Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Z jednoho z nejoriginálnějších nápadů 90. let se stal jeden z největších propádků jakých jsem se u pokračování dočkal. Oproti prvnímu dílu je tohle něco naprosto připitomělého. A to neberu v potaz naprosto odlišné zpracovnání snímku, už jen samotný příběh mě absolutně neoslovil a nedostal mě ani svou atmosférou. S ohledem na to jakým filmům dávám odpad a k úctě k prvnímu dílu dávám hvězdičku. Ale jedno vím urcitě, tohle už rozhodně nechci nikdy ani vidět..... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je pryč a předkládá se před námi pouze jeden z těch kousků, který jen vydělává na divácích, kteří si první díl oblíbili. Mladí lidé navštěvují místa, kde se odehrála jednička, ráno neví, co se dělo, z natočeného videozáznamu jsou jen prázdné pásky, postavy umírají a diletantské zpracování a rádobystrašení jen podtrhávají to, že jde o regulérní průšvih. ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Uuuuuuff!!! Tak... vzhledem k celkovému hodnocení (momentálně 31%) jsem od toho vážně nic moc nečekal. Ale bylo mi to doporučeno, tak jsem si řekl, že to zkusím. Což byla chyba. Resp. jednoduše - zbytečných 90 minut. Nemam rád tyhle mysteriózní kraviny bez špetky logiky.. Slátanina jak fík! A toto bylo navíc ´´okořeněno´´ opravdu mooooc dobrými, přímo dokonalými hereckými výkony. PS: Tohle samozřejmě není žádné pokračování The Blair Witch Project, tohle je něco, co se o Záhadu Blair Witch jen lehce otírá. Má to jen nalákat lidi, kterým se jednička líbila. Což je skoro klamavá reklama:-) No, i když..ona to vlastně JE klamavá reklama! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Role Kima Diamonda je inspirována extravagantním metalovým zpěvákem Kingem Diamondem. (WolfR)
  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • Režiséri prvého dielu (Daniel Myrick a Eduardo Sánchez) sa o filme vyjadrili pomerne pochvalne. Podľa ich názoru sa jedná o dobrý hororový film, pokiaľ sa berie samostatne. Ako pokračovanie ich však úplne neuspokojil. (Avathar)

Reklama

Reklama