečo hlbšie a nie takéto bezduché... 1* sa Michaela Ceru a až príliš prirodzenú Gaby Hoffmann. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nezávislý chilský trip za drogou z jednoho kaktusu, kde z řady neznámých chilských herců vyčnívají severoameričtí Micheal Cera (Jamie) a Gaby Hoffmann (Crystal Fairy). ~ Pohledy na svět obou protagonistů jsou rozličné. To se ukazuje již při jejich prvním setkání, kdy svobodomyslná přírodní dívka svérázně tančí na párty a Jamie jí sdělí, že se ztrapňuje. Nelze říci, že se jedná primárně o komedii, byť pár úsměvných momentů by se našlo, ale spíše o volně plynoucí pohodový snímek o odhození masky a projevení vlastních pocitů i obav. Postava Crystal Fairy (Hairy) může na první pohled vypadat jako karikatura hippie dívky, neboť se neholí, všechny miluje, vyznává nahotu a zdravý životní styl, potrpí si na rituály apod. Skrývá však v sobě tajemství… ~ Snímek Crystal Fairy je uvolněná road movie, jež sleduje nejen cestu mladých lidí na cílovou pláž, ale i cestu Jamieho za vymaněním se z ustrnulých vzorců chování (západní společnosti) a objevováním nových – přirozených – možností bytí. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Michael Cera patřil do mí topky herců, který nesnáším, ten jeho obličej, to jak se mi nikdy nelíbilo jak hraje, prostě všechno. Jenže pak zestárl a začal hrát v méně známých filmech a mě se začal jako fetka líbit. Crystal Fairy je pohodovej trip za kaktusem, ale bohužel to je všechno. Není tam nic u čeho bych se pořádně zasmál a všechno je vyprávěno v takové pohodové atmosféře. Neurazí ale ani nepotěší. Příjde mi to, že si Silva natočil film jen tak pro sebe, třeba má rád chlupatý ženský :D Ta Crystal Fairy byla příšerná, ale obdivuju tu herečku, že to zahrála... Prostě oddychovka, když už nemáte na co jinýho koukat, těch 60% odpovídá. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Abych si vypůjčil slova Michaela Cery - This is so weird. A myslím, že dosavadní nízké hodnocení spočívá především v rozlišných očekáváních od samotné podstaty filmu. Komedie? C'mon, to už je vážná obsedance. Crystal Hairy je unikátním způsobem zpracovaný, nezávislý pohled do reálného světa postmoderních dvacátníků - jejich popírání, iluzí, zábran a intimností. Natočené z první ruky (až dokumentaristicky), takže divák je pořád v ději, a přitom všechny dialogy dávají hlavu a patu jako máloco. Škoda že za pár dnů už z toho v hlavě nevydrží skoro nic. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

O tom, že som sa pozeral na komédiu pochybujem. Pozeral som sa na smradľavé rozptyľovanie humoru plynného skupenstva s dopadom na môj mozog evokujúcim sypanie pilín na suchý zips čo Silva považuje za vtipné. Ha ha ha . vy ste zaplatili za takúto blbosť? Spravím ešte čosi. Zaujali ma momenty ako scéna so sólovým oživovaním mŕtveho zvieratka . Možno by sa na to dalo pozerať keby neexistovali žiadne mozgové zvierače ? Hlavne že kameraman dokázal so stavom pracovať a aspoň sa na to dá pozerať keď už nič. No a čo keď tam hrá Michael Cera? Môj pradedo bol hrnčiar a taniere máme z Ikey. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobný typ filmů a patřím dokonce i mezi těch pár jedinců, kterým Cera přijde sympatickej a k snímku jsem se vlastně dostal díky němu. Crystal Fairy je taková Road movie klasika. Pár kámošů, víkend v divočině, exotika, trochu komedie, lehce drama a na konci nějaké to prozření... Nic, proti. Bohužel jsem se tentokrát ten výlet moc neužil a to zejména díky postavám, které mi byli stejně cizí na konci, jako na začátku. Crystal byla mnohdy na přesdržku (navíc je vážně nepěkná) a Cera byl tak nadrženej na ten kaktus, až mě to štvalo. Chilská výplň neutrální, bez jakéhokoliv nadšení a temperamentu... Třeba za to ale může fakt, že jsem jejich rodné řeči totálně nerozuměl. Mezi 2* a 3* - celkově spíše zklamání. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s Michaelem Cerou, který bych asi nikomu nedoporučil. Scénář o ničem, herci nijací, sice uvěřitelní, ale k čemu to je, když se v celém filmu nic neděje a nikam nesměřuje? Samotná Crystal Fairy mi strašně vadila. A ani po požití kaktusu se nestalo nic zajímavýho. Ve svym životě jsem promarnil spousta času nicneděláním, ale Crystal Fairy jsem fakt vidět nemusel. ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Filmy mě poslední dobou nudí. Z 90 % vždycky z kina odejdu, protože mě ten film nedokáže uspokojit jako komplexní celek, není prostě dostatečně vyrovnaný, propracovaný. Nedokážu prostě říct: 'Alespoň její herecký výkon byl super, když nic jiného.' Musí tam fungovat všechno, nebo nic." - Sebastián Silva ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem do čeho jdu a dost jsem se divil. Když si přečtete popisek filmu výše, tak to je vlastně všechno, o čem to je. Nevěřil jsem po poslední scéně, že je konec, na druhou stranu, ač to vypadá jako (obrazově kvalitní) video z (části) dovolené, překvapivě mě to nenudilo. Postava Crystal mi přišla dost otravná, než mi došlo, že to způsobuje především její kontrast se zbytkem skupiny, která je ta divná. Tedy byla by, kdyby to nebylo tak mělký. Dalších věcí k zamyšlení tam ale bylo pramálo, respektive našlo by se, avšak film se jimi zabývá letmo či vůbec a působí ve výsledku dost prázdně, překvapivě však nikoliv nudně. Tedy je to dost vláčný, ale na to, jaký se tam (ne)odehrává příběh, film, alespoň mě, docela utekl. Tak co s tím? Je to art nebo ne? Jak to poznám? ()

psiisek odpad!

všechny recenze uživatele

Pravidlo c.1 - pokial je film na tej istej (cize nudnej) vlnovej dlzke prvych 20 min, treba film vypnut. tot nevydrzala som ani prvych 15 minut. herci stale zvanili o niecom, ale v zasade fakt o nicom. snazi sa to byt zabavny "drugs and party" film, ale vyslo z toho len povrchne fiasko. ()

Reklama

Reklama